kapustą - 19268 przepisów (strona:632/1285)

Kiszpsuja 169

fileta z indyka ·        1 cebula ·        ½ kg pieczarek ·        ½ kg kapusty kiszonej ·        1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej ·        200 g śliwek suszonych ·        200 g koncentratu pomidorowego(...)Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa 3.    Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą. 4.    Pod koniec gotowania wlewamy przecier i doprawiamy sola oraz maggi

Kulinarna Chwila
Sylwestrowe przekąski 206

imprezy” Warstwowa sałatka z mięsem mielonym i mozzarellą Sałatka z orzo, porem i kukurydzą Sałatka z selerem konserwowym, jabłkiem, szynką i ananasem Sałatka ziemniaczana z porem Sałatka z kapustą pekińską i tuńczykiem Sałatka śledziowa Sałatka królewska Przekąski na zimno Makaronowe muszle z tuńczykiem Muszle makaronowe faszerowane serkiem śmietankowym i suszonymi pomidorami Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami(...)pietruszką Roladki z chleba tostowego Przekąski na ciepło Zapiekane rożki z tortilli Pizzowe świderki Pizzerinki Pizza balls Zakręcone pizzerinki do odrywania Bułeczki z dipem serowym Tortilla kebab z czerwoną kapustą Quiche z szynką i pieczarkami Tarta z cukinią i łososiem Panierowane pieczarki Kapsalon Ślimaczki z ciasta francuskiego Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem Przekąska z ciasta francuskiego

Smaki Na Talerzu
Groch z kapustą Wigilijny 111

przepisu mojej siostry. A on pochodzi z naszej domowej kuchni mamy.              Składniki:       400 g grochu   1300 g białej kapusty   cebula duża   sól   pieprz 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki       Przygotowanie:     Groch namoczyłem na 24 godziny. Następnego dnia ugotowałem, aż był miękki(...)zaczął się rozpadać. Kapustę poszatkowałem, obgotowałem i po odcedzeniu dodałem do grochu. Przygotowałem zasmażkę. Podlałem wywarem, wyrobiłem, dodałem do całości dokładnie łącząc. Do smaku oprawiłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Seleryba, czyli seler a’la ryba (wegańskie) 124

warstwę. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy na oleju selerybę, około 3 minut z każdej strony, dopóki się lekko nie zezłoci. Podczas smażenia warto dodatkowo posolić selerybę. Wegeświęta Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Pierniczki – szybki przepis Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Kulebiak z kapustą i grzybami Wegańskie ciasteczka cynamonowe Więcej świątecznych przepisów znajdziecie tutaj Artykuł Seleryba

WegePrzepis
Ryba pieczona pod kruszonką 127

dodałam właściwie w ostatniej chwili, dla picu. Wiedziałam, że tym dodatkiem niczego nie zepsuję. Nic nie zepsułam (poza kolorem:)). Wyszło super. My grenadiera zjedliśmy z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej . Klasycznie jednak będą pasowały do niej po prostu utłuczone ziemniaki lub ryż. I oczywiście surówka z kiszonej kapusty . To jest zawsze świetny dodatek do ryb. Składniki: 500 g filetów

Kardamonovy
Zupa grzybowa na Wigilię i nie tylko 115

skrzyde\u0142ka z kurczaka (opcjonalnie),\r","2 marchewki,\r","1 pietruszka (korze\u0144),\r","1 cebula,\r","kawa\u0142ek pora,\r","kawa\u0142ek selera,\r","odrobina kapusty,\r","3l wody,\r","5 ziarenek pieprzu,\r","2 li\u015bcie laurowe,\r","2 ziarna ziela angielskiego,\r","pietruszka (natka), lubczyk,\r","s\u00f3l,\r","p\u00f3\u0142 szklanki \u015bmietany,\r","2 \u0142y(...)Czas całkowity: 2 godzin/y, 15 minut/y Składniki: 2 garści suszonych grzybów, 2-3 skrzydełka z kurczaka (opcjonalnie), 2 marchewki, 1 pietruszka (korzeń), 1 cebula, kawałek pora, kawałek selera, odrobina kapusty, 3l wody, 5 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, 2 ziarna ziela angielskiego, pietruszka (natka), lubczyk, sól, pół szklanki śmietany, 2 łyżki mąki. Przygotowanie: Grzyby wsypać do małego garnka, zalać wodą

Bardzo Gruby Smok
Brownie z musem jabłkowym (ciasto czekoladowe paleo) 167

Chodziło za mną ostatnio jakieś nowe ciasto czekoladowe. Już tyle różnych brownie robiłem (nawet z kiszoną kapustą !), ale chciałem coś nowego.  Szukałem i w końcu znalazłem – ciasto czekoladowe z musem jabłkowym! Ciasto czekoladowe paleo, brownie z musem jabłkowym – bez glutenu, zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) – sprawdzony przepis: banany – 2 większe miód – ½ szkl mąka kasztanowa(...)jest paleo? | Czy miód jest paleo? Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie z kiszoną kapustą Brownie z buraków i awokado Brownie z ciecierzycy Brownie z czerwonej fasoli Smacznego! Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Blaszka (20 porcji) 2000 kcal

PaleoSMAK
Frytki z selera 108

postanowiłam zrobić sobie frytki. Zupa z selera należała zdecydowanie do moich smaków, więc po frytkach nie spodziewałam się niczego innego. Dooobre! Rano jeszcze na szybkensa zrobiłam surówkę z czerwonej kapusty . I to był mój sobotni obiad. My wrócił. Z wątpliwościami zapytałam czy spróbuje, bo tak na dobrą sprawę nie miałam nic innego. Wyboru nie miał… Zjadł. I smakowało temu(...)panu. Myślę, że całość „uratowała” czerwona kapusta, ale nieważne no, zjadł. Wy też zjedzcie. Składniki: 1 bardzo duży korzeń selera 1 łyżka oleju rzepakowego płaska łyżeczka suszonego oregano szczypta pieprzu cayenne (lub więcej) sól (przepis na 2 porcje) Seler myjemy, obieramy i kroimy w słupki grubości około 1 cm. Polewamy je olejem, posypujemy przyprawami. Pieprz cayenne możecie zastąpić

Kardamonovy
Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami 99

Stanęło na rozmarynie, uwielbiam go. Mięso swoje odstało i nabrało aromatu (trzymałam je w lodówce całą noc). Podałam je z ziemniaczanym puree z czosnkiem i resztką surówki z czerwonej kapusty. Przepis na puree wrzucę tutaj za parę dni – udało się na tyle, że chcę się nim z Wami podzielić.  Tymczasem idę się pobyczyć, mam do zaliczenia dobrą baję(...)gotowanie bez pokrywki, rzadko kiedy zagęszczam sosy mąką – nie przepadam za tym. I tyle. Tak ja napisałam we wstępie, polędwiczki podałam z puree i z surówką z czerwonej kapusty. Artykuł Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sos pieczarkowy 108

pieczarkowy chodził za mną już od jakiegoś czasu, ale jakoś ciągle się nie składało. Teraz musiało się złożyć. Na początku miałam w planie zrobić go do placków z kiszonej kapusty, ale jak sobie uzmysłowiłam, ile potrawa będzie miała kalorii i jak bardzo będzie ciężka, zrezygnowałam. Skończyło się na kluskach śląskich. I burakach. Wyszedł z tego bardzo fajny, bezmięsny obiad(...)rodzaju klusek. Idealnie uzupełniają placki i inne kotlety – te wegetariańskie i te mięsne. Ja jednak naprawdę wymiękłam, kiedy uzmysłowiłam sobie, że będę je jadła ze smażonymi plackami z kapusty. Jeżeli Wy nie macie takich przemyśleń, róbcie je sobie z czym tylko chcecie. Składniki: 250 g średnich pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka mąki

Kardamonovy
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 124

head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Z czym podać barszcz czerwony z pieczonych buraków Dodatków do barszczu może mnóstwo. Jednym z najpopularniejszych są uszka np. te z kapustą lub z grzybami . Doskonale sprawdzą się również pierogi z kapustą i grzybami . Świetną opcją będą również krokiety wigilijne lub pieczone pierogi z kaszą . Barszcz możesz również podać z pasztecikami z mięsem

okolicepalnika.pl
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. 138

Przepis na pyszne pierogi wigilijne. Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami. Obok tradycyjnych już pierogów wigilijnych z kapustą i grzybami pojawią się w tym roku również pierogi z kaszą gryczaną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej typ 480 2 żółtka 1 łyżka oleju około 300 ml mocno(...)około 4 minut od chwili wypłynięcia.) Ugotowane pierogi możecie obsmażyć na patelni na złoty kolor, możecie je również podać „z wody” okraszone jedynie zrumienioną cebulką. Smacznego. Uwagi Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami to co lubie gotuje i polecam Artykuł Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Flaki – przepis Babci 174

wedle uznania możemy również dodać warzywa z rosołu. Doprawiamy do smaku papryką, gałką oraz pieprzem i solą według własnego smaku. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych propozycji na tradycyjne dania. Kapusta z grochem , pyszne kluski ziemniaczane z makiem , makiełki z makaronem , oraz kapusta z grzybami i makaronem . Smacznego!   Artykuł Flaki – przepis Babci pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Domowe pierożki z pieczarkami 117

jest bardzo plastyczne, dobrze się z nim „współpracuje”. Pierożki z pieczarkami idealnie smakują z barszczem czerwonym. Możesz je podać również z przesmażoną cebulką jako dodatek do postnej kapusty. Pierożki z pieczarkami to uniwersalny przepis na proste i niedrogie danie. A w kuchni liczą się przecież: najlepszy przepis, kilka prostych składników i nieskomplikowane wykonanie! Wtedy wszystko się udaje, Pani(...)porcje farszu nakładamy na każdy kwadrat i składamy na pół zlepiając dokładnie brzegi. 8.Gotujemy partiami wolno w osolonej wodzie ok 5 minut od wypłynięcia. Podajemy z barszczem czerwonym lub kapustą. Pierożki możemy również zamrozić. Zapraszamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na pierogi. Min. Pierogi chłopskie z serem i kiełbasą , pierogi pieczone w kruchym cieście , oraz pyszne pierogi z białym

Kuchnia Na Wypasie
Krokiety wigilijne 632

zbiory nie są zbyt duże, przygotowujemy wersję z farszem z dodatkiem pieczarek. W takim wypadku warto dodać do niego wodę spod namoczonych suszonych grzybów (np. tych użytych do zrobienia kapusty lub zupy grzybowej ) dzięki czemu będzie bardziej aromatyczny. Możesz również użyć samych pieczarek podsmażonych z cebulką. Gdy planujesz jeść krokiety nie tylko w święta, możesz również postawić na farsz mięsny(...)panierowanie i smażenie krokietów. Chcąc uniknąć posklejania się krokietów, a tym samym ich rozwalenia w trakcie podgrzewania, mrożę je podobną metodą co uszka z grzybami i pierogi z kapustą . Najpierw układam je na tacce, zachowując odstępy między krokietami, a dopiero po tym jak się wstępnie zamrożą, przekładam je do pojemnika lub woreczków do mrożenia. Jak podgrzać krokiety wigilijne? Wiele osób

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania