Łężnie – kotlety ziemniaczane nadziewane kiszoną kapustą i boczkiem

Łężnie – kotlety ziemniaczane nadziewane kiszoną kapustą i boczkiem

Poznaj łężnie, czyli bieszczadzkie kotlety ziemniaczane nadziewane kiszoną kapustą i boczkiem wędzonym. Kwaskowaty farsz doskonale współgra z ziemniaczaną masą. Obiad jest bardzo prosty i szybki w zrobieniu. Zapraszam na szczegółowy opis wraz z fotorelacją wykonania. Przepis na łężnie pochodzi z książki „Kuchnia polska. Potrawy regionalne” Hanny Szymanderskiej. Zmniejszyłam jedynie proporcje składników i dodałam mąkę ziemniaczaną, bez której placuszki nie chciały się lepić. Łężnie wyszły przepy...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta kiszona, boczek, ziemniaki, ziemniak, kotlety, kotlety ziemniaczane, obiad, tarta, placki, placuszki, sosy, mięso, bułki, placki ziemniaczane

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.