jako przekąska na imprezę. Polecam wypróbować! SAŁATKA NA OSTRO PRZEPIS Składniki podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 4 jajka 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 4 łyżki ketchupu sól pieprz szczypta chili Przygotowanie 1. Fileta(...)solą oraz pieprzem. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu i odstawić do ostygnięcia. 2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 3. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę. 4. Kapustę pekińską drobno posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Majonez połączyć z jogurtem naturalnym, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz szczyptą chilli. 6. Przygotowane składniki przełożyć do większej miski
Alle Dobre!Mielone w pieczarkach z kapustą Kiedy znudziły się Wam zwykłe kotlety mielone, przygotuj je inaczej według tego przepisu. Soczyste i delikatne kotlety mielone z dodatkiem kapusty, ułożone w pieczarkach, takimi kotletami skusisz każdego łasucha. czytaj
Kulinarna ChwilaSkładniki: Mięso ugotowane 250 g po obraniu ( u mnie mięso z rosołu kurczak i indyk) Kapusta pekińska mała 1/2 ok.200 g Papryka czerwona Ogórek konserwowy 4 Kukurydza 1/2 puszki lub 1 mała Cebula czerwona mała Majonez 2 łyżki Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki Sól Pieprz koperek 1/2 pęczka Przygotowanie: Do miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską, rozdrobnione mięso, pokrojone
Kulinarne przygodyZapiekane udka na młodej kapuście Szukasz pomysłu na obiad? Ten prosty przepis jest właśnie dla Ciebie. Najnowszym trendem jest kotlet z udek kurczaka na młodej kapuście. To takie proste a smakuje niesamowicie. czytaj
Kulinarna ChwilaMłoda kapusta w muszelkach. Nie masz pomysłu na piątkowy obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Danie jest idealne również jako dodatek do mięsa. Poznaj sekret na przygotowanie muszelek z kapustą. Oto przepis. czytaj
Kulinarna Chwilarozdrobnionego suszonego dorsza z dodatkiem cebuli, ziemniaków i jajek. Jest popularna praktycznie w całym kraju. Caldo Verde Najbardziej znana portugalska zupa. Pochodzi z północnej Portugalii, gdzie powszechnie uprawia się kapustę galicyjską. To właśnie z tego rodzaju kapusty, a także m.in. zmiksowanych ziemniaków, plasterków kiełbasy i oliwy z oliwek, przyrządza się caldo verde. Zupę podaje się najczęściej z kromkami chrupiącego chleba
ProstePesto.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego! Ćwikła z chrzanem przez Paulina 2022-04-13 Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym przez Paulina 2022-04-04 Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami przez Paulina 2022-03-27 Kapsalon – holenderski kebab przez Paulina 2022-03-20 Sałatka z serem camembert przez Paulina 2022-03-07 Paszteciki z ciasta francuskiego(...)kapustą przez Paulina 2022-02-25 Artykuł Ćwikła z chrzanem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz Wiedziećudka pieczone z brokułem, bo pozwala on ogarnąć temat obiadu bez specjalnej roboty. Do kurczaka możesz dodać zresztą dowolne warzywa jakie masz w lodówce: marchew, selera, czy np. czerwoną kapustę. Życzę smacznego! Składniki: Udka z kurczaka Główka brokuła Kilka ziemniaków Łyżka oleju Sól Trochę wina (opcjonalnie) Marynata 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka octu(...)połówki. Wstaw do piekarnika na 35 minut. Wyjmij, dodaj brokuła podzielonego na różyczki (umyte wcześniej). Piecze jeszcze przez 10 minut. Wyjmij z piekarnika i podawaj np. z surówką z kapusty. Artykuł Udka pieczone z brokułem i ziemniakami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzprzed stresem oksydacyjnym. Serdecznie zachęcam Cię do wypróbowania zielonego koktajlu z tym naturalnym chelatorem. Uwzględniam w swoim menu zakwas z buraka i inne kiszonki, takie jak ogórki czy kapusta. Podstawą zdrowia jest prawidłowa mikroflora jelit! A o nią najlepiej zadbać właśnie poprzez częste spożywanie produktów fermentowanych. Buraki zawierają dużą dawkę antyoksydantów, a betaina w nich zawarta pomaga wątrobie w pozbyciu(...)bazą, jak np. w zielonych koktajlach. Zachęcam do wypróbowania aksamitnego koktajlu szpinakowego lub rozgrzewającego curry z batatami, szpinakiem i soczewicą . Uwzględniam w swojej diecie warzywa krzyżowe. Czyli brokuły, kalafior, kapustę, kiełki, brukselkę, czy jarmuż. Warzywa te nie tylko wspomagają proces oczyszczania wątroby, ale też zapobiegają powstawaniu chorób nowotworowych. Serdecznie polecam wytrawną tarte orkiszową z kurczakiem i brokułem oraz danie obiadowe
Natka PietruszkiMakaron, kapusta kiszona, grzyby i boczek. Pierwsze skojarzenie? Oczywiście łazanki. Jeśli jednak dodamy, że jest to makaron ryżowy, kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z chili, a także grzyby mun, powstaje danie z zupełnie innej kulinarnej bajki. Pyszne! Przepis na makaron ryżowy z kimchi, boczkiem i grzybami mun Składniki: Garść suszonych grzybów mun , 100 gramów makaronu ryżowego, 150 gramów boczku wędzonego
Kulinarna Polskagryczaną pierogi z szpinakiem i serem feta pierogi z dynią i serem pleśniowym Pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą Pierogi z ziemniakami i z parmezanem Pieczone pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kurkami Pierogi z ricottą i parmezanem Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z bobem Pierogi z pieczarkami i żółtym serem Pierogi z kaczką NAJLEPSZE CIASTO
nietylkopasta.pljednak warzywa, które powinny zostać chrupkie - al dente. Zupa minestrone - przepis na 8 porcji Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 5 marchewek, 2 cukinie, 400g fasoli jaś, 1/2 małej kapusty włoskiej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 200g drobnego makaronu, łyżka oregano, 3 łyżki przyprawy do zup, sól i pieprz do smaku, 1. Fasolę namocz wieczorem i zostaw na noc (zalej wodą(...)Marchewki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą, dopraw oregano i przyprawą do zup (tutaj znajdziesz przepis na domową przyprawę do zup ), po czym gotuj ok. 15 minut. 4. Kapustę posiekaj, dodaj do marchewek razem z makaronem i gotuj jeszcze ok. 5 minut. 5. Na koniec dodaj ugotowaną fasolę i pokrojoną w półplastry cukinię oraz przecier pomidorowy. 6. Gotuj wszystko jeszcze
Z notatnika dietetykaszklanka mleka 3/2 % sól pieprz do smaku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki SURÓWKA : kawałek kapusty czerwonej ( około 500 g ) 1 marchewka natka pietruszki SOS- 4 łyżki mleka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz, sól do smaku 2 łyżeczki cukru(...)zwijamy. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu. Składniki sosu mieszamy i wylewamy na roladki. Zapiekamy je 30 minut, temperatura 180 %, termoobieg. Pod koniec pieczenia danie posypujemy serem. Kapustę drobno szatkujemy, marchew ścieramy na tarce, natkę szatkujemy. Składniki sosu mieszamy i polewamy nią warzywa, dokładnie mieszamy. Roladki podajemy z porcją ziemniaków, polewamy sosem i podajemy z surówka. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioli