Truskawek w tym roku pod dostatkiem. Warto zatem przygotować domowe przetwory, które sprawdza się idealnie w sezonie jesienno-zimowym. Gęsta konfitura truskawkowa z odrobiną świeżej mięty najlepsza do naleśników, kanapek i przekładania ciast - dla łasuchów nawet solo ;) Zapraszam na mój sprawdzony przepis! Konfitura truskawkowo - miętowa - 2 kg świeżych truskawek - 300g cukru kryształu - garść listków świeżej mięty dodatkowo: 6 małych
Sajkofanka smakuPasta z twarogiem i tuńczykiem, świetny dodatek do kanapek ale nie tylko. Składniki: opakowanie twarogu półtłustego (ja kupuję go w Biedronce) puszka tuńczyka w sosie własnym pół średniej cebuli 2 łyżeczki majonezu łyżeczka jogurtu 2 jajka ( opcjonalnie ) Przygotowanie: Tuńczyka cedzę z sosu a cebulę kroję ale bardzo drobno następnie wszystko dokładnie mieszam z wyjątkiem jajek. Majonez dodaję
Mechanik w kuchnitwarogu, ma zwartą konsystencję i doskonale nadaje się do sałatek. Wykorzystałam więc bundz do przygotowania Sałatki à la caprese. Ja uwielbiam włoską Caprese, którą bardzo często przygotowuję: Sałatka Caprese Kanapki Caprese Sałatka caprese z mozzarelli i pomidorów Koreczki (Caprese) Sałatka caprese Koreczki caprese z oliwkami Plastry pomidora i plastry sera owczego bundz układamy naprzemiennie, na wierzchu układamy małe świeże listki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięznów zostawiamy słoiki w garnku aż ostygną. Czas pasteryzacji zależy od wielkości słoika. Potem wstawiamy słoiki z wędliną drobiową do lodówki. Wędlina drobiowa ze słoika jest idealna do kanapek. Wiemy co jemy. The post Wędlina drobiowa ze słoika appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgarnku aż ostygną. Czas pasteryzacji zależy od wielkości słoika i gatunku wykorzystanego mięsa. Potem wstawiamy słoiki z z karkówką ze słoika do lodówki. Karkówka ze słoika jest idealna do kanapek. Wiemy co jemy. The post Karkówka ze słoika appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsamego rana miałam wielką ochotę na pieczone, soczyste mięso, które najpierw mogę zjeść na ciepło, a potem ze smakiem spożyć na zimno, na kolację - np. jako dodatek do kanapek! Tak więc dzisiaj zapraszamy Was na pieczone polędwiczki wieprzowe w towarzystwie lekko ostro-słodkiej salsy z buraków z dodatkiem awokado. Duet ten wypadł doskonale - delikatny smak mięsa idealnie komponował się
Symfonia SmakówOdkąd mój synek poszedł do szkoły nie chce już jadać na śniadanie zwykłych kanapek:) Czasem zażyczy sobie jakieś dobre naleśniczki:) Jedne z jego ulubionych to pancakes z kakao i jogurtem oraz dużą ilością owoców:) Oczywiście owoce możecie używać dowolne, także mrożone. Ja zazwyczaj podaję je oprószone cukrem pudrem... Składniki: 3 jajka, szklanka mleka, 2 szklanki mąki pszennej, łyżka kakao, szklanka
Z miłości do słodkościsera zoltego lub topionego w plastrach maslo do smarowania Wykonanie: Chleb smarujemy maslem. Na kazdej kromce ukladamy w kolejnosci plasterek szynki, plasterek sera zoltego i krazek ananasa. Tak przygotowane kanapki wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy az do chwili gdy ser zacznie sie topic. Grzanki podajemy zaraz po wyciagnieciu z piekarnika, mozemy je zaserwowac z dodatkiem majonezu
Przysmaki Karolkizagotowac i przelac do sloiczkow. Zakrecamy i odwracamy do gory dnem. Miodek jest bardzo dobry w smaku, aromatyczny. Doskonaly na zimowe dni jako dodatek do herbaty czy zwyczajnie do kanapek. Smacznego
Przysmaki Karolkizdrowych i bardziej kalorycznych pojawia sie chrupiace mlode marchewki, ogorek czy w koncu soczyste pomidory. Czekam na nie z utesknieniem, a poki co zadowalam sie ulubionym ciastem francuskim. Szybkie "kanapki" z ciasta francuskiego i parowek skladniki: opakowanie ciasta francuskiego pol czerwonej papryki kilka oliwek 6 parowek cienkich 100g tartej goudy kilka galazek tymianku opcjonalnie ketchup wykonanie: Papryke myjemy i kroimy
Przysmaki Karolkiwiosne, a szczegolnie im blizej Swiat Wielkanocnych, spozywamy zwiekszona ilosc jajek. Jemy je pod rozna postacia gotowane, smazone, sadzone itp. Faworytem jednak jest nasza ulubiona pasta jajeczna idealna do kanapek na sobotnie czy niedzielne sniadanie. Oczywiscie podstawa tej prostej, wrecz banalnej pasty sa jajka, ale juz to co doloze do nich jeszcze zalezy od mojego nastroju. Lubie za kazdym razem
Przysmaki Karolkisposób dotrzymuje danego sobie słowa :-) Tym przepisem chciałabym jakby cofnąć czas, a wszystko dlatego że na chwile przenoszę się w czasy dzieciństwa. Taką pastę z makreli często jadałam na kanapkach tyle, że była to pasta kupowana przez rodziców w Centrali Rybnej. Dziś odtwarzam jej smak. Mam nadzieje, ze i Wam posmakuje. Pasta z wędzonej makreli składniki 1 wędzona makrela
Przysmaki Karolki