kapusta zasmazana - 655 przepisów (strona:4/44)

Młoda kapusta zasmażana 170

Młoda kapusta zasmażana Młoda kapusta zasmażana nieodłącznie kojarzy mi się z wiosną i domem rodzinnym, a od jakiegoś czasu to dla mnie także symbol polskiego stołu. Kiedyś nie przywiązywałam do tego takiej uwagi, ale po kilku latach na obczyźnie, tęskni się za takimi smakami. Tu gdzie mieszkam w miarę możliwości staram się odtwarzać polskie potrawy, nie wiem jednak(...)dania tak dobrze znane z domu tutaj smakują nieco inaczej. Mam jednak nadzieje, ze polska młoda kapusta z mojego przepisu będzie smakowała tak jak u mamy. Zapraszam!   Młoda kapusta zasmażana Składniki : 1 mała młoda kapusta (ok. 700-800g) 150g wędzonego boczki 1 średnia cebula 1 łyżka masła (opcjonalnie) 1 łyżka mąki 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru

Codzienne Gotowanie
Zasmażana kapusta kiszona 83

jest gościem na wielu przyjęciach. Kapusta może być podawana jako dodatek do surówki, można ją ugotować, lub usmażyć. Bardzo dużym zainteresowaniem cieszy się także przetwory z nią, w tym przede wszystkim kapusta kiszona, którą wielu uwielbia. Kiszona wersja sprawdza się później jako dodatek do wielu dań, jedną z propozycji jest oczywiście kapusta kiszona zasmażana. Przede wszystkim należy pamiętać(...)czym należy pamiętać? Zasmażana kapusta kiszona składniki 1 kg kapusty kiszonej 2 lub 3 cebule w zależności od wielkości 2 łyżki masła naturalnego 3 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej kilka ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól pieprz woda- należy nalać jej tyle, by cała kapusta była przykryta marchewka starta na dużych oczkach Zasmażana kapusta kiszona przepis Kapustę należy wrzucić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Młoda kapusta zasmażana 108

Wiosenne potrawy Młoda kapusta zasmażana to jak na razie jeden z kilku sposobów na młodą kapustę jakie przyrządzałam. Mam w zanadrzu jeszcze swoją sprawdzoną kapustę ze śmietaną, ale pozwolę sobie również przygotować młodą kapustę po Waszemu. Na FP podpowiadaliście jak przyrządzacie swoją ulubioną wersję młodej kapusty. Wśród nich znalazła się młoda kapusta z bułką tartą, kotlety z kapusty, gołąbki(...)młodej kapusty, czy bigos z młodej. Już sobie wyobrażam jak muszą być pyszne. Co przyrządzić z kapusty? Kapusta zasmażana do obiadu Bigos mieszany z młodą kapustą Surówka z białek kapusty z koperkiem Kotlety z białej kiełbasy z kapustą Sałatka coleslaw z młodej kapusty Kapusta biała zawiera dużo witamin i minerałów i naprawdę warto ją jeść, a już taka młoda kapusta

MamaOskarka
Młoda kapusta zasmażana 65

luźno do zamykanego pojemnika szklanego lub plastikowego, zamykam przykrywką. Przechowuję w lodówce do kilku dni. Taka kapusta jest gotowa i czeka aż po nią sięgniemy robiąc surówkę , kapustę smażoną, omlet , warzywa z patelni, zupę , parzybrodę czy inne danie. Polecam! PRZEPIS NA MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 2 łyżki masła 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego(...)wody. Kapustę smażymy na dość wysokim grzaniu, często mieszając i przykrywając przykrywką co jakiś czas na parę chwil. Następnie śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do kapusty, podsmażamy chwilkę. W końcu doprawiamy do smaku. Finalnie kapusta jest gotowa gdy zmięknie do stopnia jaki lubimy – ja lubię gdy jest miękka ale nada jędrna – al dente. Artykuł Młoda kapusta zasmażana pochodzi

Dorota Smakuje
Kapusta zasmażana – post dr Dąbrowskiej 45

Zapraszam dzisiaj do wypróbowania prostego i smacznego przepisu na danie przygotowane zgodnie z regułami postu warzywno owocowego doktor Ewy Dąbrowskiej. Kapusta jest przygotowywana na wzór tradycyjnej kapusty zasmażanej, tak by uzyskać podobny smak jeśli go lubimy jednak z pominięciem niedozwolonych na poście składników. PRZEPIS KAPUSTA ZASMAŻANA POST DR DĄBROWSKIEJ Składniki: 2 cebule 0,5 główki kapusty białej sól pieprz czarny(...)patelni. Teraz na patelnię po cebuli wrzucamy partiami kapustę i podsmażamy ją na niezadużym ogniu aby się nie przypaliła – ona powinna być już lekko wilgotna od soku po posoleniu, ale jeśli trzeba można dodać kilka łyżek wody. W trakcie podsmażania mieszamy kapustę i przykrywamy przykrywką. W czasie jak kapusta na patelni będzie tracić objętość dokładamy pozostałą. Podlewamy też odrobiną

Dorota Smakuje
Młoda zielona kapusta zasmażana do obiadu 86

zielona kapusta zasma\u017cana do obiadu","description":"Kapusta zasma\u017cana zamiast sur\u00f3wki i sa\u0142atki. M\u0142oda kapusta zasma\u017cana ze skwarkami, idealna do tradycyjnego polskiego obiadu.","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/kapusta-zasmazana.jpg","recipeCategory":["Kuchnia Polska","Sa\u0142atki"],"recipeCuisine":[],"keywords":["bia\u0142a kapusta","boczek","do obiadu","dodadek do obiadu","kapusta","kapusta zasma\u017cana","m\u0142oda kapusta(...)naszej diecie codziennie. Kapusta zasmażana sprawdzi się jako dodatek do tradycyjnego polskiego obiadu. Przykładowo kotlet schabowy z ziemniaczkami i kapustą. Polecam dla odmiany od surówek i sałatek. Szczególnie w okresie jesienno zimowym, ze względu na to że kapustę zasmażaną podajemy na ciepło. Artykuł Młoda zielona kapusta zasmażana do obiadu pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Wegetariańska kapusta zasmażana 85

suszonymi bardzo aromatycznymi grzybami. Kapusta jest niesamowicie dobra, a to za sprawą aromatycznych dodatków i mimo że kapusta jest w wersji błyskawicznej, to niewiele ustępuje klasycznie przygotowywanemu bigosowi. Porządny bigos gotować należy nawet przez kilka dni…, a tę kapustę dosłownie chwilkę. Tak przygotowanej kapusty używam do pasztecików wigilijnych i pierogów, które wychodzą rewelacyjne. Kapusta zasmażana to również świetna propozycja(...)Dodać kapustę, czerwone wino, podgotowane grzyby, połowę wywaru, śliwki oraz pozostałe przyprawy, przykryć pokrywką i dusić przez około 10 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, doprawić do smaku, cukrem, pieprzem, solą i kminkiem. Jeśli kapusta ma zbyt dużo soku, odparujcie przez kilka minut nadmiar wywaru. Kapusta jest jeszcze lepsze odgrzewana. Smacznego! Artykuł Wegetariańska kapusta zasmażana pochodzi z serwisu

SprawdzonaKuchnia.pl
Czerwona kapusta zasmażana do obiadu 63

Zasmażana kapusta o apetycznym fioletowo – biskupim odcieniu. Fantastycznie pasuje do różnego rodzaju mięs serwowanych w trakcie obiadu, przepysznie uzupełnia posiłek. Udko kurczaka, pierś kaczki, kotlety mielone – do wszystkiego czerwona kapusta będzie pasowała smakowicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czerwona kapusta zasmażana 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Sałatka Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie(...)boczek pokrojone w drobną kostkę. W między czasie poszatkuj drobno czerwoną kapustę, wykrawając przy tym stwardniały głąb. Kapustę przełóż do garnka z rumianą cebulką i boczkiem, wlej wrzątek, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj do miękkości kapusty 20 – 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Kapustę dopraw do smaku solą, pieprzem i koniecznie 1 czubatą łyżką zwykłego cukru

ProstePesto.pl
Kapusta zasmażana – nie tylko młoda 147

Kapusta zasmażana może być młoda albo „zwykła” – już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do czego podać? Do wszystkiego! Można na ciepło z kromką chleba wysmarowanego masłem, albo też jako dodatek do obiadu z tradycyjnym schabowym czy też kotletem mielonym! Składniki na: Kapusta zasmażana jedna średniej... Read More(...)post Kapusta zasmażana – nie tylko młoda appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Zasmażana Kapusta Kiszona do Obiadu 50061

kapusty kiszonej 40 g masła 1 cebula (około 50 g) 30 g mąki pszennej 1 łyżeczka kminku szczyptę cukru sól do smaku woda Link do filmu z przygotowania : Zasmażana kapusta kiszona https://www.youtube.com/watch?v=zkBm1uQ_Ks8 Przygotowanie : Kapustę kiszoną przekładam do garnka bez soku ( kapusty nie płuczę ). Kapustę zalewam wodą tak żeby była przykryta , dodaję cukier i kminek . Garnek stawiam na gazie(...)Gotową zasmażkę rozprowadzam na patelni z niewielką ilością wody (około 150 ml ) - wlewam wodę i dokładnie mieszam . Tak przygotowaną zasmażkę dodaję do kapusty , dokładnie mieszam i zagotowuję . Zakręcam gaz zasmażana kapusta jest gotowa. Zasmażana kapusta kiszona jest gotowa można podawać .Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną czerwoną kapustą z truskawkami 143

konfiturą truskawkową i soczysta pierś kaczki z chrupiącą skórką to zdecydowanie mój ulubiony sposób na jesienny obiad. Niby klasycznie, ale z drobnym sezonowym twistem. W ogóle pomysł na zasmażaną kapustę z truskawkami zaczerpnąłem z jednej z wrocławskich restauracji i od tego czasu na stałe zagościła ona w domowym menu. Kapusta kapitalnie karmelizuje się w konfiturze, która nadaje jej fajnego aromatu(...)tłuszczu z patelni i ułóż w nim piersi. Wstaw do nagrzanego piekarnika na kwadrans, gdy już pozostałe składniki dania będą gotowe. Tłuszcz z patelni odlej i zostaw do zasmażanej kapusty. Dyniowe kopytka Purée z dyni przełóż do miski, wbij jajko, dodaj przyprawy i zacznij wsypywać powoli mąkę, ile zabierze, zagniatając powoli ciasto. Gdy przestanie się kleić, uformuj z niego

Food Square
Pierś z gęsi z sosem śliwkowym, pyzami i kapustą modrą zasmażaną 190

zawdzięczamy serwowanie dań z gęsi. Miał on również wpływ na pieczenie rogali świętomarcińskich, równie popularnych tego dnia szczególnie w Poznaniu. Komponując dodatki do gęsiny w postaci pyz drożdżowych i kapusty zasmażanej to danie staje się jeszcze bardziej charakterystycznym dla kuchni wielkopolskiej. Smacznego Składniki na pierś z gęsi w sosie śliwkowym: 1 podwójna pierś z gęsi (ok. 1kg) 1 łyżka majeranku(...)lepiej się zblendowały. Całość przelewamy do garnka i blendujemy. Jeśli sos jest za gęsty dodajemy trochę wody. Zagotowujemy i ewentualnie doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem. KAPUSTA MODRA ZASMAŻANA Kapustę poszatkować. Na rozgrzany tłuszcz gęsi wrzucić cebulę i jabłko pokrojone w drobną kostkę. Po chwili dorzucamy kapustę i od razu cukier oraz ocet. Podsmażamy wszystko przez chwilę. Następnie podlewamy wodą

Kierunekuchnia
Kiszona kapusta zasmażana 87

Kiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek (zobacz przepis na najlepsze kluski śląskie). Czas The post Kiszona kapusta zasmażana appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kapusta kiszona zasmażana 105

Kapusta kiszona zasmażana to pyszny dodatek do obiadu(...)najczęściej przygotowuję ją do jakiegoś kawałka mięsa, np. karkówki i golonki. Takie danie z pewnością jest dość sycące, ale raz na jakiś czas można dać upust kulinarnym grzeszkom 🙂 Kapustę zasmażaną przygotowuje się bardzo łatwo i nie potrzeba szczególnych starań by ją przygotować, mimo to jest … Czytaj dalej Kapusta kiszona zasmażana Artykuł Kapusta kiszona zasmażana pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Kapusta zasmażana 93

wiosnę. Wtedy kapusta biała jest najlepsza i w miarę w dobrej cenie. Do tego dania możemy używać kapusty świeżej jak i kapusty kiszonej. Jest bardzo dużo różnych przepisów. Ja jednak zazwyczaj używam kapusty kiszonej. Jest to ulubiony dodatek do obiadów dla całej mojej rodziny. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki : 1 kg kapusty kiszonej 2 cebule(...)kapusty. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mąkę. Lekko podsmażamy i dodajemy do kapusty. Następnie całość mieszamy i gotujemy przez chwilę na małym ogniu. Uważajcie żeby jej nie przypalić. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodajemy go do kapusty. Przyprawiamy również słodką papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Na koniec całość jeszcze mieszamy. Artykuł Kapusta zasmażana pochodzi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania