kapustą - 19268 przepisów (strona:747/1285)

Surówka kapuściana z rzodkiewką 142

pyszną i zdrową surówkę robi się błyskawicznie a potem szybciutko zjada. Chrupiąca kapusta, kalarepka i rzodkiewki smakują idealnie w tym zestawie. Teraz na wiosnę dużo więcej zajadamy takich witamin. Kapuściana surówka. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z cukinii i marchewki po azjatycku 137

Prosta surówka z cukinii i marchewki, z nutą egzotyczności dzięki kapuście Pak Choi, chilli oraz limonce. Jeżeli lubicie surówki z dodatkiem marchewki - ta również Wam posmakuje :) Składniki : 1 cukinia 1/2 marchewki 1 główka Pak Choi 1/2 limonki 1/2 chilli Sól, pieprz Przygotowanie : Marchewkę i cukinię ścieramy na dużych oczkach. Pak Choi kroimy w kostkę. Chilli pozbawiamy pestek. Drobno kroimy. Składniki

Czarnawisienka
Makaron z łososiem i pak choi 238

Składniki: 250 g fileta z łososia 1 kapusta pak choi 1/2 fenkuła 2 cebule 170 g mrożonego zielonego groszku 3 łyżki jogurtu jarzynka, pieprz, 1 mini papryczka chili do podania … Czytaj dalej Makaron z łososiem i pak choi

czarrna od kuchni
Pożywna fritatta 204

Składniki: 2 jajka 100 g ugotowanej kaszy gryczanej garść pomidorków koktajlowych 1/2 kapusty pak choi 1/2 marchewki kilka plasterków chudej szynki sól, pieprz Przygotowanie: Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, … Czytaj dalej Pożywna fritatta

czarrna od kuchni
Zapiekanka golabkowa 131

chyba łatwiej i szybciej niż tradycyjne gołąbki. To może być dobre wyjście dla osób, które za gołąbkami nie przepadają, bo tu bardziej pierwsze skrzypce gra farsz mięsny niż kapusta. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego 384

Idealna do obiadu, właściwie każdego. Z tego co pamiętam, my jedliśmy ją z siekanymi kotletami. I spokojnie sałatę rzymską możecie zastąpić właściwie każdą inną sałatą lub kapustą. Z dodatkami też możecie kombinować. U mnie dość ascetycznie, ale w sumie sos robi niesamowitą robotę. Składniki: 1 sałata rzymska 1 marchewka pół małej cebuli 1 łyżeczka ziaren siemienia lnianego pół porcji

Kardamonovy
Pęczotto z selerem łodygowym 208

litra bulionu 200 g kaszy pęczak 2 laski selera łodygowego 10 cm pora 1/2 cebuli 100 g białej kapusty dowolnie: 200 g indyka lub tofu pokrojonego w kostkę 50 g startego parmezanu sól morska, pieprz, olej roślinny do smażenia

Pij soki wyciskane
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem 138

Prosta i pyszna surówka obiadowa z kiszonej kapusty. Niby nic odkrywczego, ale dodanie majonezu do niej powoduje, że smak jest całkowicie inny, a surówka jest bardziej kremowa i delikatniejsza. I nie bójcie się połączenia kiszonki z majonezem, to nic strasznego, to zdecydowanie lepszy smak. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śledzie kimchi 123

zdecydowanie tak było. Jednym z dań, które przygotowałam były śledzie kimchi. Kimchi to tradycyjne, dosyć ostre danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też je przygotować z innych warzyw. Do moich śledzi wykorzystałam właśnie ten najnowszy produkt marki Provitus. Serdecznie Was zapraszam po przepis, a przy okazji

Kulinarne przygody Gatity
Lekka zupa z kurczakiem 249

Składniki: 1 filet z kurczaka 1/3 kapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem

czarrna od kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 188

Pierogi z kapustą i grzybami uwielbiam, ale zazwyczaj robię je tylko na Wigilię 😉 W tym roku skorzystałam z wysypu grzybów i zrobiłam je również przed Świętami. Z przepisu wychodzi

Bullio
Roladki po bawarsku 271

Pyszne mięsko na niedzielny obiad 🙂 (Bavarian pork rolls) Składniki: / Ingredeints: 2 kotlety z karkówki / 1 pork chop 20 dkg kapusty kiszonej / 20 dkg sauerkraut 4 … Czytaj dalej Roladki po bawarsku

czarrna od kuchni
Gołąbki z mięsem z wolnowaru 117

Dawno nie było tutaj żadnego przepisu z użyciem wolnowaru, naprawiam więc ten błąd. Jako że jest jesień, sezon na kapustę trwa to zrobiłam gołąbki, ale nie jak zawsze w piekarniku czy ganku, ale tym razem w wolnowarze. Po pierwsze nie musiałam gotować ryżu, bo sam doszedł w trakcie gotowania gołąbków i nie musiałam się martwić czy się przypalą

Bernika - moj kulinarny pamietnik