wyszła mi naprawdę spora micha (3 x większa niż ta na zdjęciu). 800g piersi z kurczaka (+ olej, słodka papryka w proszku, sól) 2 zupki chińskie (z przyprawami) (*) 1 kapusta pekińska (duża) 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki (pominęłam) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć(...)niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę - odcedzić. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również olejki, jeśli są) z zupek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce. (Makaron wchłonie majonez i pod jego wpływem zmięknie, więc nie powinno się
Di gotujeJedna z moich ulubionych surówek. Mimo, że jest z majonezem, używam słowa surówka i jest u mnie dodatkiem do drugiego dania. Składniki: 1 biała kapusta (mała główka) 1 marchew 1 średnia cebula 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach. Ugotować razem w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale nie długo, żeby się
Na Ciasteczkowych PapierachSkładniki: 1 pomidor 1/2 cebuli 1/2 kapusty pekińskiej 125 g rozdrobnionego tuńczyka w wodzie czosnek granulowany, pieprz 1,5 łyżki jogurtu naturalnego Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy - przekładamy do miski. Tuńczyka odcedzamy z wody dodajemy razem z przyprawami i jogurtem naturalnym do warzyw - mieszamy. Smacznego
Moje-pitraszenieSkładniki: kapusta pekińska, 3 pomidory, 3 ogórki kiszone, szczypiorek, koperek, 1 łyżka oliwy extra virgin, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę pekińską, pomidory, ogórki i szczypiorek pokroić. Posiekany koperek wymieszać z oliwą extra virgin i oliwą z oliwek, musztardą, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Smacznego
W kuchni u MonikiUwielbiam domowe krokiety z kapustą i grzybami, które są wspaniałym dodatkiem do wigilijnego barszczu. Nie ma co ukrywać – jest przy nich trochę pracy. Ale zdradzę Wam system, dzięki któremu przygotowywanie krokietów będzie łatwiejsze, a w krokietach będzie królował farsz, zamiast naleśników. Składniki /30-40 szt./: Naleśniki: 500 ml mleka 500 ml wody gazowanej 500 g mąki pszennej(...)jajka 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru Farsz: 1-1,5 kg Czytaj dalej... Artykuł Krokiety z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuDlatego nie chcę nic modyfikować, zmieniać, ulepszać - jest już wystarczająco pyszna! mięso na wywar 3/4 szklanki fasoli typu Jaś 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek kapusty 3 buraki (ugotowane) 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego ocet jabłkowy (można zastąpić koncentratem pomidorowym) śmietana majeranek sól, pieprz Fasolę namoczyć (najlepiej moczyć przez całą noc). W garnku(...)wodą umieścić mięso na wywar. Zagotować, zszumowaną wodę zlać i nalać świeżej. Dodać fasolę i gotować na pół twardo. Wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, kapustę), listki laurowe i ziele angielskie. Około 5-7 minut przed końcem gotowania dodać buraki (starte na grubych oczkach tarki) i ocet (do smaku i dla koloru). Na końcu wsypać majeranek, zabielić śmietaną
Di gotujezdrowszy wariant zapiekany w piekarniku :) Fit zawijańce a la krokiety. Składniki: naleśniki: mąka mleko jajko szczypta soli margaryna farsz: 400g mięsa mielonego 1 woreczek ryżu dwie garście posiekanej kapusty pekińskiej mała puszka kukurydzy konserwowej mała papryka czerwona łyżka oliwy mała cebula sól, pieprz majeranek, papryka słodka i ostra dodatkowo: (opcjonalnie) rozbełtane jajko 1/5 szklanki bułki tartej Przygotowanie(...)zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Dodać mięso i podsmażyć z każdej strony. Przyprawić, dokładnie wymieszać. Dodać paprykę pokrojoną w drobne paseczki, kukurydzę, ryż. Wymieszać. Chwilkę podprażyć. Następnie dodać kapustę pekińską. Dokładnie wymieszać. Zostawić na małym ogniu. Przykryć pokrywką. Około 5 min. Doprawić do smaku. Wykładać na blaty naleśnika około 3 łyżki farszu. zawinąć. Powtórzyć z resztą składników. Gotowe
Tagebuch po polskuzyskuje nowych fanów. Klasyczne warzywa połączone z ciekawym sosem sprawdzają się idealnie jako dodatek do mięs i ryb. Domowa surówka, która przekona największych niejadków! :) Zapraszam, Colesław Składniki: mała główka kapusty białej 1 duża marchewka 1 średnia cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu pół szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka soli(...)pół łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę. Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. Dodajemy sos do startych wcześniej warzyw. Dokładnie mieszamy. Chłodzimy minimum godzinę w lodówce. Pyszny dodatek do obiadu gotowy
Tagebuch po polskupestek 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 5 średnich pieczarek 500g mielonej wieprzowiny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny kapusta pekińska 4 bułki do hamburgerów Przygotowanie: Cebulę, czosnek i chilli mielimy na pastę w blenderze. Dodajemy pieczarki i szatkujemy jeszcze chwilę. Do mięsa dodajemy sos sojowy i zblendowaną masę. Mieszamy wszystko(...)porcje i formujemy kotlety. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni 6-8 minut, odwracając kilkakrotnie. Majonez mieszamy z sokiem z cytryny. Smarujemy nim połówki bułek, dodajemy po trochę poszatkowanej kapusty, wkładamy gorące kotlety. Podawać świeżo po przygotowaniu
Gotuj z Rumcajsemdużego żeberka około 5 , 6 ziemniaków 2 marchewki kawałek pora kawałek selera korzeń natka pietruszki , kilka gałązek selera 1 szklanka poszatkowanej białej kapusty 2 łyżki suszonej pietruszki sól , pieprz , domowa vegeta do smaku 1 plaska łyżeczka koncentratu chili od Proeco Polska 1 łyżka przecieru pomidorowego . 3,4 łyżki śmietanki(...)Włożyć do garnka , gdy woda się zagotuje dodać przyprawy . Gotować na małym ogniu około 30 minut , następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę , przełożyć do wywaru razem z poszatkowaną kapustą i pokrojoną w paseczki czerwoną papryką, dolać jeszcze około 1 litra wody dodać przecier pomidorowy i koncentrat chili. . Gotować wszystko aż ziemniaki zmiękną . Przyprawić ewentualnie jeszcze do smaku
Sama słodycz i szczypta chilimięsem z ugotowanych żeberek. Mniam! 1 pasek żeberek wieprzowych 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 małe cebule 2 marchewki 1 pietruszka 2 duże buraczki ćwikłowe kawałek kapusty czerwonej (niekoniecznie) 3 ziemniaki kwasek cytrynowy cukier sól pieprz czarny pieprz ziołowy czosnek gałka muszkatołowa lubczyk majeranek koperek mąka i olej do zasmażki (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka zalać zimną wodą(...)cebule i dalej gotować, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć cebule (niekoniecznie), dodać marchewki, pietruszkę i ziemniaki pokrojone w kostkę, buraczki starte na tarce o grubych oczkach i poszatkowaną kapustę czerwoną. Wsypać 1 czubatą łyżkę cukru i odrobinę kwasku cytrynowego. Gotować do miękkości warzyw. Wyjąć żeberko, obrać z kości i mięso wrzucić do zupy. Doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardziej znanej surówki chyba w moim domu nie ma. Najprostsza, najpyszniejsza, do wszystkiego pasująca . Zapraszam na porcję witamin z rana. Składniki: 3 garści poszatkowanej kapusty białej 2 marchewki zielona cebulka dymka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki cukier, sól,pieprz 1 łyżka śmietany chrzan tarty- wg upodobania do smaku musztarda- do smaku Wykonanie: Marchewkę ścieramy na tarce o buraczanych oczkach(...)Mieszamy z kapustą, dodajemy posiekaną zielona cebulkę. Dodajemy śmietanę,mieszamy. Chrzan i musztardę ddajemy wg upodobania do smaku. Doprawiamy solą i pieprzem
Z Majeczką w kuchnicebulę, czosnek i dodaję ugotowane kasze, otręby i zdrowe ziarna. Kotlety z warzywami i kaszą jaglaną wspaniale smakują z misą sałat, czy domowymi ogórkami kiszonymi lub pyszną i zdrową kapustą kiszoną. KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I MARCHEWKI Składniki: 2 marchewki starte na tarce o drobnych oczkach 1 duża cebula starta na tarce 1 ząbek czosnku starty(...)pieczemy 30 minut. W połowie pieczenia kotlety delikatnie przewracamy na drugą stronę. Kotlety świetnie smakują jako vegeburgery w bułce z sałatą, cebulą, pomidorem. Jako dodatek do ziemniaków i kapusty. Wyobraźnia nasza jest nieograniczona i można podawać je na 1000 sposobów. Smacznego. Zapraszam. Inspirujcie się na zdrowie
Naturalna Kuchniasame. SKŁADNIKI (4 porcje): 300 g wołowiny, u mnie bavette 1 średnia marchewka 1 średni por (biała część) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1-2 cm imbiru kilka kropli ostrego(...)obowiązkowe) i kroimy na cienkie plastry. Łodygi selera kroimy w dość cienkie plasterki. Paprykę (jak wszystko :)) przekrawamy na pół, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w jak najcieńsze paski. Liście kapusty pekińskiej, dla odmiany, kroimy wzdłuż na pół i w poprzek na dwucentymetrowe plastry. Marchewkę obieramy, przekrawamy na pół i potem obieraczką do warzyw kroimy na cieniutkie paski. Cebulę obieramy, przekrawamy
Martyna Cooks