Bardzo proste w wykonaniu i wyjątkowo pyszne zimne nóżki wieprzowe bez żelatyny. Ta przekąska to absolutna klasyka polskiej kuchni. To bez wątpienia bardzo swojskie smaki , które wciąż mają wierne grono smakoszy. Nasz przepis jest bez grama żelatyny, a więc tylko i wyłącznie odpowiednio dobrane składniki powodują związanie tego mięsnego wywaru. Galareta wieprzowa, zimne nóżki lub galert, to najczęściej spotykane nazwy tego swojskiego produktu. Pamiętam, że jako dziecko niezbyt lubiłem te wszystkie skórki i in... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.