Fantastyczna zapiekanka z liści kapusty, plasterków ziemniaków, sera taleggio oraz masła. ZAPIEKANKA KAPUŚCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram ziemniaków sałatkowych; 1 główka kapusty włoskiej; 300 gramów sera taleggio; pół kostki masła; Twoja ulubiona przyprawa do ziemniaków (opcja); sól, pieprz; przepis na zapiekankę kapuścianą z ziemniakami Artykuł Zapiekanka kapuściana z ziemniakami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkapieczarek ciemnych por zielona część 2 łyżki miso ( opcjonalnie, nie masz -zupa też będzie pyszna) sól i pieprz 2 plastry świeżego imbiru makaron np. gryczany olej sezamowy trochę kapusta bok choy 1 sztuka Przygotowanie: Zupę przygotowałam w głębokiej patelni. Do mięsa dodałam sól, pieprz suszony czosnek i sezam. Wymieszałam i uformowałam pulpeciki. Na gorącej patelni zrumieniła je bez tłuszczu. Następnie(...)dodałam pokrojoną marchew, imbir pokrojony w zapałki i grzyby- pieczarki. Podsmażyłam całość. Potem wlałam ok 1 litra wody i dodałam pociętego pora. Gotowałam 5 minut. Po pięciu minutach dodałam kapustę bok choy oraz miso i sos sojowy i gotowałam jeszcze 5 minut. W międzyczasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzony makaron włożyłam do miski i wlałam zupę
AZgotuj!Rafaello jaglane z szybkowaru Gulasz z cukinii z szybkowaru Kurczak w sosie koperkowym z szybkowaru Kurczak w sosie pomidorowo – kokosowym Kurczak z szybkowaru Kapusta z kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Krupnik z szybkowaru Zupa fasolowa z szybkowaru Jak ugotować buraki
Dorota SmakujeKWAŚNICA ZUPA GÓRALSKA SKŁADNIKI 800 gramów kapusty kiszonej; szklanka soku z kiszonej kapusty; 500 gramów surowego, wędzonego boczku; 400 gramów żeberek wędzonych lub wędzonych kości ze schabu; 4 suszone prawdziwki lub podgrzybki; 5-8 liści laurowych; 8-12 ziaren ziela angielskiego; 3 duże ziemniaki; pieprz; przepis na kwaśnicę góralską spod samiuśkich Tater Artykuł Kwaśnica góralska spod samiuśkich Tater pochodzi
Kuchnia Tomkawiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł. czytaj przepis
Kulinarna Chwilakranu. Grzyby po ugotowaniu i odcedzeniu idealnie nadają się, do wykorzystania w kuchni. Poniżej przedstawiam listę przykładowych potraw z wykorzystaniem grzybów suszonych. Staropolski bigos Wigilijna zupa grzybowa Krokiety z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Śledzie proboszcza Artykuł Moczenie grzybów – jak długo moczyć suszone grzyby? pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne
Ania gotujezimno. Ciasta francuskie nie lubi być ponownie odgrzewane, robi się wtedy miękkie. Błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami Zobacz inne przepisy na paszteciki: Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym Kruche paszteciki z pieczarkami – pyszna przekąska do barszczu Paszteciki z kapustą i grzybami Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Artykuł Błyskawiczne paszteciki
e-PrzepisyKulinarneJeśli podobnie jak ja lubicie śledzie, to polecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką , śledzie z jabłkiem i cebulą , śledzie w sosie musztardowym . Składniki – śledzie w sosie paprykowym 250 g filetów śledziowych matias
Ola la LCHFzawsze są pyszne. Chciałam Wam zaproponować jedną z moich ulubionych wersji. Są to tortille z mocno przyprawionym mięsem z kurczaka, cebulą, papryką, miksem sałat (obowiązkowo z białą i czerwoną kapustą), a to wszystko w lekko pikantnym sosie jogurtowym w lekko chrupiącej tortilli. W związku z tym, że nie mam woreczka żółciowego, to nie toleruję surowego czosnku. Dlatego też dużą jego(...)duże tortille. SKŁADNIKI 400 g piersi z kurczaka olej rzepakowy przyprawa do kebaba lub kebab-gyros 3 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki małe opakowanie miksu sałat z kapustą 1/2 cebuli 2 duże tortille Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chili WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć i pokroić w niewielkie paski. Następnie przełożyć
Passions hobbies lifepolecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – śledzie z jabłkiem i cebulą 200 g filetów śledziowych matias 50 g kwaśnego jabłka 1 łyżeczka soku z cytryny
Ola la LCHFJeśli podobnie jak ja lubicie śledzie, to polecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – śledzie w sosie musztardowym 200 g filetów śledziowych matias 50 g cebuli 50 g cebuli czerwonej 30 g majonezu
Ola la LCHFlubicie śledzie to z pewnością spodobają Wam się także inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką . Składniki – sałatka śledziowa z burakiem 200 g śledzi matias 100 g buraka 4 jajka 100 g sera żółtego dobrej jakości
Ola la LCHFwierzch sałatki możemy udekorować natką pietruszki. Sałatka gyros Sałatka gyros to królowa wśród sałatek. Na jej wyjątkowy smak składa się pieczona pierś z kurczaka, cebula, ogórek konserwowy, kukurydza, kapusta pekińska oraz sos na bazie ketchupu i majonezu. Warstwy składające się kolejno z pieczonych kawałków kurczaka, wiórek cebuli, kukurydzy, ogórków konserwowych, sosu i kapusty pekińskiej wpływają na efektowny wygląd sałatki
Gotowanie...to proste !margarynie. Śmiem twierdzić, że na margarynie zdecydowanie lepiej wypada, smakowo. Właśnie dzisiaj zapraszam Was na takie gołąbki. Składniki: 1 kapusta gołąbkowa 200 g ryżu 800 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 5 łyżek oleju 5 łyżek posiekanego koperku 200 ml bulionu warzywnego Przygotowanie: Z kapusty usuwamy
R'n'G Kitchenrynku pojawiła się kapusta chińska, zaciekawiła mnie. I to moja propozycja. Składniki : 1 mała kapustka 1 jabłko kilka orzechów włoskich na sos: miód, sok z cytryny i oliwa z oliwek Przygotowanie: Liście rozdzieliłam, umyłam, odcięłam te zielone, a białą część, pokroiłam w krążki Umyte, obrane jabłko utarłam na tarce na grubych oczkach Pokruszyłam orzechy, przygotowałam sos Wszystkie składniki wymieszałam, polałam(...)Można ewentualnie posypać świeżym koperkiem. Tę sałatkę przygotowałam do ryby smażonej. Chrupkość kapusty mile mnie zaskoczyła
Proste Potrawy