kanapki - 13123 przepisów (strona:665/875)

Podsumowanie lutego 192

dzień zakochanych Pączki bez jajek na gazowanej wodzie Sałatka z tortellini Mielonka drobiowa Gulasz z żołądków Sałatka z makaronem Sałatka z makaronem Pączki z ziemniakami Oponki drożdżowe Mięsko na kanapki

Moje domowe kucharzenie
Rogalomania 166

już rośnie..tak więc niedługo będę "bawić " się swoim nowym gadżetem..a potem zajadać się rogalikami.. Genialne narzędzie , które pozwoli Ci szybko i łatwo przygotować domowe rogaliki i kanapki tak, by ciepłe i chrupiące rozpływały się w ustach. Dwustronna forma pozwala przygotować 16 małych rogalików lub 8 większych. Krawędzie ułatwiają perfekcyjne wykrojenie trójkątów na rogaliki. Otwory na każdym trójkącie

Moje domowe kucharzenie
Odrywany chlebek 198

jeden na drugim i tak powstały pasek pokroić w poprzek na kilka jednakowych części. Ułożyć wszystkie części jedna na drugiej i taką wieżę przełożyć do formy, tak by kanapki stały dość luźno na sztorc. Posypać serem.Ułożone ciasto zostawić na 20 - 30 minut w ciepłym miejscu do podrośnięcia.Piec w rozgrzanym do 180 °C piekarniku 30 - 35 minut

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie czerwca 170

dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów.. Najbardziej oglądalne wpisy w czerwcu: Kompot z truskawek Schabowy wg Magdy Gessler Bounty Placki ala pizza Pieczone ziemniaki Mięsko na kanapki Surówka -2 kolory Gofry bez mleka Szaszłyki

Moje domowe kucharzenie
Niedzielne śniadanie 164

oliwą, posypujemy bazylią i oregano. Obieramy pieczarkę i kroimy w plasterki, następnie układamy na chlebku. Przykrywamy całość plastrami szynki i wsadzamy do piekarnika na 10 minut w 150C.  Kanapki możemy polać ulubionymi sosami

Emcia Pichci
Omlet z krakowską ;) 135

Ostatnim produktem od firmy Pekpol jest kiełbasa krakowska. Osobiście nigdy nie przepadałam, ale ta okazała się bardzo smacznym dodatkiem nie tylko do omletu, ale również do kanapek i koreczków.  Składniki: 5 plastrów krakowskiej firmy Pekpol 2 łyżki kukurydzy 1/2 cebuli 1 łyżka słonecznika 2 jajka 50ml mleka 1 łyżka bułki tartej Sól, pieprz Przepis: Cebulę drobno siekamy w kostkę

Emcia Pichci
Jajecznica 122

ludzi na świecie tyle rodzajów jajecznicy :) Dzisiaj przedstawiam moją idealną! Składniki na dwie osoby: 4 jajka 1 cebula 6 pieczarek 5 plasterków boczku (u mnie gotowany na kanapki) 2 plastry żółtego sera 2 łyżki oleju Sól, pieprz Przepis: Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone

Emcia Pichci
Mleczny koktajl z siemieniem lnianym 151

foliowego, witaminy B1 i B6 oraz składników mineralnych: potasu, magnezu, fosforu, żelaza, cynku i wapnia. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do sałatek lub rozdrobnione ze szczyptą soli i posypane na kanapce. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 2115kJ (513 kcal) Białko 19,8g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 41,9g 3,7g  Węglowodany w tym cukry

Emcia Pichci
Surówka z młodych warzyw z rukolą 204

mnie zastępuje bazylię za którą raczej nie przepadam. Za to rukolę uwielbiam. Dodaję ją do wszelkich past kanapkowych, makaronowych, do zielonych zup, no i oczywiście całą kopą na kanapki. Surówka, którą chcę Wam zaprezentować powstała z młodych warzyw. Tak się składa, że wszystkie warzywa są młode, delikatne i kruche. Główny składnik stanowi kapusta, ale dodałam również młodą marchew, cukinię, paprykę

Czerwień i błękit
Pasta z makreli i jajek 228

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pasta z makreli i jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam. Post Pasta z makreli i jajek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Bułeczki z suszonymi pomidorami 124

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Aromatyczne, pyszne bułeczki z dodatkiem suszonych pomidorów. Doskonałe na kanapki z ulubionymi dodatkami. Smaczniejsze niż te napompowane leżące na sklepowych półkach. Polecam jeszcze ciepłe na kolację lub śniadanie Post Bułeczki z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pikle w musztardzie ( ogórki w musztardzie ) 968

kiszonymi i konserwowymi ogórkami człowiek żyje ! U mnie w domu wszelkie inne formy przetworów ogórkowych są spożywane z wielką chęcią.  Pikle to wyrób o wielu zastosowaniach. Dobre do kanapki, dobre jako samodzielna przekąska, np na imprezkę ;) Wielką zaletą pikli jest to, ze do ich przygotowania możemy wykorzystać ogórki, których nigdzie indziej już nie zużyjemy, tj. ogórki przerośnięte, a nawet

kolorowotorcikowo
Ogórki kiszone ( i małosolne ) 167

Każdy zna i lubi ogóreczki kiszone czy małosolne. Są niezastąpione do kanapek, sałatek czy po prostu same jako przekąska. Jest wiele sposobów na ich przygotowanie. Przedstawiam mój przepis, którego nauczyła mnie mama. Ogóreczki wychodzą przepyszne i twarde. Do przetworów używam ogóreczków z odmiany śremski. składniki: ogórki gruntowe do każdego słoika o pojemności 1,5 litra : 2 gałązki kopru z nasionami

Monia miesza i gotuje
Ogórki konserwowe ( korniszony ) 262

swój" sposób na korniszony. U mnie od lat ten sam przepis. Dziś dzielę się nim z Wami. Tak więc, róbcie zapasy. A zimną wykorzystujcie konserwowe ogórki do sałatek, kanapek, przystawek lub zjadajcie samodzielnie :)   Zalewa do ogórków: ( na około 2-2,5kg ogórków ) * 9 szklanek wody * 1 szklanka octu 10% * 3 łyżki soli * 5 łyżek cukru Do słoika: * natka pietruszki

kolorowotorcikowo
Pyszna sałatka wielowarzywna 1997

coś nowego. Warzywa wszystkie mam własne, dokupiłam tylko paprykę i zrobiłam. Nieco pozmieniałam proporcje i doprawiłam po swojemu. Sałatka jest przepyszna. Na zimę będzie jak znalazł do obiadu czy kanapki.  składniki: 2,5 kg ogórków 2,5 kg młodej cukinii 1 kg cebuli 1 kg marchewki 1,5 kg czerwonej papryki 2 spore pęczki natki pietruszki zalewa 1 czubata

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania