można zrobić wersję bez i też jest smacznie. Polecam i miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 2 papryki 1 mniejsza kapusta pekińska około 200 g chipsów paprykowych 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros Sos: 100 g jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku sól pieprz zioła prowansalskie(...)Dodatkowo: ketchup 1. Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z przyprawą kebab-gyros. Odkładamy do wystudzenia. 2. Kukurydzę i groszek odsączamy, papryki kroimy w kostkę, kapustę pekińską siekamy na drobniejsze kawałki (ja białą część usuwam i kroje tylko zieloną) 3. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem, czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do majonezu z jogurtem. Mieszamy, dodajemy
kruche babeczkipaprykowej z cebulką, wystarczy tylko lekko oprószyć papryką słodką i klasyczną przyprawą do karkówki potem obtoczyć w paprykowej paście, posypać pokrojoną w piórka cebulą, obłożyć kiszoną kapustą, włożyć do piekarnika i na dwie godziny zapomnieć . Pasta paprykowa jest dobrze doprawiona więc nie potrzebujemy już zbędnych przypraw. Bezproblemowa propozycja na bardzo smaczny obiad. Kapusta kiszona chłonie tłuszcz(...)garnkami i patelniami. Idealny zestaw zarówno do klasycznej jak i nowoczesnej kuchni. Z pewnością będziecie zachwyceni. . SKŁADNIKI NA KARKÓWKĘ PO BAWARSKU: 1,5 kg chudej karkówki 1 kg kiszonej kapusty 1 cebula 350 ml pasty paprykowej –lutenicy 2 łyżki przyprawy klasycznej do karkówki Słodka papryka do oprószenia 1 gałązka świeżego rozmarynu Sól himalajska do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Karkówkę
Wanilia i KardamonPanczkraut, ślaska potrawa, składajaca się z ziemniaków i kiszonej kapusty. Jest to świetny dodatek do dań obiadowych. SKŁADNIKI : 500 g mięsa z indyka 1 łyżka mąki do posypania mięsa 1 cebula przyprawa z indyka, sól, pieprz, papryka słodka i ostra liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach mąka z wodą do zagęszczenia sosu(...)PANCZKRAUT : 1 kg ziemniaków 0.5 kg kiszonej kapusty liść laurowy, ziela, pieprz, jarzynka 1 śląska kiełbasa sól, pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolifareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić. Składniki: Kopytka: 800 g ziemniaków 2 jajka 300 g mąki pszennej Kapusta zasmażana: 300 g surowego boczku 1 cebula 500 g białej kapusty 1 pełna łyżka mąki 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki. Koperek siekamy, dodajemy do kapusty. Podajemy razem
R'n'G KitchenSyta i rozgrzewająca zupa na żeberkach z dodatkiem wędzonego boczku i ziemniaków. 500 gramów mięsnych żeberek ok.200/250 gramów boczku wędzonego 500 gramów kapusty kiszonej 1 średnia cebula 500 gramów ziemniaków 200 gramów włoszczyzny(użyłam mrożonej ) 8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe pół łyżeczki kminku 1 łyżka majeranku sól i pieprz do smaku opcjonalnie wegeta Mięso podzielić na mniejsze części(...)Zalać zimną wodą dodać włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy, oprócz majeranku.Gotujemy ok. 45 minut aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać kapustę kiszoną jeżeli kapusta bardzo kwaśna można przepłukać na sicie zimną wodą. Gotujemy do momentu aż kapusta zmięknie. W między czasie kroimy boczek wędzony i cebulę w kostkę Przesmażamy na patelni i dodajemy do zupy wraz z majerankiem
Andzia PichciPomysł na soczystego kurczak z paprykę i ziołami · Sól · ¼ główki młodej kapusty · 10 dag szynki wędzonej · 10 dag sera żółtego · 1 marchew · ½ łyżeczki octu(...)Olej do smażenia · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Z udek wyjmujemy kości. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Kapustę szatkujemy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do kapusty. 5. Szynkę drobno kroimy, dodajemy również do kapusty
Kulinarna ChwilaLazania z młodą kapustką i pieczarkami Najlepsze dania są z młodych warzyw, a kapusta nie tylko jest smaczna, również zawiera dużo witamin A,B,C, ma właściwości lecznicze. Składniki: · ½ opakowania makaronu lasagne · ½ fileta z kurczak · Cebula(...)ketchupu · Przyprawa do kurczaka · 15 dag sera żółtego · 1/3 małej główki kapusty młodej · ½ pęczka szczypiorku · 2 pomidory · Kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji Składniki
Kulinarna ChwilaCzapsuja Danie które każdego zaskoczy swoim smakiem i aromatycznym zapachem. Młoda kapusta kiszona, ochłodzi nam dni upalne. Składniki: · ½ kg młodej kapusty kiszonej · 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej (może być świeża) · Cebula · ½ kg pieczarek(...)rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Mięso i pieczarki przekładamy do garnka. 6. Kapustę również przesmażamy na oleju. 7. Do kapusty dodajemy obraną i startą na dużych oczach marchew, przekładamy do garnka. 8. Powtarzamy tą samą czynność z fasolą
Kulinarna Chwiladodatkiem sera, który sprawia, że farsz jest gęsty i nadaje wyrazistego smaku. Składniki: · ½ kg schabu · 10 dag kapusty · 1 marchew · Vegeta · Cebula(...)Opakowanie kuleczek mozzarelli Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garneczka i zalewamy wodą, gotujemy. 4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach i dodajemy do kapusty. 5. Doprawiamy Vegetą. 6. Cebulę obieramy drobno kroimy
Kulinarna ChwilaPierogi z kapustą i grzybami – to tradycyne danie wigilijne, jednak tak bardzo je lubię, że jem je nawet kilka razy w miesiącu. Pierogi z kapustą i grzybami – Składniki: Na farsz do pierogów: Kapusta kiszona – 900g Su The post Pierogi z kapustą i grzybami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeziemniakami czy pieczywem. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 bułka 1 jajko mleko przyprawy:sól,pieprz,papryka 1 mała głowka kapusty 4 pomidory 1 cebula 2 średnie marchewki łyżka masła szklanka bulionu drobiowego(albo rosołku) WYKONANIE: cebulę kroimy w drobną kostkę,czosnek przeciskamy przez praskę, szklimy razem na masełku, bułkę moczymy(...)mleku,wyciskamy,dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy przyprawami,dodajemy zeszkloną cebulę i czosnek, formujemy okrągłe zraziki, smażymy na oleju, kapustę szatkujemy, pomidory zaparzamy,kroimy w kostkę, marchewki obiaramy i kroimy w słupki, poszatkowaną kapustę doprawiamy solą,pieprzem,octem i cukrem, zostawiamy do zmożenia, w tym czasie szklimy na tłuszczu pozostałym po mięsie z dodatkiem masełka marchewkę, dodajemy cebulę, pomidory
Kuchnia BeatyNietypowa i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej. Skład: kapusta 0,6-0,8 kg, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewek, 1-2 marchewki , 1 średnia cebula, 4-6 łyżek dobrego oleju, sól i pieprz do smaku. Można jeszcze dodać łyżeczkę cukru i łyżeczkę octu, szczyptę ziół np. oregano. -- Kapustę szatkujemy, kroimy lub ucieramy. Pozostałe warzywka ucieramy, kroimy
chleba naszegosuchej kaszy gryczanej BIG NATURE 1/2 szkl wody 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego dla wzbogacenia smaku polecam odrobinę vegety 500ml passaty pomidorowej 300ml bulionu (około) 1 duża kapusta WYKONANIE: 1. Kapustę wkładamy do zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania liści. 2. W misce umieszczamy mięso, cebule pokrojoną(...)kostkę, jajko, sól, pieprz, ryż, kaszę, wodę, całość dokładnie wyrabiamy. 3. Ściągamy liście z kapusty, podcinamy zgrubienia, nakładamy około łyżkę mięsa i zwijamy gołąbka. 4. Na spód garnka układamy listki z kapusty aby gołąbki nam się nie przypaliły, następnie układamy na nich gołąbki, niezbyt ciasno gdyż troszkę spęcznieją podczas gotowania. 5. Do garnka dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, vegetę, passatę
Dziś Ja gotujeSurówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki – to pyszna propozycja na wiosenna surówkę do obiadu. W ciągu reszty roku można użyć zwykłą, białą kapustę, chociaż z tą młodą surówka jest delikatniejsza i najpyszniejsza :) Surówka z The post Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek (zobacz przepis na najlepsze kluski śląskie). Czas The post Kiszona kapusta zasmażana appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje