kapusta zasmażana z białą kapustą to jedno z najbardziej popularnych dań, które można spotkać na polskich stołach. Delikatna kapusta z dodatkiem cebuli i smażonej mąki tworzy pyszne i sycące danie, które można podać jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie. Składniki: biała kapusta cebula mąka pszenna olej roślinny sól pieprz ewentualnie kminek Kapusta zasmażana z kapusty włoskiej(...)Kapusta zasmażana z kapusty włoskiej to lżejsza i delikatniejsza wersja klasycznego daniu. Kapusta włoska, znana również jako kapusta savoy, ma charakterystyczną falistą strukturę liści, dzięki czemu dobrze przylega do sosu zasmażki. Ten przepis to doskonała propozycja dla osób poszukujących nowych smaków. Składniki: kapusta włoska cebula mąka pszenna olej roślinny sól pieprz ewentualnie gałka muszkatołowa Kapusta zasmażana z czerwoną kapustą Kapusta
Marcepanowa kuchniaKiszona kapusta zasmażana...Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego.Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami.Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność.Komu porcja? Chętnych zapraszam do stołu!Składniki:1 kg kiszonej kapusty;4 średnie, białe cebule;100g boczku;3 ziarna ziela angielskiego;1 liść laurowy;5 ziaren pieprzu;3 łyżki mąki pszennej na zasmażkę;Olej/oliwa do smażenia;Pieprz zmielony;Sól.Sposób
Gospodyni MiejskaMłoda kapusta to warzywo, na które czeka się na wiosnę z niecierpliwością. W tym roku ugotowałam ją już kilka razy. Tym razem postanowiłam zrobić młodą kapustę zasmażaną. Bardzo smaczna, chrupiąca, nie rozgotowana. Postanowiłam przygotować kapustę zasmażaną z boczkiem, która jest idealnym dodatkiem do obiadu, chociaż oczywiście można ją też zjeść samą lub z kromką chleba...Składniki:1 średnia główka
Walijskie PichcenieKapusta zasmażana, świetna jako dodatek do dań głównych.Dziś propozycja z kapusty kiszonej. Składniki : 500 g kapusty kiszonej 1 mała cebulka 4 ząbki czosnku 1 marchew 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku 1,5 łyżki mąki pszennej masło sól pieprz olej Kapustę kiszoną odcisnąć na sitku (można dodatkowo przepłukać jeśli jest mocno kwaśna) i pokroić
Zabawa smakiemmój pierwszy przepis na tym blogu postanowiłem dodać moją ulubioną część dania głównego z dzieciństwa. Potwornie zakochany byłem w tej kapustce, biegałem po dokładki milion razy! Taka zasmażana kapusta to dla mnie smak dzieciństwa, smak radości i beztroskiego życia. Będę zaglądał tu częściej. K.Składniki: pół główki młodej kapusty 1 cebula 2 łyżki mąki kminek cukier pieprz
Mango Papajakapustę w wersji bez mięsa, lubię dodać do niej nieco więcej koperku i pieprzu, dzięki czemu ta przystawka nabiera nieco więcej charakteru i wyrazistości. Czy można użyć “starej” kapusty? Wiosną zawsze wyszukuję w sklepach i na straganach młodą kapustę, ponieważ jest ona delikatniejsza i ma naprawdę wyjątkowy smak. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby smakiem zasmażanej kapusty(...)minutę, a następnie dodaj do niego 4-5 łyżek wody z garnka z kapustą, tak aby rozrzedzić całość. Gotową zasmażkę dodaj do kapusty, Całość dokładnie wymieszaj o gotuj jeszcze przez około 2-3 minuty. W razie potrzeby dopraw całość ponownie solą i pieprzem. Młoda kapusta zasmażana najlepiej smakuje na ciepło, jako dodatek do wiosennego obiadu. Zobacz też inne przepisy
okolicepalnika.plKapusta kiszona zawiera bardzo dużo witaminy C oraz bardzo ważnej dla naszego zdrowia witaminy z grupy B, sporo witaminy A, trochę witamin E, K i rutyny
kgwjanczewoKapusta, jest tanim warzywem a łącząc ją z odrobiną pracy można wyczarować z niej wyjątkowo prosty i pyszny obiad. Aby nieco wzbogacić smak kapusty zasmażanej dodaję do niej trochę wędzonego boczku.Składniki : 1 główkę białej kapusty 1 cebula ok 10 dag boczku pół kostki rosołowej pół łyżeczki kminku zmielonego łyżka siekanego świeżego koperku pieprz w ziarnach łyżka mąki sól
Mechanik w kuchniPyszna młoda kapusta zasmażana z pomidorami, boczkiem i koperkiem... idealnie stanowi dodatek do obiadu, można także użyć jej jako farsz do mięs... Składniki: 2 główki młodej kapusty, 4 pomidory, 500 g boczku, 3 cebule, 1 łyżka octu, 1 pęczek koperku, sól, pieprz. Przygotowanie: Młodą kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy. W dużym garnku podgrzewamy małą
Aga w kuchniprzypomniały mi się czasy mojego dzieciństwa, które swoja drogą przypadły na kryzys i pustki w sklepach. No, ocet był :)))Mama bardzo często robiła nam kluski z ziemniaków z zasmażaną kapustą kiszoną. Uwielbiałam to! Zresztą, jak wszystkie kwaśne potrawy :)))No to do dzieła!(kliknij w zdjęcie, aby je powiększyć)Kluski przygotowuje się podobnie jak placki ziemniaczane. Obrałam ziemniaki, około kilograma
Codzienna kuchnia niecodziennasurowo, kiszoną, duszoną, gotowaną, w zupie.Z racji tego, iż mamy okres wiosenny, w warzywniakach pojawiły się zielone główki młodej kapusty. Jak tu z tego nie skorzystać? ;-)Postanowiłam przygotować kapustę zasmażaną z boczkiem, która jest idealnym dodatkiem do obiadu, chociaż można ją też spałaszować samą lub z kromką chleba.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćSezon na młodą kapustę trwa, nie umiem przejść obok niej obojętnie. W mojej kuchni króluje bigos z młodej kapusty i gołąbki. Ale obowiązkowo do młodych ziemniaków robię kapustkę zasmażaną. Jest pyszna! Chyba nie muszę nikogo namawiać do spróbowania? Składniki : * główka młodej kapusty * sól i cukier do smaku * 2 łyżki masła * łyżka mąki pszennej Przygotowanie : Kapustę drobno posiekać i obgotować
Magiczne Życie MartySmakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że jest doskonałym i zdrowym zamiennikiem dla tradycyjnego kalorycznego smalcu. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda
Jadło i czytadłonieco wody odebranej od gotującej się kapusty. Mieszać razem łyżką bądź ubijakiem, po to aby uniknąć powstania grudek. Zasmażkę trzymać na ogniu przez około minutę, po czym dodać do miękkiej kapusty. Gotować razem przez 2-3 minuty. Pod koniec gotowania kapusty dodać również świeżo wyciśnięty sok z cytryny . Kapusta Warto wiedzieć robiąc kapustę zasmażaną. Przed pokrojeniem kapustę oczyszczam, usuwam starsze(...)bardziej twarda, przez co będzie potrzebować więcej czasu na ogniu. Zasmażaną kapustę można mrozić. Po ugotowaniu kapustę należy wystudzić, przełożyć do szczelnie zamykanego plastikowego pojemnika i umieścić w zamrażalniku. Lubisz gotowaną kapustę? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Bigos z młodej kapusty. Kapusta The post Kapusta zasmażana appeared first on MeCooks Blog
MeCooksKiszona kapusta zasmażana z kminkiem to przepis prosty, stary i znany zapewne każdej polskiej gospodyni. Ile gospodyń tyle sposobów na zasmażaną kapustę, z kminkiem lub bez, na boczku, słoninie, maśle lub tylko na oleju. Natomiast dodatek kminku ma zbawienne działanie podczas spożywania ciężkostrawnych i tłustych potraw, a zasmażana kapusta nie da się ukryć do lekkostrawnych dań nie należy. A wyjątkowy(...)smak kminku, podnosi walory smakowe zasmażanej kapusty, my doceniamy smak kminku również robiąc sery smażone z kminkiem. Zasmażaną kapustę można przygotować również z kapusty białej, dzięki temu potrawa będzie delikatniejsza i niezbyt kwaśna w smaku. Taka zasmażana kapusta z kimnkiem to idealny dodatek do kotleta panierowanego z karkówki. Smacznego. Chociaż zapewne wielu z Was nie da się do kminku przekonać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię