kapustą - 19268 przepisów (strona:338/1285)

Potrawka z kurczakiem i kapustą pekińską 105

ciągle nabiera prędkości, szok! Skoro tak pędzi to czas wykorzystać to co daje nam natura, dlatego dzisiaj mam dla Was wspaniałą potrawkę z kurczakiem. W lodówce zalegała mi połowa kapusty pekińskiej (po wykorzystaniu jej drugiej części do najlepszej sałatki gyros ) i to dzięki niej powstał ten cudowny przepis z jej wykorzystaniem. Na pierwszy rzut oka można pomyśleć(...)291kcal, B: 38g, T: 5,9g, W: 23,8g. Składniki: – 600g piersi z kurczaka lub indyka – 500ml bulionu (lub 500ml wody + 2-3 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – ½ dużej kapusty pekińskiej – 4-5 leśnych grzybów lub pieczarek – 2 cebule – 1 czerwona papryka – 1 żółta papryka – 1 zielona papryka – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka mąki – 1 łyżka oleju – 2 ząbki

Be Fit Be Strong
Surówka z kapusty z marchewką i słonecznikiem 106

każdej surówki na talerzu w nadziei, że kiedyś się przełamie i ją zje 😁 Tak było z tą surówką, stała się hitem w naszym domu. Smakosz chce, żebym surówkę z kapusty robiła już tylko w taki sposób, a Niejadek spróbował!!! Uwierzcie, dla matki każdego niejadka to wielka radość gdy dziecko zje coś oprócz powietrza 😃 Surówka z kapusty z marchewką i słonecznikiem(...)Składniki: 1)       pół małej główki białej kapusty 2)       marchewka 3)       cebula 4)       8 łyżek ziaren słonecznika 5)       koperek (ilość według uznania) 6)       5 łyżek oleju (rzepakowy lub słonecznikowy

Na kulinarnym poligonie
Młoda kapusta po węgiersku 95

Młoda kapusta po węgiersku to pyszny pomysł na obiad lub kolację, gdy sezon na młodą kapustę trwa. Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu! Jest pyszny! Młoda kapusta po węgiersku przepis Na moim blogu znajdziecie już kilka różnych przepisów na The post Młoda kapusta po węgiersku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wiosenna surówka obiadowa 756

Wiosenna surówka obiadowa Pyszny, szybki i zdrowy dodatek do obiadu. Polecam!     Składniki: 1/2 małej białej kapusty 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 1 pęczek rzodkiewek 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy garść suszonych pestek dyni 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz     *** Kapustę drobno(...)szatkujemy *** *** Kapustę przekładamy do miski, wsypujemy łyżeczkę soli i dokładnie mieszamy *** *** Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Paprykę kroimy w małą kosteczkę *** *** Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy wraz z papryką, ogórkiem i rzodkiewką do kapusty *** *** Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do reszty warzyw *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Przygotowujemy sos do surówki: miód przekładamy do małej miseczki, zalewamy

Blog z Apetytem
Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego 101

surówka zasmakuje od pierwszego wejrzenia. Idealna do obiadu ale i do potraw z grilla. Kapusta, ogórek , cebula typowo polskie składniki, które z pewnościa macie w domu. Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min   Składniki ⅓ świeżej kapusty kilka ogórków kiszonych czerwona cebula 1 łyzka soku z cytryny(...)Olej 4 łyżki 1 łyżeczka miodu 3 łyżeczki musztardy sarepskiej sol i pieprz do smaku Wykonanie Kapustę siekamy na drobno Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy albo w pióra, albo w kostke jak kto lubi. Składniki dajemy do miski z czego cebula powinna byc na górze. Polewamy sokiem z cytryny i chwile czekamy. Pzrygotowujemy sos w innej miseczce. Energicznie mieszając

Apetyt na Zielone
Kouign patatez po japońsku 128

nawiązuje do słońca, którego wkrótce będzie coraz więcej. Dla Japończyków słońce też jest bardzo ważne, bo mają je nawet na fladze narodowej. Taiyaki można faszerować na słodko, ale też kapustą lub kiełbasą. Ja dałem i jedno, i drugie, bo miałem resztkę kapusty pekińskiej po sałatce kebab/gyros. Składniki: - ziemniaki - mąka gryczana - zmielona niepalona kasza gryczana - olej - kapusta pekińska - parówki Wykonanie: Ziemniaki(...)gotujemy i ugniatamy z mąką w stosunku 3:1, dodając trochę oleju. Kapustę pekińską podsmażamy z parówkami. Do okrągłej formy (ja wybrałem rybę fugu, ale możecie użyć innego kształtu) nakładamy masę ziemniaczaną, kładziemy farsz i na to znów masę ziemniaczaną. Wkładamy do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika aż będzie rumiane

Kryzysowa Książka Kucharska
Wietnamskie naleśniki kokosowe z kapustą, marchewką, awokado i ziołami 69

Naleśniki z mlekiem kokosowym, kurkumą, mąką ryżową, podane z orzeźwiającą sałatką Kolorowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu wegetariańskie danie. Złociste, aromatyczne i chrupiące naleśniki serwujemy z sałatką z kapusty, marchewki , awokado i ziół. Całość doprawiamy pikantny sosem. To prawdziwa eksplozja smaków i aromatów, uczta i rozkosz dla podniebienia. Składniki NALEŚNIKI 220 g mąki ryżowej 5 g soli 1/2 łyżeczki mielonej(...)kurkumy 1 jajko 400 ml mleczka kokosowego 175 ml wody DODATKI 200 g czerwonej kapusty 2 marchewki 2 – 3 dymki świeże zioła – liście mięty, kolendry, bazylii awokado + sok z limony olej do smażenia SOS 5 łyżek soku z limonki 3 łyżeczki cukru 1,5 łyżki sosu sojowego 1 świeża papryczka chili 2 ząbki czosnku Wykonanie W misce mieszamy

Tajemnice Smaku
Schab w kapuście kiszonej 325

Schab w kapuście kiszonej to pomysł na pyszny obiad z piekarnika. Soczyste kawałki schabu z dodatkiem kapusty kiszonej i pieczonych ziemniaków na pewno zasmakują każdemu, więc gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Schab w kapuście Dziś podrzucam The post Schab w kapuście kiszonej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Przepis na bigos domowy. Prosto i pysznie na co dzień 89

naszym kraju zwyczajnie nie było. Od tej pory będziemy robić zarówno jeden, jak i drugi, bo choć inne, są równie pyszne. Przepis na bigos domowy Składniki: 800 gramów kapusty kiszonej, 300 gramów boczku wędzonego, 3 kiełbasy śląskie, 400 gramów mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka), 3 cebule, garść śliwek suszonych, 20 gramów grzybów suszonych, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, opakowanie papryki słodkiej(...)mielonej (20g), majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, olej. Jak zrobić bigos domowy? Kapustę przełóż do garnka, zalej świeżą wodą, wymieszaj, wodę odlej. Do garnka wlej ponownie około 2 szklanek wody, dodaj grzyby oraz wszystkie przyprawy poza papryką i solą, gotuj pod przykryciem. Boczek, kiełbasę i mięso pokrój w dość drobną kostkę. Posiekaj też cebulę. Na dużą patelnię

Kulinarna Polska
QUICHE Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I ORZECHAMI, PODANA Z SAŁATKĄ Z CYKORII 97

Dzisiaj proponuję Wam przepis na smakowitą i oryginalną tartę, a raczej quiche z kapustą włoską, pomidorami i orzechami włoskimi, którą możecie podać (choć niekoniecznie) ze zdrową sałatką z cykorii, która jest doskonałym źródłem witamin, potasu, magnezu, żelaza i kwasu foliowego. Nie mówiąc o tym, że jest niskokaloryczna, a zatem idealna dla osób dbających o linię. Przygotowanie: 40 min. Pieczenie(...)spód do tarty) ● 250 g mąki pszennej (Typ 450 lub 550) ● 125 g miękkiego masła ● 1 jajko ● Szczypta soli ● ok. 5 cl wody   Składniki na farsz: ● 300 g kapusty włoskiej ● 200 g cebuli ● 80 g wyłuskanych orzechów włoskich ● 60 g koziego sera gouda (lub zwykłego) ● 50 g suszonych pomidorów ● 4 duże jajka ● 40 cl śmietanki kremowej ● 2 łyżki oleju

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zapiekanka mięsna z kiszoną kapustą 184

przygotowania potrzebujemy: Łopatka wieprzowa- 400g Kapusta kiszona- 350g Ser żółty- 180g Papryka czarowna- 160g Cebula- 160g Pieczarki- 130g Śmietana 30%- 120g Smalec- 120g Majonez- 80g Masło- 50g Czosnek- 10g Sól, pieprz Mięso mielimy. Cebule, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, kapustę odciskamy z wody i szatkujemy. Na jednej patelni rozpuszczamy połowę smalcu i smażymy na rumiano połowę cebuli, następnie dodajemy(...)kapustę, masło, przyprawy i smażymy do miękkości podlewając wodą. Na drugiej patelni smażymy resztę cebuli na smalec. Dodajemy mięso, resztę warzyw i przyprawy. Smażymy do miękkości. Śmietanę, czosnek i majonez łączymy razem  Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Do naczynia przekładamy farsz mięsny, polewamy połową sosu, kładziemy kapustę, resztę sosu i posypujemy serem. Zapiekamy do zrumienienia sera w 180C

serzmiesem
Świąteczny bigos ze śliwkami 95

Świąt Bożego Narodzenia ani Nowego Roku bez prawdziwego, długo gotowanego domowego bigosu. U nas jest to zawsze obowiązkowy punkt naszego świątecznego menu. Ja przygotowuję go zawsze na bazie kiszonej kapusty, której nie płuczę, bo lubimy właśnie taki kwaśny bigos. W środku obowiązkowo ląduje boczek, kawałek szynki wieprzowej, dobra kiełbasa, sporo czerwonego wytrawnego wina, suszone grzyby i śliwki. Dobry bigos robi(...)smaczniejszym i doskonale przyrządzonym. Ponadto wolne gotowanie wydobywa smak z każdego rodzaju mięsa.   Świąteczny bigos ze śliwkami  Czas przygotowania: 10 godzin Składniki: 2000 g  domowej kiszonej kapusty 500 g wieprzowej łopatki 350 g kiełbasy 350 g surowego wędzonego boczku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki suszonych śliwek 500 ml czerwonego wytrawnego wina 60 g suszonych grzybów

Kulinarne przygody Gatity
Warstwowa sałatka z mięsem mielonym i mozzarellą 534

Idealna na różnego rodzaju uroczystości rodzinne, święta, Sylwestra. Podzielna i sycąca. Zaskakująca, przez dodatek mięsa mielonego. 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 2 op. mozzarelli w zalewie 2 czerwone cebule kilka ogórków konserwowych (ja daję dużo, bo lubię) 1 puszka kukurydzy 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub drobiowego) 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonej(...)dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku mieloną papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem. Smażymy jeszcze chwilę, aż do odparowania z patelni wszelkich płynów. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Kapustę pekińską szatkujemy. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Mozzarellę osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną i musztardą. Dodajemy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania