kapusta zasmazana - 655 przepisów (strona:3/44)

Młoda kapusta zasmażana 55

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta zasmażana Wiosną wśród nowalijek na pewno znajdziemy młodą kapustę, z której możemy przygotować pyszną, delikatną i bardzo apetyczną młodą kapustę zasmażaną, czyli dodatek który idealnie pasuje do tradycyjnego kotleta schabowego, czy też kotletów mielonych. Poniżej szybki i prosty przepis na ten pyszny specjał.   Młoda kapusta zasmażana Składniki: 1 główka młodej kapusty (u mnie(...)smaku solą i pieprzem. Młoda kapusta zasmażana Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Przepis na tradycyjne kluski śląskie Artykuł Młoda kapusta zasmażana pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kiszona kapusta zasmażana 78

mną i dość często gości na moim stole. Każdy zna swój doskonały przepis na kapustę z boczkiem, słoniną lub tylko na oleju. Zapewne nie wszyscy wiedzą, że dodatek kminku do gotowania kapusty ma działanie zbawienne dla naszego żołądka, podczas spożywania potraw ciężkostrawnych i tłustych. A zasmażana kapusta przecież do takich potraw należy. Wyjątkowy smak kminku podnosi walory smakowe zasmażanej kapusty(...)grubych oczkach – podsmażamy na maśle i przekładamy do kapusty. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy przyprawy i chwilę dusimy. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością wody i wlewamy do kapusty. Dusić jeszcze około pięciu minut, mieszając co jakiś czas. Na koniec poprawić do smaku i posypać posiekaną pietruszką. Artykuł Kiszona kapusta zasmażana pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Czerwona kapusta zasmażana 61

Czerwona kapusta zasmażana Pyszna zasmażana czerwona kapusta, zobacz jakie to proste zrobić czerwoną kapustę na ciepło. Klasyczny przepis na modrą kapustę do obiadu. Czerwona kapusta zasmażana jak zrobić? Z czym podawać czerwoną kapustę na ciepło? Przepis na kapustę(...)zasmażaną jest prosty, potrawa ma jeszcze jedną ważną zaletę. Kapustę czerwoną można usmażyć dzień wcześniej i przechować w lodówce. Nie traci nic na smaku, a wręcz przeciwnie czerwona kapusta do obiadu jest jeszcze smaczniejsza. Czerwona kapusta na ciepło Czerwona kapusta na ciepło inaczej mówiąc, a raczej pisząc modro kapusta zasmażana. Jest to przepis na kapustę typową dla Kuchni Śląskiej

Dieta moja pasja
Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem / Braised Red Cabbage with Apple 88

żadnej wędliny, lubię ją samą, bez żadnych dodatków. Dzięki dodatkowi jabłka, miodu i cytryny zasmażona kapusta jest idealnie wyważona w smaku. To fantastyczny dodatek do pożywnego gulaszu albo pieczonego drobiu i klusek śląskich. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam, smacznego:) Jeśli macie ochotę przygotować czerwoną kapustę zasmażaną do obiadu, przygotujcie również moje polędwiczki w sosie własnym : Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem, składniki(...)główka średniej wielkości czerwonej kapusty, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka, ok. 2 szklanek wody, kilka łyżek soku z cytryny, 2 łyżki miodu (lub do smaku), sól, pieprz, 2-3 listki laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego 4 łyżki masła i 2 łyżki mąki Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem, przygotowanie: Poszatkować kapustę. Na niewielkiej ilości tłuszczu zeszklić posiekaną

Lekcje w kuchni
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 52

łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, a następnie dokładnie ją umyć. Młodą kapustę pokroić w ćwiartki i wyciąć głąb. Kapustę poszatkować i przełożyć do garnka. Dolać 3/4 szklanki wody. Dodać pół łyżeczki soli oraz łyżeczkę cukru. Kapustę gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu, aż do miękkości – przez około(...)było grudek. Zasmażkę możemy delikatnie zarumienić. Następnie po łyżce, na patelnie przełożyć kapustę z boczkiem. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Danie popróbować i doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą, jeśli jest konieczność. 4. Koperek umyć i drobno posiekać, dodać do kapusty. Całość wymieszać. Młodą kapustę zasmażaną z boczkiem podawać z młodymi ziemniakami lub świeżym pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
Kapusta zasmażana ze skwarkami – pyszny dodatek do obiadu 72

śląskich. Takie zestawienie tworzy pyszny, tradycyjny obiad, który zaspokoi nawet największy głód. Zasmażana kapusta kiszona z dodatkiem wytopionej słoniny jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Z pewnością znajdzie wielu zwolenników. Pamiętajcie jednak, aby użyć kapusty kiszonej (może być z dodatkiem marchewki), a nie kwaszonej. Jak zrobić kapustę zasmażana ze skwarkami? Najpierw gotujemy kapustę do miękkości, a w międzyczasie pokrojoną w kostkę(...)smażymy do zarumienienia. Na koniec wsypujemy mąkę i mieszamy. Ugotowaną kapustę odcedzamy niezbyt dokładnie z wody (tak, aby zostało około pół szklanki płynu) i wrzucamy na patelnię. Kapustę mieszamy z cebulą i skwarkami, przyprawiamy pieprzem i majerankiem (ewentualnie jeszcze solą). Całość smażymy jeszcze przez kilka minut.   Kapusta zasmażana ze skwarkami – pyszny dodatek do obiadu   Zobacz inne przepisy

e-PrzepisyKulinarne
Kapusta zasmażana do obiadu. Nie ma prostszego przepisu 74

tylko kilka podstawowych składników, to niezwykle smaczny, a zarazem smaczny dodatek obiadowy. Przepis na kapustę zasmażaną Składniki: 1 mała główka białej kapusty , ćwierć kostki masła, 4 łyżki oleju, kopiasta łyżka mąki pszennej, sól, pieprz. Jak zrobić kapustę zasmażaną? Kapustę drobno poszatkuj, przełóż do garnka, wlej szklankę wody, dopraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem co jakiś czas mieszając(...)przez około 20 minut – aż kapusta zmięknie. Na patelni rozgrzej olej z masłem, wsyp mąkę i od razu dokładnie wymieszaj, tworząc luźną zasmażkę. Zasmażkę przełóż do garnka z gotującą się kapustą, również od razu energicznie mieszając. Trzymaj na ogniu jeszcze kilka minut, teraz już bez przykrycia, co jakiś czas mieszając. Artykuł Kapusta zasmażana do obiadu. Nie ma prostszego przepisu

Kulinarna Polska
Młoda kapusta zasmażana ze śmietanką i koperkiem 133

Kapusta zasmażana ze śmietanką i koperkiem Młoda kapusta to chyba jeden z najlepszych wiosennych dodatków do obiadu. Przepisów na jej przygotowanie jest całe mnóstwo, moja ulubiona wersja to kapusta zasmażana z octem i cukrem PRZEPIS TUTAJ , która kojarzy mi się z dzieciństwem i niedzielnymi obiadami u babci Jednak kapustka ze śmietanką i koperkiem jest również bardzo smaczna i rewelacyjnie sprawdzi(...)jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy posiekany koperek, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i mieszamy *** *** Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z OCTEM I CUKREM PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Kapusta zasmażana z soczewicą 109

Kapusta zasmażana z soczewicą to mój sposób na ciepłą sałatkę do obiadu albo szybki pomysł na kolację. Jest bardzo łatwa do przygotowania, nie wymaga wcześniejszego gotowania a więc to szybkie danie. Jest też tania i z łatwo dostępnych składników. Jesień i zima to dla mnie czas kapusty, którą zresztą bardzo lubię – zawsze mam w swojej spiżarni główkę. Wymyśliłam sobie też(...)kilku dni. Taka kapusta jest gotowa i czeka aż po nią sięgniemy robiąc surówkę , kapustę smażoną, omlet , warzywa z patelni, zupę , parzybrodę czy inne danie. Polecam! PRZEPIS NA KAPUSTA ZASMAŻANA Z SOCZEWICĄ Składniki na kapusta zasmażana z soczewicą: 1 puszka soczewicy lub 1 szkl soczewicy gotowanej ćwierć główki kapusty 2 łyżki masła 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego lub kokosowego

Dorota Smakuje
Wczesna kapusta zasmażana 149

Wczesna kapusta zasmażana Trwający właśnie sezon na młodą kapustkę to idealny moment na przygotowanie tego pysznego dodatku do obiadu. Kapusta zasmażana z marchewką i koperkiem w towarzystwie młodych ziemniaczków i kotlecika to danie palce lizać. Polecam!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchew pół pęczka koperku 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1/3 szklanki bulionu 1 łyżka octu(...)tarce o dużych oczkach *** *** W garnku rozpuszczamy łyżkę masła i zasmażamy kapustę z marchewką przez około 1 minutę ciągle mieszając *** *** Wlewamy bulion, zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut, aż kapusta zmięknie *** *** Po tym czasie na patelni rozpuszczamy resztę masła, dodajemy mąkę i zasmażamy przez chwilę, aż zacznie się rumienić. Całość dodajemy do gotującej się kapusty

Blog z Apetytem
BIAŁA KAPUSTA DO OBIADU 104

Kapusta biała zasmażana do obiadu. Przepis na białą kapustę zasmażaną ze skwarkami, na ciepło do obiadu. Pyszna biała kapusta zasmażana do obiadu. Kapusta duszona z cebulą i skwarkami na złotej zasmażce, doprawiona kminkiem, tymiankiem, nasionami kopru i sokiem z cytryny. Smaczna i prosta biała kapusta do obiadu, najlepsza jako dodatek do schabowego albo mielonych z pieczarkami . Jak zrobić białą kapustę(...)składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku surówki z białej kapusty na ciepło do obiadu. Przepis na zasmażaną białą kapustę ze skwarkami do obiadu. Oto składniki i przyprawy na kapustę zasmażaną do obiadu: 1 kg białej kapusty 1 średnia cebula 60g świeżej słoniny 1 kopiasta łyżka mąki po 1/2 łyżeczki nasion kminku, kopru i roztartego w dłoniach suszonego tymianku sól

Moja Książka Kucharska
Kapusta zasmażana 175

Kapustę zasmażaną przygotowuję najczęściej z młodej kapusty - z dużą ilością świeżego kopru, czasem z grzybami, w wersji mięsnej lub bez. Przypomina o sezonie letnim, wspaniale pachnie. Taka lekka młoda kapusta z koprem i świeżo zmielonym pieprzem wspaniale komponuje się z grillowymi klimatami do pożądnego kawałka mięsa. Uwielbiamy także wersję bez dodatków - kapusta smakuje wyśmienicie, wystarczy talerz i łyżka(...)Pajda chleba lub młode ziemniaczki. Kapustę zasmażaną przygotowuję również z kapusty włoskiej, dziś z kapusty kiszonej. Bardziej wyrazista, kiszona, z aromatycznymi grzybami. Na taką miałam ochotę. Kapusta zasmażana kiszona z dodatkiem boczku, cebuli i pieczarek. W kuchni piękny zapach, wspaniała! Podaję ją z tłuczonymi ziemniakami i sporą ilością świeżo posiekanego kopru na ziemniakach. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 2 cebule

Zasmakuj Kuchni
Kluski szare z twarogiem i kapustą 141

Kluchy tutaj proponowane, to danie tak tradycyjne, że nie ma chyba bardziej wywodzącego się z naszej tradycji.Wespół z kapustą zasmażaną to niezrównany duet wywodzący się z tradycyjnych kulinarnych korzeni, warto wracać do takich dań i smaków... Składniki: 2 kg ziemniaków 2 szklanki mąki żytniej 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 kostka sera twarogowego tłustego  200 gram boczku(...)wędzonego Kapusta zasmażana: 2 kg kapusty kiszonej 1 szklanka grzybów suszonych 200 gram boczku wędzonego 3 cebule 3 łyżki mąki do zasmażki 2 liście laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego świeżo zmielony pieprz, sól do smaku oraz majeranek Wykonanie: Ziemniaki obieramy i z ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Ziemniaki przekładamy na durszlak, podkładamy miseczkę aby ściekł nadmiar wody powstałej

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania