Surówka z drobno krojonych świeżych ogórków i kapusty pekińskiej z dodatkiem koperku i octu z białego wina. SURÓWKA GRUZIŃSKA SKŁADNIKI 2 duże świeże ogórki; pęczek świeżego koperku; kilka liści kapusty pekińskiej; ocet z białego wina; sól; przepis na surówkę gruzińską z ogórka i pekińskiej Artykuł Surówka gruzińska z ogórka i pekińskiej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSchab wieprzowy wędzony duszony w kapuście kiszonej podany z puree ziemniaczanym. SCHAB WĘDZONY DUSZONY SKŁADNIKI 500 gramowy kawałek surowego wędzonego schaby wędzonego; kość schabowa wędzona; 500 gramów kapusty kiszonej; 1 duża cebula; 100 ml białego wytrawnego wina; 5-7 kulek jałowca; 2-3 liście laurowe; 1 średni ziemniak; gęsi smalec (opcja); sól, pieprz; przepis na schab wędzony... Artykuł Schab wędzony
Kuchnia TomkajQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także: – kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą – kotlety ziemniaczane ze szpinakiem – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka(...)czerwonej kapusty KOTLETY ZIEMNIACZANE Z TUŃCZYKIEM PRZYGOTOWANIE: 20-40 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 7-8 kotletów, 4 porcje SKŁADNIKI: – 400 g ugotowanych ziemniaków – 1 puszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym, odsączona) – 1 jajko – 1/2 szklanki bułki tartej – 1 łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – 2-3 łyżki posiekanego koperku – 2 łyżki posiekanej
nietylkopasta.pldegustacji. Amatorzy tego dania będą w "siódmym niebie". Składniki: 900 g flaków wołowych 500 g kości wołowych 2 pęczki włoszczyzny 200 g kapusty włoskiej 1 cebula 5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 120 ml śmietany 18% 3 łyżki bułki tartej 1/4 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki(...)około 60 minut. Wywar przecedzamy. Do wywaru przekładamy wcześniej obgotowane i odcedzone, flaki. Dodajemy przyprawy i czosnek. Gotujemy na wolnym ogniu około 3 godzin. Pokrojoną w 2 cm kostkę, kapustę i podsmażoną włoszczyznę dodajemy do flaków. Wsypujemy majeranek. Cebulę siekamy, podsmażamy na pozostałym oleju. Wsypujemy mąkę, chwilę razem smażymy. Rozprowadzamy wywarem, łączymy z flakami. Zestawiamy z ognia. Zaprawiamy śmietaną, chwilę
R'n'G Kitchenczym podać, dowiecie się ze szczegółowego przepisu. Smacznego. <WJ> Składniki: 800 g mięsa z dzika 600 g kiszonej kapusty 3 małe cebule 3 łyżki smalcu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki kminku 500 ml bulionu wołowego 150 ml śmietany 18% Przygotowanie(...)pokrojone w 2 cm kostkę, mięso oraz kminek, smażymy 5-7 minut. Wlewamy bulion, gotujemy pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas dolewamy wodę (max. 500 ml). Dodajemy pokrojoną kapustę (nie za drobno) i gotujemy 40 min. Na koniec łączymy gulasz ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem (chwilę podgrzewamy
R'n'G KitchenFantastyczna zapiekanka z liści kapusty, plasterków ziemniaków, sera taleggio oraz masła. ZAPIEKANKA KAPUŚCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram ziemniaków sałatkowych; 1 główka kapusty włoskiej; 300 gramów sera taleggio; pół kostki masła; Twoja ulubiona przyprawa do ziemniaków (opcja); sól, pieprz; przepis na zapiekankę kapuścianą z ziemniakami Artykuł Zapiekanka kapuściana z ziemniakami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkapieczarek ciemnych por zielona część 2 łyżki miso ( opcjonalnie, nie masz -zupa też będzie pyszna) sól i pieprz 2 plastry świeżego imbiru makaron np. gryczany olej sezamowy trochę kapusta bok choy 1 sztuka Przygotowanie: Zupę przygotowałam w głębokiej patelni. Do mięsa dodałam sól, pieprz suszony czosnek i sezam. Wymieszałam i uformowałam pulpeciki. Na gorącej patelni zrumieniła je bez tłuszczu. Następnie(...)dodałam pokrojoną marchew, imbir pokrojony w zapałki i grzyby- pieczarki. Podsmażyłam całość. Potem wlałam ok 1 litra wody i dodałam pociętego pora. Gotowałam 5 minut. Po pięciu minutach dodałam kapustę bok choy oraz miso i sos sojowy i gotowałam jeszcze 5 minut. W międzyczasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzony makaron włożyłam do miski i wlałam zupę
AZgotuj!Rafaello jaglane z szybkowaru Gulasz z cukinii z szybkowaru Kurczak w sosie koperkowym z szybkowaru Kurczak w sosie pomidorowo – kokosowym Kurczak z szybkowaru Kapusta z kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Krupnik z szybkowaru Zupa fasolowa z szybkowaru Jak ugotować buraki
Dorota SmakujeKWAŚNICA ZUPA GÓRALSKA SKŁADNIKI 800 gramów kapusty kiszonej; szklanka soku z kiszonej kapusty; 500 gramów surowego, wędzonego boczku; 400 gramów żeberek wędzonych lub wędzonych kości ze schabu; 4 suszone prawdziwki lub podgrzybki; 5-8 liści laurowych; 8-12 ziaren ziela angielskiego; 3 duże ziemniaki; pieprz; przepis na kwaśnicę góralską spod samiuśkich Tater Artykuł Kwaśnica góralska spod samiuśkich Tater pochodzi
Kuchnia Tomkawiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł. czytaj przepis
Kulinarna Chwilakranu. Grzyby po ugotowaniu i odcedzeniu idealnie nadają się, do wykorzystania w kuchni. Poniżej przedstawiam listę przykładowych potraw z wykorzystaniem grzybów suszonych. Staropolski bigos Wigilijna zupa grzybowa Krokiety z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Śledzie proboszcza Artykuł Moczenie grzybów – jak długo moczyć suszone grzyby? pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne
Ania gotujezimno. Ciasta francuskie nie lubi być ponownie odgrzewane, robi się wtedy miękkie. Błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami Zobacz inne przepisy na paszteciki: Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym Kruche paszteciki z pieczarkami – pyszna przekąska do barszczu Paszteciki z kapustą i grzybami Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Artykuł Błyskawiczne paszteciki
e-PrzepisyKulinarneJeśli podobnie jak ja lubicie śledzie, to polecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką , śledzie z jabłkiem i cebulą , śledzie w sosie musztardowym . Składniki – śledzie w sosie paprykowym 250 g filetów śledziowych matias
Ola la LCHFzawsze są pyszne. Chciałam Wam zaproponować jedną z moich ulubionych wersji. Są to tortille z mocno przyprawionym mięsem z kurczaka, cebulą, papryką, miksem sałat (obowiązkowo z białą i czerwoną kapustą), a to wszystko w lekko pikantnym sosie jogurtowym w lekko chrupiącej tortilli. W związku z tym, że nie mam woreczka żółciowego, to nie toleruję surowego czosnku. Dlatego też dużą jego(...)duże tortille. SKŁADNIKI 400 g piersi z kurczaka olej rzepakowy przyprawa do kebaba lub kebab-gyros 3 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki małe opakowanie miksu sałat z kapustą 1/2 cebuli 2 duże tortille Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chili WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć i pokroić w niewielkie paski. Następnie przełożyć
Passions hobbies lifepolecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – śledzie z jabłkiem i cebulą 200 g filetów śledziowych matias 50 g kwaśnego jabłka 1 łyżeczka soku z cytryny
Ola la LCHF