Łężnie – kotlety ziemniaczane nadziewane kiszoną kapustą i boczkiem
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Łężnie – kotlety ziemniaczane nadziewane kiszoną kapustą i boczkiem
Poznaj łężnie, czyli bieszczadzkie kotlety ziemniaczane nadziewane kiszoną kapustą i boczkiem wędzonym. Kwaskowaty farsz doskonale współgra z ziemniaczaną masą. Obiad jest bardzo prosty i szybki w zrobieniu. Zapraszam na szczegółowy opis wraz z fotorelacją wykonania. Przepis na łężnie pochodzi z książki „Kuchnia polska. Potrawy regionalne” Hanny Szymanderskiej. Zmniejszyłam jedynie proporcje składników i dodałam mąkę ziemniaczaną, bez której placuszki nie chciały się lepić. Łężnie wyszły przepy...
Czytaj dalej na blogu Ania gotujeAutor
Aniagotuje
Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, kapusta kiszona, boczek, ziemniaki, ziemniak, kotlety, kotlety ziemniaczane, obiad, sos pieczarkowy, tarta, placki, placuszki, sosy, mięso, bułki, placki ziemniaczane
Inne przepisy z Ania gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję