Dlatego też zachęcam Was do wypróbowania przepisu. SAŁATKA DO SYTA – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy gyros 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 /2 puszki kukurydzy 10 pomidorków koktajlowych 1 papryka czerwona 1 ogórek świeży 1 cebula czerwona 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku(...)kosteczkę, doprawiamy przyprawą gyros, solą, pieprzem oraz papryką słodką. Podsmażamy na odrobinie oliwy na złoty kolor i odstawiamy do przestygnięcia. Kukurydzę odsączamy z zalewy, paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską drobno siekamy, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidorki koktajlowe oraz ogórka kroimy w ćwierćplasterki. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy cukier, sól, pieprz
Przepiski.plprzykrycia jeszcze przez 1,5 godziny – aż kaczka ładnie się zrumieni. Podziel na porcje, podawaj z wytopionym w trakcie pieczenia tłuszczem własnym. Do kaczki świetnie pasuje ta modra kapusta: Modra kapusta w lżejszej wersji. Idealny dodatek obiadowy. PRZEPIS Przepisy na dania mięsne Artykuł Kaczka pieczona w całości. Wychodzi rumiana i soczysta. Doskonała na świąteczny albo niedzielny obiad pochodzi
Kulinarna Polskachili tj. gochugaru , czosnku oraz imbiru. I tak na przykład wiele przeze mnie wyżej wspomnianych przypraw znaleźć można w jednym z najpopularniejszych koreańskich dań, którym jest kimchi czyli fermentowana kapusta. Jednak równie popularnym daniem, w którym świetnie sprawdzają się przyprawy takie jak sos sojowy, czosnek, imbir oraz chili, są żeberka. Żeberka po koreańsku to pyszne danie mięsne , które zaserwować można(...)czosnek przecięłam przez praskę. Z czym podawać żeberka po koreańsku? Fajnym dodatkiem będzie surówka z warzyw lub warzywna sałatka. Idealnie sprawdzą się tutaj takie dodatki jak Colesław , Surówka z kapusty z sosem czosnkowym oraz Sałatka z kukurydzy. Dodatkowo z żeberkami podaż można puree ziemniaczane bądź frytki . Lubisz dania z żeberkami ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Krupnik na żeberkach
MeCookssól i pieprz SKŁADNIKI NA SOS: 2 czubate łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 200 g naturalnego jogurtu gęstego 1-2 ząbki czosnku odrobina soli SKŁADNIKI DODATKOWE: Sałata lodowa lub kapusta pekińska ogórek zielony cebula czerwona frytki natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shoarma z kurczaka-wykonanie: Mięso kroimy w kostkę lub średniej grubości paseczki. Przygotowujemy miskę, do której przekładamy przyprawy(...)miseczki przelewamy jogurt, śmietanę kwaśną, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę soli. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce. Smażymy domowe frytki. Przygotowujemy ulubioną surówkę. Sałatę lub kapustę szarpiemy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w plasterki. Pomidorki kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. Mięso przekładamy na talerze, układamy porcję surówki. Na koniec polewamy sosem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł
Olcia gotuje!Jeśli podobnie jak ja lubicie śledzie to polecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem 200 g filetów śledziowych matias 4 jajka 100 g ogórków kiszonych 50 g cebuli
Ola la LCHFPolecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – cordon bleu z kurczaka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta SZNYCLE Z INDYKA W CIEŚCIE
nietylkopasta.plpotrzeba: 1/2 małej kapusty pekińskiej, 2 pomidory, 1/2 długiego zielonego ogórka wężowego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 3 łyżki kukurydzy z puszki, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego, Sól, Pieprz Wykonanie: Kapustę kroimy w drobne paseczki, dajemy do miski, dodajemy pomidory pokrojone w drobne kawałki (ja obieram ze skóry), ogórka pokrojonego ze skórą w półplasterki, szczypiorek, kukurydzę
Bułka z Chlebemzamówienie. A teraz już zapraszam na przepis Składniki: ok 300 g kiełbasy (u mnie krucha z Rusiborza ) 2-3 czerwone papryki ok 1 kg ziemniaków ok 1 kg kapusty ( ok1/2 średniej wielkości główki) 1 szklanka bulionu warzywnego (możecie dodać po prostu wodę) ok 100 ml koncentratu pomidorowego (użyłam domowego, ale idealna będzie również passata) 2-3 liście laurowe(...)dodajemy pokrojoną drobno paprykę. Chwilę smażymy, a następnie wrzucamy obrane i pokrojone w grubszą kostkę (moje miały ok 1x1 cm) ziemniaki i też krótko przesmażamy. Teraz pora wrzucić poszatkowaną kapustę, dolać bulion (lub wodę) i wsypać przyprawy. Wszystko przykrywamy i dusimy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Wtedy to wlewamy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze jakieś 10 minut
Cynamonowe szczęścieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki; 500 g mięsa mielonego pół szkl.kaszki manny 1 cebula 2 jajka 0,5 kg kapusty zwykłej lub pekińskiej 1 saszetka ryżu olej,sól pieprz 2 łyżki koncentratu 2 łyżki mąki 3 ziarenka ziela ang ,3 liście laurowe kostka bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Do surowego mięsa dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, ryż ,kaszkę,2 jajka ,cebulkę pokrojoną
Olcia gotuje!Bardzo prosta, pyszna i efektowna. Idealna na przyjęcia i święta. Z pewnością zrobi wrażenie na gościach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: puszka kukurydzy konserwowej podwójna pierś z kurczaka mała kapusta pekińska ogórki konserwowe prażona cebulka (dostępna w Biedronce) 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu olej, sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Szatkujemy kapustę, układamy
Olcia gotuje!szczypta soli – 200 ml gorącej wody (70 st. C) Składniki farsz: – 450-550 g mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka – 2-3 duże listki kapusty pekińskiej (posiekane w cienkie paseczki) – 1-2 ząbki czosnku – 1-2 dymki razem ze szczypiorem – 1,5 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka oleju sezamowego (jeśli nie masz pomiń(...)składniki i zagniataj albo mikserem wykorzystując końcówkę typu hak lub ręcznie. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw na minimum 40 minut. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, a dymkę oraz kapustę pekińską drobno posiekaj. Dodaj składniki do mięsa, dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj najlepiej dłońmi. Blat podsyp odrobiną mąki i rozwałkuj ciasto podobnie
nietylkopasta.pltartej. Smaż na sporej ilości oleju przez 2-3 minuty z każdej strony, aż panierka zrobi się ciemnozłota. Podawaj od razu po zdjęciu z patelni. Kotlety podaliśmy z kapustą zasmażaną: Kapusta zasmażana do obiadu. Nie ma prostszego przepisu Artykuł Kotlety schabowe giganty. Jak przygotować mięso, aby były wielkie prawie na cały talerz? PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy
Kulinarna Polska