kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:41/72)

Lekki bigos wegetariański dla dzieci 71

32px; height: 31px; background: url(https://wiszniowka.pl/wp-content/plugins/freshmail-integration/assets/images/close.png); } LEKKI BIGOS WEGETARIAŃSKI DLA DZIECI Składniki: 500 g kapusty kiszonej 500 g kapusty białej, surowej 1 cebula 100 g śliwek suszonych 700 ml passaty pomidorowej (sos pomidorowy w butelce) 1 jabłko 1 gruszka 6 pieczarek 2-3 łyżki oleju 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka soli Przyprawy: szczypta pieprzu(...)ziołowego, majeranku i kminku Wykonanie: Kapustę kiszoną wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości przez ok. 40 minut. Kapustę białą szatkujemy, wrzucamy do drugiego garnka, również zalewamy wodą i również gotujemy przez ok. 40 minut, do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulkę wraz z pieczarkami, do momentu

Wiszniówka
Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa. 50

worka. Boczek najlepiej się kroi po wystudzeniu. Smacznego! Jeśli szukasz przepisów na obiady, być może zainteresują Cię te: Beef Stroganoff z boczniakami i pieczarkami. SCHAB FASZEROWANY Z PIEKARNIKA Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście

Pani M - kuchnia smakowita
Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa. 33

worka. Boczek najlepiej się kroi po wystudzeniu. Smacznego! Jeśli szukasz przepisów na obiady, być może zainteresują Cię te: Beef Stroganoff z boczniakami i pieczarkami. SCHAB FASZEROWANY Z PIEKARNIKA Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście

Pani M - kuchnia smakowita
Zupa borowikowa 89

Juszka grzybowa z fasolą i rybą Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Rosyjska zupa solanka Barszcz a'la ukraiński  Zupa z serkiem topionym i pieczarkami Krupnik na żeberkach Najlepsza grochówka  Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach   Zupa borowikowa  Składniki: 500g świeżych grzybów (borowików, koźlarzy, maślaków, podgrzybków)  1,5 litra bulionu warzywnego  1 marchew (ok 150g

Obiad gotowy
Łazanki z kiełbasą i boczkiem – prosty domowy obiad 63

kiełbasą i boczkiem. Szybko i smacznie. Idealny obiad dla całej rodziny. Do przygotowania łazanek użyłam białej kapusty. Łazanki można też śmiało przygotować na kiszonej kapuście lub w wersji z białą i kiszoną kapustą. Ja zawsze do swoich łazanek dodaję też pieczarki. Świetnie wzbogacają smak. Spróbujcie. Czasem nie trzeba wiele, by przygotować pyszny obiad dla całej rodziny. Składniki: około

Słodkie okruszki
Zrazy gryczane 167

sosem grzybowym.  Właśnie takie tu opiszę    Składniki na 4 porcje 1/2 kl kaszy 10dkg grzybów suszonych ( ostatecznie mogą być pieczarki) 1 duża cebula  20 dkg kapusty ( może być kiszona lub zwykła , ja dałam pekińską) 1 łyzka bułki tartej sól,pieprz do smaku 1 szklanka mąki  2 jajka Wykonanie Grzyby ugotuję ,pod koniec gotowania dodaję pokrojoną

Eli Gotowanie
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 131

ok.200 ml letniej wody 30 gram drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Żółtko do posmarowania pasztecików Farsz: ok. 1 kg kiszonej kapusty ( 2 słoiki własnej kapusty ) ok 500 gram grzybów ( pieczarki lub inne ) 1-2 marchewki Sól Pieprz Wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto drożdżowe i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kapustę i pieczarki ( pokrojone

Smaki Ewy
Szare kluchy z kapustą i grzybami 117

Ciasto ułożyć na desce i kłaść łyżką na osolony wrzątek malutkie porcje ciasta. Gotować ok. 6min od momentu wypłynięcia. Odcedzić na durszlaku.Kapusta:1/2 kg kiszonej kapusty, 100 g wędzonego boczku, cebula, 250 g pieczarek, sól, pieprz, 2 liście laurowe,3 kulki ziela angielskiego.Kapustę opłukać, pokroić drobniutko i zalać wodą. Dodać liście laurowe i ziele, gotować ok. 1 godz

Z miłości do słodkości
Paszteciki z kapustą i fasolą czyli walentynkowe eksperymenty z firmą Kupiec 156

kapustą i fasolą w walentynkowej odsłonie Składnikina ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 szklanka mleka 15 dag drożdży 1 łyżeczka cukru na farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 20 dag fasoli białej drobnej 20 dag pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju przyprawy (sól, pieprz, mielona papryka) dodatkowo: 1 jajko ziarna kminku/sezamu Fasolę namoczyć (optymalnie 12 godzin - można krócej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Bigos cygański 574

bułki tartej 1 jajko przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 300g pieczarek 1 cebula 1/3 główki kapusty 1 czerwona papryka 2 ogórki kiszone 2 puszki krojonych pomidorów 1/2 szklanki pikantnego ketchupu opcjonalni 1/3 szklanki bulionu lub wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej(...)mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z cebulką *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kapustę i całość przesmażamy przez chwilę *** *** Ogórki kroimy w plasterki, a paprykę w kostkę *** *** Na patelnie dodajemy pomidory z puszki, ketchup oraz ogórki i paprykę. Całość mieszamy

Blog z Apetytem
Bigos staropolski 178

duże sztuki śliwki suszone -5 sztuk sól, pieprz, liść laurowy, majeranek, masło- pół kostki grzyby prawdziwe suszone 10 dag , ewentualnie pieczarki około 500 ml rosołu Przygotowanie: "Uszatkować kapustę białą, osolić dobrze, a potem ją dobrze odcisnąć, kiszoną jeśli bardzo kwaśna odcisnąć lub przepłukać wodą - zmieszać razem 2 cebule usiekać, jabłka pokroić w kostkę, tak samo kiełbasę i boczek -wpierw(...)krócej, potem ugotować osobno do miękkości (a jeśli mamy pieczarki to smażymy pokrojone bez namaczania)  Składniki układać w dużym garnku (nie aluminiowym!) w taki sposób :  masło, kapusta , jabłka, boczek z kiełbasą i cebulą , grzyby i jeszcze raz to samo Tak ułożone warstwy zalewamy dobrym rosołem lub bulionem, dodajemy przyprawy i przykrywamy garnek, gotujemy około 2 godzin, mieszając często

Proste Potrawy
Rolada z karkówki - z kapustą i śliwkami 271

Składniki: 1 kg karkówki, 300 g kapusty kiszonej, 20 szt. śliwek suszonych, garść suszonych grzybów, 5 pieczarek, 1 cebula, 1 łyżka klarowanego masła, 2 łyżki musztardy chrzanowej, 1 łyżka tymianku suszonego, 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku, 3 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka mąki pszennej, sól, pieprz. Wykonanie: Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć.Rozkroić, tak by powstał duży płat(...)cienko.Suszone grzyby zalać wodą - gotować około 20 minut - odcedzić i pokroić.Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło, cebulkę podsmażyć. Dodać grzyby i pokrojone w kostkę pieczarki - podsmażyć. Kapustę, jeśli jest za kwaśna opłukać pod bieżącą wodą i odcisnąć. Pokroić drobniej, dodać do grzybów.Całość smażyć 5 minut, pod koniec smażenia dodać mąkę, rozprowadzoną w odrobinie wody, doprawić

kolorowotorcikowo
Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) 1431

Post Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje