Ten sposób na kapustę pojawił się w moim rodzinnym domu wiele lat temu wraz z odwiedzinami ciotki. Pewnego dnia zrobiła ją na obiad i choć ciotka
Kulinarny S.O.S.Taka kapustka jest świetnym dodatkiem do ciepłych potraw – pasuje zarówno do mięs, jak i dań obiadowych. Jest smaczna, niedroga, a jej przygotowanie bardzo proste Możesz
Kulinarny S.O.S.Młoda kapusta to warzywo które w okresie wiosenno-letnim nigdy mi się nie znudzi. Przepyszna w różnych odsłonach. Tym razem podaję mój ulubiony przepis na kapustę zasmażaną. 1 mała główka młodej zielonej kapusty około 100 gramów słoniny lub boczku wędzonego 4 kulki ziela angielskiego 2-3 liście laurowe 2 łyżki octu 1 łyżka cukru sól pieprz drobno posiekany koperek łyżka
Andzia PichciWszystko budzi się do życia, robi się zielono, kolorowo, smacznie na talerzach. Większą przyjemność sprawia nam spożywanie owoców i warzyw, zaczynają smakować, sobą, intensywnie, nie papierem. Nie przepadam za kapustą zasmażaną, tą w wersji zimowej z kapusty kiszonej. Ale na wiosnę, właśnie w maju, kiedy pojawiają się pierwsze polskie młode ziemniaki lubię zjeść prosty, maminy obiad: młodą kapustę z koperkiem
W kuchni KatieWszystko budzi się do życia, robi się zielono, kolorowo, smacznie na talerzach. Większą przyjemność sprawia nam spożywanie owoców i warzyw, zaczynają smakować, sobą, intensywnie, nie papierem. Nie przepadam za kapustą zasmażaną, tą w wersji zimowej z kapusty kiszonej. Ale na wiosnę, właśnie w maju, kiedy pojawiają się pierwsze polskie młode ziemniaki lubię zjeść prosty, maminy obiad: młodą kapustę z koperkiem
W kuchni Katieuzewnętrznianie swoich oscarowych poglądów - w końcu to blog kulinarny - więc na tym króciutkim komentarzu poprzestanę. Jestem naprawdę zmęczona po nocnych emocjach, toteż dzisiaj przepis szybki, łatwy i przyjemny. CZERWONA KAPUSTA ZASMAŻANA Składniki: - 1 mała główka czerwonej kapusty - 1 czerwona cebula - 1 łyżka cukru (opcjonalnie) - 3 łyżki octu winnego jabłkowego - masło - liść laurowy - ziele angielskie - sól Przygotowanie: Kapustę szatkujemy, zalewamy niewielką
Życie zamknięte w smakutania. A lato bez dań z dodatkiem młodej kapusty nie może się obejść. Przepisów na młodą kapustę jest tyle ilu kucharzy Na blogu znajduje się już przepis na młodą kapustę zasmażaną z boczkiem, czy też młodą kapustę z kurkami. Dzisiejszy przepis jest Piotra: młoda kapusta słodko-kwaśna, do tego tradycyjne kotlety mielone. Składniki: 1 szt. młoda kapusta (mała) kawałek słoniny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciepło to bardzo tradycyjny i pyszny dodatek do obiadu. Przygotowanie buraczków jest bardzo proste. Zobacz jak krok po kroku przygotować najlepsze buraczki zasmażane z cebulą. Marchewka z groszkiem oraz kapusta zasmażana to również jedne z popularniejszych dodatków obiadowych, które podaje się na ciepło
AniaGotuje.plmące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem. Młoda kapusta z pomidorami i boczkiem. Składniki. 1 młoda kapusta 1,5 szt. cebula 15 dag boczek wędzony 2 pomidory 5 dag masło
Kulinarny karnet Christopheragorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Młodej kapusty z pomidorami: Z kapusty usunąć wierzchnie liście, przekroić na pół lub ćwiartki, poszatkować pozostawiając głąb. Kapustę przełożyć do garnka. Dodać sól, ziele angielskie, liść laurowy. Wlać 1/2 szklanki gorącej wody lub więcej. Garnek wstawić na gaz i dusić kapustę około 10 minut mieszając, aby kapusta puściła sok. Cebulę obrać, pokroić w kostkę(...)dodać marchew, wymieszać i podsmażyć około 5 minut. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się kapusty. Do kapusty dodać pomidory z puszki i cukier, doprawić pieprzem. Wymieszać i dusić około 10 minut, aż kapusta zmięknie. Spróbować i ewentualnie doprawić. Polecam wypróbować przepis na młodą kapustę zasmażaną z boczkiem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda kapusta z pomidorami pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka PichciAromatyczna młoda kapusta duszona z pieczarkami i koperkiem. Doskonała jako samodzielne danie i jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 200g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżka masła - pół pęczka koperku - czosnek mielony - majeranek - sól, pieprz do smaku Wykonanie Kapustę szatkuję, pieczarki kroję w większe kawałki, cebulę w kosteczkę. Na patelnię po smażeniu rozgrzewam łyżkę(...)chwilę duszę. Kiedy kapusta jest już prawie miękka, dodaję drobno pokrojony koperek, doprawiam do smaku. Delikatnie mieszam i chwilkę podgrzewam na wolnym ogniu, aby smaki się połączyły. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na młodą kapustę ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : Młoda kapusta zasmażana z boczkiem wędzonym klik
Kuchnia z widokiem na ogródsmaku Wykonanie Kapustę drono szatkuję, marchew ścieram na tarce o małych oczkach, cebulę kroję w drobną kosteczkę. Dodaję pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na młodą kapustę ( wystarczy kiliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : Młoda kapusta zasmażana z boczkiem wędzonym klik
Kuchnia z widokiem na ogródpowinna. Można jeść z młodymi ziemniakami lub po prostu z grzanką, maczając ją w powstałym sosie. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Najlepsza na następny dzień. Młoda kapusta zasmażana Potrzebujemy 1 duża lub 2 mniejsze główki kapusty, 2-3 cebule ze szczypiorem, 3-4 ząbki czosnku, duży pęczek koperku, pęczek lubczyku, pęczek świeżego majeranku, 2-3 marchewki
Leśny Zakątekchyba siekana toporem, prawie surowa i lekko ciepła. Strasznie się zawiodłam. Nie tego oczekiwałam. Przez tę właśnie sytuację, postanowiłam, że sama ją zrobię. I tak dzisiaj prezentuję modrą kapustę zasmażaną w moim wykonaniu. Składniki: 1 główka modrej kapusty ( średnia, bo modra kapusta raczej zbyt duża nie jest ) 3 jabłka 150 gram wędzonego boczku ( surowego ) 1 łyżka smalcu Ocet winny
Smaki Ewykostkę -kiełbasę pokroić w plastry -mięsa podzielić na mniejsze kawałki -zrobić zasmażkę z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki Krok 2. Do garnka z przesmażoną cebulą włożyć osączoną kapustę, zasmażać chwilę, cały czas mieszając. Co jakiś czas do kapusty dolewać po trochu rosołu z ugotowanymi w nim grzybami. Bigos dusić na umiarkowanym ogniu do czasu, aż kapusta będzie
Moja Książka Kucharska