Oprócz tego, że szynka jest bardzo bardzo smaczna, do tego jest soczysta i aromatyczna. Szynka domowa gotowana jest wyborna, nie ma nic lepszego na świąteczne śniadanie, czy na zwykłe kanapki. Polecam też Szynka gotowana z jałowcem Składniki: 2 surowe szynki po ok. 1 kg Zalewa do peklowania : 3 l wody 180 g soli peklowej (60 g x litr) 3 duże
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiedzą na pewno Ci, którzy tak jak ja kochają musztardę. Dla mnie to nieodłączny składnik w moich kuchennych podbojach. Wodzi prym w marynatach, vinegretach, jako dodatek do kanapek czy mięs. Czasem nawet na samo. Moja ulubiona to dijon, tradycyjna wyraźna, ostra. Zaraz za nią francuska z mnóstwem kolorowych ziaren gorczycy. Jednak ciągle dążyłam do tego, żeby wreszcie
Sajkofanka smakujesiennego sezonu do przygotowania mojego pysznego sosu. Chutney to sos słodko - kwaśny, który idealnie nadaje się do mięs, kiełbas, wędlin. Można zastąpić go również jako dodatek do makaronu, kanapek czy wykwintnych tart. Ja lubię go tak bardzo, że czasem sięgam po niego łyżeczką prosto ze słoiczka. Chuney'e są ciekawą alternatywą dla dżemów, które są słodkie
Sajkofanka smakuTruskawek w tym roku pod dostatkiem. Warto zatem przygotować domowe przetwory, które sprawdza się idealnie w sezonie jesienno-zimowym. Gęsta konfitura truskawkowa z odrobiną świeżej mięty najlepsza do naleśników, kanapek i przekładania ciast - dla łasuchów nawet solo ;) Zapraszam na mój sprawdzony przepis! Konfitura truskawkowo - miętowa - 2 kg świeżych truskawek - 300g cukru kryształu - garść listków świeżej mięty dodatkowo: 6 małych
Sajkofanka smakuPasta z twarogiem i tuńczykiem, świetny dodatek do kanapek ale nie tylko. Składniki: opakowanie twarogu półtłustego (ja kupuję go w Biedronce) puszka tuńczyka w sosie własnym pół średniej cebuli 2 łyżeczki majonezu łyżeczka jogurtu 2 jajka ( opcjonalnie ) Przygotowanie: Tuńczyka cedzę z sosu a cebulę kroję ale bardzo drobno następnie wszystko dokładnie mieszam z wyjątkiem jajek. Majonez dodaję
Mechanik w kuchnitwarogu, ma zwartą konsystencję i doskonale nadaje się do sałatek. Wykorzystałam więc bundz do przygotowania Sałatki à la caprese. Ja uwielbiam włoską Caprese, którą bardzo często przygotowuję: Sałatka Caprese Kanapki Caprese Sałatka caprese z mozzarelli i pomidorów Koreczki (Caprese) Sałatka caprese Koreczki caprese z oliwkami Plastry pomidora i plastry sera owczego bundz układamy naprzemiennie, na wierzchu układamy małe świeże listki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięznów zostawiamy słoiki w garnku aż ostygną. Czas pasteryzacji zależy od wielkości słoika. Potem wstawiamy słoiki z wędliną drobiową do lodówki. Wędlina drobiowa ze słoika jest idealna do kanapek. Wiemy co jemy. The post Wędlina drobiowa ze słoika appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgarnku aż ostygną. Czas pasteryzacji zależy od wielkości słoika i gatunku wykorzystanego mięsa. Potem wstawiamy słoiki z z karkówką ze słoika do lodówki. Karkówka ze słoika jest idealna do kanapek. Wiemy co jemy. The post Karkówka ze słoika appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsamego rana miałam wielką ochotę na pieczone, soczyste mięso, które najpierw mogę zjeść na ciepło, a potem ze smakiem spożyć na zimno, na kolację - np. jako dodatek do kanapek! Tak więc dzisiaj zapraszamy Was na pieczone polędwiczki wieprzowe w towarzystwie lekko ostro-słodkiej salsy z buraków z dodatkiem awokado. Duet ten wypadł doskonale - delikatny smak mięsa idealnie komponował się
Symfonia SmakówOdkąd mój synek poszedł do szkoły nie chce już jadać na śniadanie zwykłych kanapek:) Czasem zażyczy sobie jakieś dobre naleśniczki:) Jedne z jego ulubionych to pancakes z kakao i jogurtem oraz dużą ilością owoców:) Oczywiście owoce możecie używać dowolne, także mrożone. Ja zazwyczaj podaję je oprószone cukrem pudrem... Składniki: 3 jajka, szklanka mleka, 2 szklanki mąki pszennej, łyżka kakao, szklanka
Z miłości do słodkościsera zoltego lub topionego w plastrach maslo do smarowania Wykonanie: Chleb smarujemy maslem. Na kazdej kromce ukladamy w kolejnosci plasterek szynki, plasterek sera zoltego i krazek ananasa. Tak przygotowane kanapki wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy az do chwili gdy ser zacznie sie topic. Grzanki podajemy zaraz po wyciagnieciu z piekarnika, mozemy je zaserwowac z dodatkiem majonezu
Przysmaki Karolkizagotowac i przelac do sloiczkow. Zakrecamy i odwracamy do gory dnem. Miodek jest bardzo dobry w smaku, aromatyczny. Doskonaly na zimowe dni jako dodatek do herbaty czy zwyczajnie do kanapek. Smacznego
Przysmaki Karolki