kuchni. Doskonale smakuje w towarzystwie sosów ,ziół, oliw i zup. Tortellini zostały przygotowane z surowców niemodyfikowanych genetycznie bez użycia konserwantów. Ja zrobiłam dziś coś ciekawego, dodatek do tortellini. Składniki -kapusta pekińska -marchewka -por -salasa pomidorowa- ja miałam moją, mrożoną. Jeśli nie macie- wystarczy sok pomidorowy z kartonu. -przyprawy od Skworcu – przyprawa do Burrito, liscie kolendry, pieprz ziołowy, -prażone ziarna(...)Ziarenkowo- mieszanka Słoneczne Pola -bazylia, sól , oliwa z oliwek -seler naciowy- u mnie mrożony Poszatkuj kapustę pekińską, marchewkę i pora, duś chwilkę. Dodaj przyprawy do Burrito. Wymieszaj. Następnie pół łyżeczki kolendry. Dodaj trochę pieprzu ziołowego, oliwy z oliwek, soli. Wymieszaj, zamknij, duś pod przykryciem. Następnie dodaj salsy pomidorowej, wymieszaj, przykryj , duś. Dodaj selera naciowego. Od czasu do czasu
Z Kuchni Do Kuchnizrazy wołowe zawijane, czy też wieprzowe , a tak przygotowany schab w sosie jest pyszny. Polecam Schab w sosie śmietanowym : 1 kg schabu 2 szklanki wrzącej wody włoszczyzna bez kapusty 1 cebula 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego sól i pieprz do smaku 50 ml słodkiej śmietany olej do smażenia Schab wieprzowy myjemy i kroimy w dość(...)gdyż jest bez dodatku mąki. Plastry schabu wyjmujemy i podajemy na półmisku, sos serwujemy w sosjerce. Schab w sosie śmietanowym doskonale smakuje z ziemniaczanym puree i surówką ze świeżej kapusty lub surówką z pora. The post Schab w sosie śmietanowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętermosie do pracy jako drugie śniadanie. Składniki: - 100 g boczku - 200 g kiełbasy cienkiej - 5 ząbków czosnku - 1 l wody - 5 grzybków suszonych - 1 papryka czerwona - 1/2 małej główki kapusty - 1 łodyga selera naciowego - 1/2 puszki kukurydzy - 5 ziemniaków - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - przyprawy: szczypta gorczycy białej, kminku, pieprzu białego, pieprzu czarnego, papryki czerwonej słodkiej, bazylii suszonej, estragonu, kopru(...)koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażymy. W oddzielnym garnku zagotowujemy wodę, do której wrzucamy grzybki oraz pokrojoną w kostkę paprykę, selera oraz ziemniaki. Kapustę drobno siekamy i razem z kukurydzą dodajemy do reszty składników. Gotujemy do chwili aż ziemniaki będą miękkie a doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym oraz przyprawami
Zainspirowana w kuchnisycąca i najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień. Teraz w okresie jesienno - zimowym taka zupa to idealna dawka ciepła i energii dla naszego organizmu. Składniki: 1/4 małej główki kapusty najlepiej włoskiej 2 suszone prawdziwki 6 średnich buraków 3 -5 łyżki domowego przecieru pomidorowego 2 - 4 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 4-5 łyżek octu 10 % 50 dag białej fasoli(...)Ziemniaki kroimy w kostkę, a białą część pora w talarki. Gotujemy wszystko razem, dodajemy na początek 2 łyżki octu, aby zachować ładny kolor buraków, dodajemy również wszystkie przyprawy. Kapustę drobno szatkujemy i dokładamy do barszczu. 2. Gdy mięso jest miękkie i obgotowane, obieramy je dokładnie i pozbywamy się kości. Na smalcu przesmażamy na złoty kolor drobno
Apetyczna babeczkaprosta do zrobienia..ilość i dobór składników wedle gustu.. makaron kukurydza konserwowa Develey ogórki konserwowe papryka konserwowa ser żółty szynka lub kiełbasa kapusta musztarda majonez sól, pieprz Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Kukurydzę odcedzić,kapustę posiekać, górki, paprykę,ser, szynkę pokroić w kostkę, wymieszać z makaronem . Dodać musztardę i majonez
Moje domowe kucharzenieszklanki mleko + 1/2 szklanki woda gazowana + 3/4 szklanki mąka pszenna + 1 sztuka jajko + do smaku: kucharek, pieprz ziołowy i czarny, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia, 20 dag kapusta kiszona + 1/2 sztuki ogórek zielony starty + 1 sztuka mała cebula + do smaku: cukier, pierz, olej rzepakowy mleko, wodę gazowaną, jajko,przyprawy, mąkę dobrze wymieszać trzepaczką do ciasta włożyć opłukane filety dorsza(...)dobrze je zanurzyć i odstawić na 30 minut na gorącym oleju smażyć filety dorsza kapustę dobrze wymieszać z podanymi składnikami filety podać z surówką i z tłuczonymi ziemniakami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: woda 4 litry, kości schabowe 3/4 kg, włoszczyzna 1 pęczek, kapusta biała 1 sztuka, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, makaron 2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek, przyprawa do zup - do smaku kości schabowe zagotować w niedużej ilości wody i ją wylać, kości opłukać do garnka z kościami wlać 4 litry wody i gotować do miękkości, kości wyjąć(...)talerz, obrać mięsko i można dodać do zupy lub zostawić np. do farszu do wywaru dać pokrojoną dość grubo włoszczyznę, kucharka i gotować z 10 minut teraz dać pokrojoną kapustę młodą, wsypać makaron gwiazdki, dodać paprykę ostrą, gotować z 15 minut na mniejszym ogniu co jakiś czas mieszając na koniec wsypać posiekaną pietruszkę i przyprawę w płynie do smaku.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ziemniaki młode 8 sztuk, kapusta biała 1 ćwiartka, marchewki 6 sztuk, kalafior 1 ćwiartka, czosnek świeży 1 główka, pierś z kurczaka 1 podwójna, jajko 1 sztuka, panierka do kurczaka Prymat 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba, bułka tarta 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki obrane młode warzywa: marchew, kapusta, kalafior, ziemniaki, czosnek - wszystko włożyć do parowara - dodałam też połowę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka 1 mała, kapusta biała 1 ćwiartka, marchewka 3 sztuki, ziemniaki młode 4 sztuki, pieprz mielony - do smaku, sól morska - do smaku pojedynczą pierś opłukać i włożyć do wkładu do pary marchew młodą, małe ziemniaki młode oskrobać, opłukać i do wkładu włożyć z ćwiartki młodej kapusty usunąć głąb, opłukać id o wkładu włożyć wkład ustawić na garnku
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kapusta kiszona 1/2 kg, ogórek zielony 1 sztuka, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, oliwa z oliwek 3 łyżki, koperek siekany 2 łyżki młodą kiszoną białą kapustę pokroić na drobniejsze kawałki ogórek zielony bez skórki i cebulę pokroić w drobną kostkę w misce składniki dobrze wymieszać, do smaku dodać cukier, pieprz, oliwę i koperek
W Mojej Kuchni Lubięschabowe 1 kg, woda 5 litrów, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 3 sztuki, owoc jałowca 5 sztuk, kasza jęczmienna perłowa 1/2 szklanki, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziemniaki 5 sztuk, kapusta kiszona 1/2 kg, kucharek 1,5 łyżki, majeranek 2 łyżka, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz czarny świeżo mielony - do smaku, kurkuma mielona 1,5 łyżeczki kości schabowe zagotować w małej(...)ziele, liście laurowe, jałowiec i gotować z 20 minut wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, kaszę jęczmienną, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 15 minut włożyć pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, dodać kurkumę, kucharka i gotować z 20 minut, z kości obrać mięso i dać do zupy, wsypać natkę pietruszki, majeranek i gotować z 5 minut na talerzu do smaku zmielić
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: filet z piersi kurczaka ok.200g marchewka cebula skórka cytrynowa kawałek imbiru kawałek kapusty pekińskiej szklanka mleka kokosowego olej przyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma, kolendra makaron ryżowy Na patelni podsmażamy na oleju: pokrojonego w kostkę kurczaka, przekładamy do garnka, dolewamy wody i gotujemy. Na patelni po mięsie lądują warzywa: marchewka skrojona w słupki, cebula i kapusta w plastrach oraz
prawdziwe jedzenieZupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Składniki: duża kość schabowa 2 małe cebule 1/4 główki młodej białej kapusty 300 g brukselki 300 g żółtej fasolki szparagowej 1/4 kalafiora kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek jałowca 3 listki laurowe 3 średnie marchewki 2 małe pietruszki sól(...)pieprz Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy. Obrane marchewki i pietruszki kroimy w kostkę razem z cebulą. Kapustę szatkujemy, z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy na trzy części, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki. Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Gotową kość schabową wyciągamy
Moja smaczna kuchniaDziś u nas obiad wegetariański. Kotlety z grochu obłuskanego, z kaszą bulgur i pyszną surówką z kapusty pekińskiej. Kasza bulgur jest najbardziej popularna w kuchni bliskowschodniej . Smakiem przypomina ryż, a wyglądem kaszę pęczak. Zawiera dużo białka, ma niski indeks glikemiczny i daje uczucie sytości na długo. Ponadto jest dobrym źródłem magnezu, żelaza, witamin z grupy B i kwasu(...)cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Do masy grochowej dodać bułkę, cebulę, jajko, koperek|pietruszkę, doprawić pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanej oliwie. Surówka: Kapustę pekińską pokroić, posolić i odstawić. Marchewkę i żółtą paprykę zetrzeć na tarce, pora drobno pokroić i przelać wrzątkiem. Składniki połączyć i polać sosem przygotowanym z jogurtu greckiego, majonezu
Anioły w kuchnidanie i myślę że polubicie taki obiad. Ryż podałam ze schabowym- przepis na pyszny schabowy znajdziecie tutaj i tutaj. Kochani polecam i zaczynamy: Składniki:2 marchewki4-5 liści kapusty pekińskiej1 szkl ryżu długoziarnistegosól, pieprzszczypior 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie :Gotujemy ryż- według instrukcji na opakowaniu.Na patelni lub woku rozgrzewamy olej, i podsmażamy marchewkę pokrojoną w słupki- około(...)marchewki dodajemy ugotowany ryż, mieszamy- doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, mieszamy i smażymy jeszcze 2 min. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Gotowe :) Ryż podałam z kotletami schabowymi, ale można z pulpetami, przepis tutaj lub z tym co lubicie najbardziej.Smacznego
Smaki Edyty