kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:35/72)

Świderki po Polsku 101

kapustę kiszoną, bo to akurat bomba witaminowa, a smak <3 OMG <3 no i oczywiście coś na szybko trzeba było zrobić. Tak to jest w dzisiejszym świecie...brak czasu, doba za krótka. No na upartego wiadomo, obgotowanie kapusty zajmuje czas...ale można wtedy wiele zrobić ;) Wystarczy dobre rozplanowanie czasu ;) Składniki 200 g makaronu świderki 250 g kapusty kiszonej(...)liście laurowe 150 g pieczarek 1 łyżka masła 250 g surowego wędzonego boczku 1 łyżka smalcu (opcjonalnie) maggi mielony kminek pieprz czarny mielony     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę zalewamy zimą wodą, dodajemy liście laurowe, gotujemy do jej miękkości i odcedzamy. Siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i smażymy na maśle. Boczek kroimy

R'n'G Kitchen
Krokiety z kapustą i pieczarkami 159

patelnię rozgrzać, wysmarować olejem (osobiście używam do tego celu pędzelka), wylewać ciasto (nie za dużo, tak aby naleśniki były cienkie) Farsz:   1 litrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej   0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone)   2 duże cebule   pieprz mielony, sól   20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo:   bułka tarta i jajka

Kuchenne aromaty
Krokiety ze słodką kapustą i grzybami suszonymi 37

Krokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi, pieczarkami, warzywny farsz mięsny, mięsno-grzybowy czy mięsno-kapuściany. Moje poprzednie krokiety były z farszem mięsno-kapuściano-pieczarkowym. Teraz zrobiłam jarskie z farszem ze słodkiej kapusty z suszonymi grzybami. I aby to był prawdziwy krokiet należy go opanierować

To co kocham
Krokiety ze słodką kapustą i grzybami suszonymi 183

Krokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi, pieczarkami, warzywny farsz mięsny, mięsno-grzybowy czy mięsno-kapuściany. Moje poprzednie krokiety były z farszem mięsno-kapuściano-pieczarkowym. Teraz zrobiłam jarskie z farszem ze słodkiej kapusty z suszonymi grzybami

To co kocham
,,Paszteciki z kapustą i grzybami’’ 104

mąki 30 g drożdży 2 żółtka 200 g ciepłego mleka 1oo g miękkiego masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: 500 g pieczarek 50 g podgrzybków 500 g kiszonej kapusty 2 cebule pieprz, sól, chili do smaku 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: 1 żółtko 1 łyżka mleka Sezam biały , czarny Helio Przygotowanie(...)drożdży dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. formujemy kulę, wkładamy do miski , przykrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy farsz. Cebulę, pieczarki i podgrzybki szatkujemy drobno. Cebule przesmażamy na roztopionym maśle, następnie dodajemy oliwę, podgrzybki i pieczarki. Dusimy aż grzyby zmiękną. Dodajemy przyprawy i drobno poszatkowaną odcedzoną kapustę, smażymy około 30 minut

Podróż w kulinaria
Kotlety mielone z pieczarkami 238

rosołem przyrządzam także: - kotlety mielone z papryką i serem lub oddzielnie, - kotlety mielone z kiszonymi ogórkami i koperkiem, - kotlety mielone z pomidorami i szczypiorem, - kotlety mielone z kukurydzą, groszkiem lub fasolką, - dziś kotlety mielone z pieczarkami. Świetnie smakują także z dodatkiem kiszonej kapusty i suszonych grzybów, polecam! Kotlety tradycyjnie podaję z ziemniakami tłuczonymi, całymi lub puree, z buraczkami lub marchewką

Zasmakuj Kuchni
Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami 130

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/kruche-pieczone-pierozki-wigilijne-kapusniaczki2-1024x764.jpg Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami to świetny dodatek do Wigilijnego barszczu z pieczonych buraków . Świetne na ciepło, ale również na

Moja Delicja
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami. 146

dość ciepłego mleka, ale nie gorącego FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej OKRASA: 2 cebule olej sól pieprz      Przygotowujemy farsz. Dzień wcześniej zalewamy grzyby wodą, które(...)drobną kosteczkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso

Rozpustne gotowanie
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 243

krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej POZOSTAŁE SKŁADNIKI:około 18 naleśników, polecam mój sprawdzony przepis 2-3 duże jajka bułka tarta olej(...)drobną kosteczkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso

Rozpustne gotowanie
Przepis #158 Włoski bigos 141

się z Wami nim koniecznie podzielić. Podane proporcje są na około 4 porcje jednak możecie je dobrowolnie zwiększyć w zależności od potrzeb. Składniki - 200 g kapusty kiszonej - 350 g  makaronu - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 100 g czerwonej świeżej papryki - 150 g ogórka konserwowego - 150 g wędzonej kiełbasy - 1  łyżka oleju - przyprawy

Health-Fit-Life
Kapusta z grzybami i pieczarkami 138

To bezmięsne danie doskonałe dla tych , którzy unikają mięsa lub maja go dosyć po świętachSKŁADNIKI2 kg kapusty kiszonejszklanka suszonych grzybów1/2 kg pieczarek2 marchewkiliść laurowyjedna cebulasól, pieprz

W kuchennym oknie Ewy
Bigos wegetariański 154

świetnie sprawdza się w daniach wegetariańskich. Występuje w dwóch wersjach i obie mają tak skomponowane dodatki, że odpowiednio dobrane wzbogacają smak naszych potraw."Składniki: 1 kg białej kapusty poszatkowanej 1 kg kapusty kiszonej (najlepiej z dodatkiem marchewki) 2 duże cebule pół opakowania smakowitej pajdy z jabłkiem i cebulką 20 dag pieczarek opakowanie tofu wędzonego 1 łyżka oliwy 2 łyżki przecieru(...)pomidorowego sól, pieprz, majeranek 2 liście laurowe  ziele angielskie Wykonanie:Kapustę kiszoną odciskamy, zalewamy wrzątkiem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Po 15 minutach dodajemy kapustę białą i dalej gotujemy ok godziny. Obrane i opłukane pieczarki kroimy w kostkę, tak samo kroimy cebulę. Wrzucamy smalczyk na patelnię, roztapiamy, dodajemy cebulę i pieczarki i dusimy. Tofu kroimy w drobną

Anioły w kuchni
Bigos z pieczarek 132

Przepis na bigos bez kapusty, za to z pieczarkami, kiełbasą i ogórkami kiszonymi. Bigos z pieczarek oczywiście nie przypomina w smaku prawdziwego bigosu, ale danie i tak jest bardzo pyszne, a do tego proste i szybkie do przygotowania. Podałam go z chrupiącym, świeżym pieczywem. Składniki na bigos z pieczarek: 250 g pieczarek 4 średnie ogórki kiszone 200 g kiełbasy

e-PrzepisyKulinarne
Krokiety z kapustą i czerwony barszczyk 200

Sylwestra ze znajomymi jako jedno z dań gorących. Polecam :) Naleśniki: 500ml mleka 400g mąki pszennej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju Farsz: 1kg kapusty kiszonej sopra garść suszonych grzybów leśnych 3 pieczarki cebula sól, pieprz kilka ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe łyżeczka przyprawy do dań z kapusty 2 łyżki masła Panierka: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia

Smakołyki Asi
Paszteciki z ciasta francuskiego 152

łatwiznę i zrobiłam je właśnie w cieście francuskim. Polecam! Na takie karnawałowe spotkania sprawdzą się znakomicie! Składniki na ok 30 pasztecików: 2 płaty ciasta francuskiego 650g pieczarek 500g gotowanego, drobiowego mięsa 250g kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 małe ząbki czosnku 2 pełne łyżki masła Sól, pieprz do smaku Ziarna kminku lub jeśli ktoś woli- sezamu 1 żółtko (ubite białko

Kuchnia w czekoladzie