Papryka marynowana z miodem i czosnkiem Papryka marynowana z miodem i czosnkiem to ciekawa wariacja na temat marynowanej papryki. Swój ciekawy smak zawdzięcza dodatkowi naturalnej słodkości w postaci miodu, która idealnie współgra z mocnym smakiem octu, soli i przypraw. Polecam przepis na marynowaną paprykę w zalewie octowo-miodowej z nutą czosnku - bez pasteryzowania. Składniki potrzebne do przygotowania marynowanej papryki z miodem i czosnkiem 2 kg papryki - czerwonej lub żółtej 8 ząbków czosnku 2 łyżki... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!