mięsem (z rosołu) Pierogi z serem Pierogi z łososiem i szpinakiem Pierogi z soczewicą i pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z jagodami Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła to co lubie gotuje i polecam Artykuł Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła
To co lubię - gotuję i polecamŻeberka z zasmażaną kiszoną kapustą... Żeberka (grube) obsmażamy na patelni, następnie przyprawiamy z każdej strony solą i pieprzem... Przekładamy do brytfanki do nich dokładamy dwie cebule pokrojone w piórka, dodajemy kostkę rosołową lub bulion, 3 listki laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu całego, sól, pieprz, majeranek, trochę papryki słodkiej(...)pokrojone w kostkę 4 ząbki czosnku, wlałam również tłuszczyk który się wytopił podczas smażenia, podlałam wodą do wysokości żeberek... Gotujemy aż do miękkości mięsa, następnie albo redukujemy sos gotując bez przykrycia albo zaciągamy sos wodą z mąką. Składniki na kapustę: 1 kg kapusty kiszonej 1 duża marchewka cebula mała garść suszonych grzybów (jeśli nie są dostępne świeże) sól, pieprz
Pelusiowa KuchniaKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sprawą drobno posiekanego czosnku dodanego do farszu oraz drobno pokrojonego pora, szczypiorku lub kapusty. Do farszu używa się surowego mięsa zamiast, jak u nas, ugotowanego. Pierożki są tak smaczne, że niektórzy potrafią zjeść za jednym podejściem nawet kilkadziesiąt sztuk! Bambusowy koszyk do gotowania na parze można kupić w sklepach z azjatycką żywnością lub w internecie. Był też dostępny ostatnio
Smakowity Blog Kulinarnyzimną wodą, odciskamy i drobno siekamy.2. Posiekaną cebulę (i ewentualnie boczek) podsmażamy na tłuszczu. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy usmażoną cebulę (i boczek), podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.3. Śliwki kroimy w paseczki, obrane jabłka w cząstki i dodajemy do gotującej się kapusty.4. Kotlety lekko rozbijamy i nacieramy zmiażdżonymi ząbkami czosnku oraz oprószamy solą i pieprzem
Kuchnia domowa AniPulpety z kapustą to kolejna w miarę szybka propozycja na obiad, który można przygotować na dwa dni. U nas te mięsne kulki w sosie jednego dnia pojawiły się w towarzystwie ziemniaków z wody, a drugiego dnia przygotowałam je z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko. Do tego jakaś ostrzejsza surówka i voile, obiad gotowy :) Może na zdjęciach pulpety nie prezentują się(...)wołowe) 250 g białej kapusty 2 łyżki bułki tartej 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego sól i pieprz Sos: 500 ml wody 200 g dobrego koncentratu pomidorowego 200 g śmietany 12% sól i pieprz 0,5 łyżeczki cukru słodka i ostra papryka mielona Kapustę poszatkować dość drobno. Do miski wrzucić mięso mielone, kapustę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy
Simply Foodpojęcia dlaczego. Kiedyś kupiłam to warzywo, zrobiłam na próbę i... od razu się polubiliśmy :) Kalarepę można jeść na surowo, gotować, smażyć oraz piec . Łączyć z innymi warzywami lub mięsem albo jeść solo . Jej smak na surowo trochę przypominający kapustę (ale w lżejszej wersji), łagodnieje pod wpływem obróbki termicznej. WŁAŚCIWOŚCI KALAREPY: Ma witaminy: C, z grupy B, K, beta-karoten Posiada(...)kamicą nerkową SKŁADNIKI 3 kalarepy 2 ziemniaki 1 marchew chrzan słonecznik sól / 1-2 kostki rosołowe pieprz czarny / pieprz ziołowy śmietana WYKONANIE Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w średniej ilości wody z solą lub 1-2 kostkami rosołowymi. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy do smaku pieprzu, trochę chrzanu (tyle, by chrzan był wyczuwalny w potrawie), śmietanę i blendujemy całość
ZofianaPrzepis ten podpatrzyłam w programie Karola Okrasy, zadziwił mnie dobór przypraw, dlatego postanowiłam poczuć smak tej kapusty. Muszę przyznać, że bałam się trochę-nie jestem
Kuchnia BeatyParę ładnych lat wstecz byłam w moich ulubionych Górach Świętokrzyskich. To te góry o których mówią że kapusta na szczytach rośnie. No i
Eli Gotowaniezrobiłam ze świderkami i smakował tak samo wybornie… Oto przepis na makaron z boczkiem i włoską kapustą. Zapraszam Makaron z boczkiem i włoską kapustąSkładniki:pół główki kapusty włoskiejok. 500g makaronuok. 200g boczku (najlepiej wędzonego)1 cebula2 ząbki czosnku1-2 papryczki chili6 łyżek startego świeżego parmezanu plus odrobinę do dekoracji2-3 łyżki oliwy do smażeniasól, pieprz Kroję boczek(...)plasterki oraz chili pozbawione nasion i pokrojone w paseczki i smażę dalszych 5 min aż cebula zmięknie.W międzyczasie gotuję makaron w osolonej wodzie żeby był al dente i 5 min przed końcem dorzucam do makaronu pokrojoną w paski kapustę.Odcedzam makaron i kapustę i dodaję do boczku doprawiając solą, pieprzem i parmezanem.Smacznego Źródło: Silvana Franco, „Family”Post
UgotujmyTo.pldwie, - pieprz czarny, - przyprawa domowa typu vegeta, WYKONANIE: Blanszujemy pieczarki w nieosolonej wodzie (aby nie stwardniały). Gotujemy je w całości około 5 minut. Następnie kroimy - w zasadzie można zarówno w ćwiartki jak i w plasterki. My wolimy plastry. Ser ścierami na najdrobniejszych oczkach, kapustę pekińską i cebulkę kroimy w pióra. dorzucamy kukurydzę i drobno pokrojone dudy. Mieszamy z odrobinę majonezu
Wypisz Wymalujkapusty położyć taką ilość mięsa by swobodnie go zawinąć. Zawinięte gołąbki włożyć ciasno do garnka i zalać wodą. Jeżeli zostały liście kapusty, dobrze jest wyścielić nimi spód garnka, jak również przykryć gołąbki - ale nie jest to konieczne. Gotować 1h. Sos: Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę razem podsmażyć. W misce rozrobić wodę z mąką
W kuchni u Monikipokrojone pieczarki, wsypać kapustę kiszoną, wlac przyprawę w płynie, wodę i wymieszać zrumienione udka natrzeć kucharkiem, pieprzem majerankiem i ułożyć na kapuście, zamknąć szybkowar 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut szybkowat otworzyć po 30 minutach, sam spuści ciśnienie a w tym czasie potrawa nabierze jeszcze smaku udka
W Mojej Kuchni Lubiękroimy kapustę i pieczarki.W drobną kostkę kroimy marchew, cebulę i paprykę.Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze części.Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso a następnie dodajemy marchew z cebulą. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki. Kiedy pojawi się sosik dodajemy kapustęa następnie paprykę i kalafior.Przyprawiamy wszystko do smaku, zmniejszamy ogień i podsmażamy.W międzyczasie gotujemy ryż
Maminek kulinarnyGotujemy około 4-5 min. od momentu wypłynięcia na wierzch (czas gotowania zależy też min.od grubości ciasta) Jeśli woda z pierogami gotuje się zbyt gwałtownie należy zmniejszyć płomień, by nie popękały. Tak samo możemy przygotować pierogi z kapustą i grzybami. Na kolację wigilijną w sam raz. Do lepienia pierożków użyłam specjalnego przyrządu, takiego jak tu przy lepieniu pierożków z mięsem
Proste Potrawy