kapusta zasmazana - 655 przepisów (strona:2/44)

Dorsz z zasmażaną kapustą kiszoną z miodem i kminkiem 206

Zakasałam czym prędzej rękawy i ruszyłam do kuchni. Z każdej wycięłam odpowiednie filety, po czym zamarynowałam w soli,pieprzu ziołowym i soku z cytryny.   Jako dodatek przygotowałam kapustę kiszoną (prawdziwą kiszoną! ;). Pokroiłam ją na mniejsze kawałki...   ... i przesmażyłam na oleju z miodem i kminkiem, dodając odrobię soku z cytryny, soli i pieprzu. Dorsz po godzinie był gotowy(...)długo, aż ryba zrobi się odpowiednio rumiana i chrupiąca, po czym przekładamy na drugą stronę - na drugiej stronie działamy tak samo. Gdy ryba będzie gotowa podajemy na talerz z zasmażaną kapustką i świeżymi ziołami, dodatkowo polewając sklarowanym masełkiem z dodatkiem pietruszki i soli.  Smacznego

Sajkofanka smaku
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem 133

Młoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają się cudownie zielone główki młodej kapusty rozpoczyna się u nas sezon na kapuściane szaleństwa. Gołąbki z młodej kapusty moglibyśmy jeść na okrągło, natomiast młoda kapusta z pomidorami i koperkiem jest obowiązkowym dodatkiem do wielu(...)letnich obiadów Młoda kapusta duszona z koperkiem i jabłkiem jest doskonała także jako samodzielne danie. Równie smaczna jest kapusta zasmażana z boczkiem, którą przygotowuję jeśli ma być głównym daniem na obiad. Przepis na kapustę zasmażaną z boczkiem lub kiełbasą  różni się tylko dodaniem do kapusty  podsmażonej wędliny. Nieco rzadziej, ze względu na kaloryczność, gości na naszym stole młoda

Cztery Fajery
Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana 156

przygotować kolejne nasze danie, to kapusta czerwona zasmażana na maśle o słodkim smaku rodzynek to idealny dodatek do drugiego dania. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta zasmażana to doskonały dodatek do mięsnego obiadu: do pieczeni, do kurczaka, rolad czy też ozorów wieprzowych. Ta zasmażana kapusta czerwona nie ma zasmażki, ale ma przesmażone rodzynki na maśle, jest(...)lekko zakwaszona sokiem z cytryny, aby jej kolor był bardziej intensywny i nie zblakł podczas obróbki cieplnej. Jej słodycz pochodzi z rodzynek i niewielkiej ilości cukru, polecam! Smacznego. Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana: Składniki: mała główka czerwonej kapusty 2 łyżki rodzynek ok. 250 ml wody 2 łyżki cukru sól i pieprz do smaku sok z 1/2 cytryny 3 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapusta kiszona zasmażana 64

Gotowana kapusta kiszona, podsmażona na tłuszczu, pikantna idealnie pasuje do dań mięsnych. Jak zrobić kapustę zasmażaną? Prawdziwa kapusta zasmażana, to kapusta kiszona bez boczku. Krótka lista składników i łatwe wykonanie, taka kapusta robi się praktycznie sama. Kiszona kapusta zasmażana(...)obiadu bez mąki czyli kapusta zasmażana bez zasmażki. Wiadomo gotowanie zabija w kapuście kiszonej witaminę C i wiele innych wartości, ale jak tu sobie odmówić bigosu z kapusty czy kapuśniaku z kiszonej kapusty? Dania może pozbawione właściwości, ale pyszne i bogate w błonnik. Kapusta zasmażana bez gotowania Najszybszy przepis do obiadu to surówka z kiszonej kapusty. Kapusta zasmażana bez gotowania

Dieta moja pasja
Kiszona kapusta zasmażana 393

Kiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek (zobacz przepis na najlepsze kluski śląskie ). Czas gotowania kapusty jest niestety dość długi, ponieważ kapusta musi odpowiednio zmięknąć, lecz dla jej smaku warto czasami poświęcić tę godzinę. Kapusta wychodzi słodka – bo taką najbardziej(...)lubię :) Jeśli zaś wolicie mniej słodką kapustę zasmażaną , to możecie dać np. pół łyżeczki cukru :) Niektórzy do kapusty kiszonej zasmażanej dodają również kminek, lecz ja go pomijam z tego względu, że Mąż za bardzo go nie lubi ;) Jeśli Wy zaś uwielbiacie kminek, to nic nie stoi na przeszkodzie, by trochę go dodać do kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kiszona kapusta zasmażana

Kulinarne Przeboje
Kotlety schabowe z zasmażaną kapustą. 142

Kotlet schabowy z zasmażaną kapustą, to klasyka klasyki kuchni polskiej. Przygotowanie ich zabiera trochę czasu, jednak są warte tego wysiłku. Kotlety moczy się w mleku z cebulą, gdzie nabierają smaku, aromatu i kruszeją. Przepis na zasmażaną kapustę pochodzi od kucharza Marszałka Piłsudskiego, który ponoć bardzo lubił tą kapustę. Muszę przyznać, że jest wyśmienita. Inspiracją dla tej części przepisu był filmik(...)papierowego ręcznika, aby zebrać resztki tłuszczu i panierki z poprzedniego smażenia. Usmażone kotlety ułożyć na podwójnej warstwie papierowego ręcznika, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gorące kotlety schabowe podawać z zasmażaną kapustą. Zasmażana kapusta Zasmażana kapusta-składniki: 1,5 kg kapusty kiszonej 20 dkg wędzonego boczku 1 duża cebula 1-2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie zasmażanej kapusty

Codziennik Kuchenny
Zasmażana biała kapusta 216

1 główka białej kapusty1 duże kwaśne jabłko2 średnie cebulekawałeczek słoninyocet spirytusowysólbiały pieprzcukier2 łyżki mąkiZasmażana kapusta to tradycyjne polskie danie podawane do obiadu, najczęściej do golonki

Świat Domowej Kuchni
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 499

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem – to danie, które często lubię przygotowywać, gdy tylko młoda kapusta pojawi się na ryneczku i w warzywniakach. A, że okres wiosenny już nastał i w sklepach zaczęły pojawiać się zielone główki młodej kapusty, to nie mogłam się oprzeć pokusie, by zrobić pyszną młodą kapustę zasmażaną z dodatkiem boczku i koperku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Młoda kapusta zasmażana z boczkiem – z czym podawać? Kapusta taka idealnie pasuje do zwykłych kotletów schabowych, czy też kotletów mielonych. A do tego młode ziemniaczki z koperkiem albo grube smażone talarki ziemniaczane – pychota! Czasami jednak zajadamy młodą kapustę zasmażaną z boczkiem po prostu bez dodatków lub z pajdą chleba, szczególnie, gdy robimy młodą kapustę duszoną w pomidorach

Kulinarne Przeboje
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA 146

Bardzo lubię kapustę kiszoną... dobrą kapustę kiszoną. Mogę jeść ją na surowo, albo jako dodatek do kotleta schabowego, mielonego czy szarych klusek.Warunkiem jest, aby kapustka była

Walijskie Pichcenie
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA 349

Obiecałam przepis na najpyszniejszą na świecie ;) czerwoną kapustę ?! No i jest!Jestem wielką fanką czerwonej kapusty i jak tylko jest na nią sezon to podaję do

Ostra na Słodko
Kapusta czerwona zasmażana prosto i wytrawnie. 237

Dodatki do dań często grają dużą role przy obiedzie i nie tylko, a możliwości jest całe mnóstwo. Tym razem postawiłam na kapustę czerwoną zasmażaną podawaną na ciepło. Często gości na naszym stole. Robię ja w dwojaki sposób na prosto czyli babciny sposób kapusta, cytryna, sól, bulion warzywny lub na "bogato" z rodzynkami lub żurawiną z octem balsamicznym, winem wytrawnym. Tyle

Basia w kuchni
Zasmażana kapusta kiszona 751

dodatkowo w wodzie. Jednak jeżeli zdarza wam się kupić kapustę zbyt kwaśną to przed gotowaniem należy zalać ją zimną wodą i wypłukać. Gotową zasmażaną kapustę kiszoną można jeszcze doprawić niewielką ilością cukru. Zazwyczaj kiszoną kapustę zasmażaną przygotowuję z boczkiem wędzonym, ale czasami zdarza mi się, że nie mam go w lodówce, wówczas zasmażkę robię na smalcu (około 2 łyżki smalcu(...)Całość wymieszać i chwilę podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Na patelnię z zasmażką dodać 2-3 łyżki wody z gotującej się kapusty. Wymieszać i całość przelać do garnka z kapustą. Kapustę wymieszać, doprawić pieprzem i gotować jeszcze 2-3 minuty. Zasmażaną kapustę kiszoną podawać z szarymi kluskami, daniami rybnymi lub mięsnymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zasmażana kapusta kiszona pochodzi z serwisu

Danka Pichci
Kapusta kiszona zasmażana 104

pyszny dodatek do mięs pieczonych i smażonych oraz potraw z ziemniaków (puree, ziemniaki tłuczone, placki ziemniaczane). Delikatnie kwaśna kapusta doprawiona solą i pieprzem, bez zasmażki, bez mięsa. Kapusta smakuje tradycyjnie podana z kotletem schabowym lub mielonym i ziemniakami. Kapusta kiszona zasmażana to także samodzielne danie serwowane z pieczywem. Aby wzbogacić danie możesz dodać do niej suszone grzyby, tarte pieczarki, kawałki(...)kapusty i od tego jaką lubisz kapustę. Wtedy skróć czas smażenia kapusty. Po 40 minutach sprawdź miękkość kapusty i zadecyduj. Kapustę od czasu do czasu zamieszaj. Porada. Jeśli chcesz dodaj do kapusty jedną startą na dużych oczkach marchew. Podsmaż ją razem z cebulą na oleju. Następnie dodaj odciśniętą kapustę i postępuj dalej jak w przepisie. Kapustę zasmażaną doprawiam solą

Zasmakuj Kuchni
Młoda kapusta zasmażana 148

śmietanki 30 % Przepis na młodą kapustę. Jak zrobić? Kapustę umyj, przekrój na 4 części, wydrąż głąb jeśli twardy, jeśli jest dość miękki, możesz go śmiało poszatkować z resztą. Duży garnek, najlepiej z grubym dnem, rozgrzej z oliwą. Wrzuć kapustę i wlej wodę, dodaj sól, pieprz, kminek.. Wymieszaj i duś do chwili, aż kapusta będzie prawie miękka. Potrwa to około(...)spal, dodaj trochę wywaru z kapusty, wymieszaj i wlej do kapusty i zacznij energicznie mieszać, aby całość ładnie i równomiernie rozprowadziła się w kapuście. Daj jej kolejne 10 minut. Wlej śmietankę i duś jeszcze mieszając około 3 minut.   Na koniec wsyp posiekany koperek i kapusta gotowa!  Młoda kapusta zasmażana

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania