kanapki - 13123 przepisów (strona:658/875)

PASTA Z JAJEK, Z DOMOWYM PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM 225

majonez i miksujemy (użyłam ręcznego blendera). Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z domowym, pełnoziarnistym pieczywem. Ja smarowałam kanapki dodatkowo pesto i na to dopiero pastą jajeczną, pychotka... :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Boczek w zielonej paście curry z cydrem 184

Wiecie, że jesteśmy fanami boczku. Boczek na kanapce, z ryżem, zapiekany, smażony. Każdy boczek jest dobry. A że tłusty trochę, świetnym nośnikiem smaku jest. I jeśli tylko mamy pomysł i dobre przyprawy, to naprawdę ciężko go zepsuć. Oprócz boczku jesteśmy … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Gruszki w cieście francuskim z dżemem malinowym 237

również. Zawsze z tych składników można przygotować wspaniały i efektownie wyglądający deser- gruszki w cieście francuskim . Te gruszki można również podać na śniadanie. Pora przełamać monotonię i przegonić nudną kanapkę z naszej kuchni. Przepis przygotowałam specjalnie na konkurs Dżem dobry, pobudka. Przygotujcie te Gruszki w cieście francuskim z dżemem malinowym do porannej śniadaniowej kawy.   Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KONFITURA BARDZO MALINOWA, Z KSYLITOLEM I ZE STEWIĄ 231

Dobrych konfitur nigdy za wiele. Moi domownicy uwielbiają je nie tylko na kanapce (te są szczególnie pyszne) ale również jako dodatek do naturalnego jogurtu, mają wówczas super jogurt, bardzo owocowy (takiego się nie kupi w sklepie...). Od kilku lat przygotowuję konfitury z ksylitolem, od niedawna część ksylitolu zamieniam dodatkowo na stewię, konfitury są wówczas jeszcze smaczniejsze. Mają piękny, bardzo intensywny

Smaczne Zdrowe
Jesienny budyń jaglany 111

przykrywamy i czekamy 15 minut aż woda się wchłonie. Możemy to zrobić dzień wcześniej i rano podgrzać ją tylko z mleczkiem. Wtedy przyrządzenie budyniu zajmie nam nie więcej niż kanapek :) Ugotowaną miksujemy z mleczkiem kokosowym, cynamonem i dżemem. Nakładamy do miseczek i dekorujemy łyżeczką dżemu. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i krótko podsmażamy na miodzie ze szczyptą cynamonu. Przekładamy

Mienta blog
Lunchbox nawet po męsku czyli kuskus z kurczakiem 136

Niestety przekonać mojego Sławka do czegoś innego jak kanapki z wędliną do pracy to nie lada wyzwanie. Dla Niego nie istnieją żadne sałatki. A już brać coś w pudełku to obciach. Jednak ta propozycja przypadła mu do smaku i teraz pyta kiedy znowu dostanie swoje pudełko pracownicze :)  Spróbujcie i Wy, bo po pierwsze składniki tej sałatki są wartościowe

Magiczne Życie Marty
NALEŚNIKI. PO PROSTU. 316

żyje codziennym rytmem. Co prawda, w grafiku musi wygospodarować czas na sprawy typowo blogowe, ale w większości przypadków blog stanowi uzupełnienie normalności. Także w kuchni. Tak, tak, jadamy normalne kanapki (choć chleb często pieczemy sami), lubimy zjeść od czasu do czasu maminą pomidorówkę czy ogórkową, ziemniaczki z mizerią czy chociażby właśnie naleśniki. Jak normalny, statystyczny Polak. Tylko, że robimy wszystko

W kuchni Karmel-itki
Najłatwiejsze ciasto jogurtowe z owocami 191

który dostał sernik z nutellą ) dziś piosenka, która mi się wybitnie z nim kojarzy. Z tego miejsca chciałam życzyć jeszcze raz stóweczki bogatej w pozytywne wydarzenia, uśmiechy i kanapki z ketchupem, Panie Skórski

sama złodycz
Konfitura z czerwonych borówek 180

lesie za grzybami nazbieraliśmy z Piotrem trochę czerwonych borówek. Chciałam przygotować z nich pyszną konfiturę. Taka konfitura jest świetnym dodatkiem do mięsa, grillowanego sera, ale również można nią smarować kanapki. 250 ml (szklanka) czerwonych borówek ½ szkl. cukru 3 papierówki 1/2 szkl. borówek/ brusznicy zasypujemy cukrem, jak puszczą sok gnieciemy je praską do ziemniaków. dodajemy obrane, pokrojone na kawałki jabłka papierówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta pieczarkowa z tofu (ok. 110 kcal/100 g) 176

garnuszka lub innego naczynia, dodajemy pokrojone tofu, sól, pieprz. 3. Miksujemy na gładko za pomocą blendera. 4. Próbujemy, w razie potrzeby dosalamy. Przechowujemy w lodówce. Polecam jeść na kanapkach z dodatkiem plasterków ogórka kiszonego. Kaloryczność: Schłodzona pasta (kcal/100g): 110 kcal/100 g Do posmarowania obydwu połówek przekrojonej bułki: ok. 50 g (grubo posmarowana) - tj. 55 kcal   Smacznego! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Malowane smakiem
Pesto z natki pietruszki i orzeszków 151

Lubię mieć w lodówce słoiczek pesto domowej roboty. Na jego bazie możemy na szybko przygotować sporo dań: makarony, różnego rodzaju grzanki czy kanapki. Wspaniale też smakują grillowane warzywa czy mięsa posmarowane pesto. Przygotowanie pesto w domu to dosłownie chwila, a satysfakcja gwarantowana ! A najważniejsze jest to, że pesto możemy sobie komponować według naszego gustu i smaku

Kulinarne przygody Gatity
Schab w majeranku nadziewany śliwką 182

pogoda nie będzie pozwalała na rozpalenie grilla, to polecam odpalić piekarnik i upiec soczysty schab :-). Będzie doskonały na ciepło do  ziemniaczanej sałatki  lub na zimno do kanapek. Na blogu są też inne przepisy na schab:   schab z warkoczem pieczony w majeranku ,  schab ze słoika , schab karkowy z pończochy  i  schab pieczony w przyprawach . Schab

Kulinarne przygody Gatity
Panini z łososiem 229

Panini to bardzo fajna alternatywa dla klasycznej kanapki czy też sandwicha. Wprawdzie ich przygotowanie wymaga więcej czasu i pracy, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego wart. Można też jednorazowo przygotować większą porcję ciasta na chlebki i przechować je w lodówce przez dzień czy dwa. Do chlebków można włożyć praktycznie wszystko, moja dzisiejsza wersja to panini ze szpinakiem i wędzonym

Kulinarne przygody Gatity
Dżem z dyni, mango i cytryny! Najlepszy! 272

spiżarnię na zimę. Wszak spiżarni nie mam ale szafka wystarczy ;-). Po raz pierwszy konfitury z dyni robiłam w tamtym roku. Okazały się strzałem w dziesiątkę, nadają się idealnie do kanapek, ale też jako nadzienie do naleśników, ciasteczek, ciast, tortów, deserów czy do owsianki! Dzisiaj prezentuję Wam najlepszy w smaku dżem z dyni. Dlaczego najlepszy? Po pierwsze przygotowany z pieczonej dyni

SMYKWKUCHNI
Jesienny chutney dyniowo-rokitnikowy 214

przygotowania mojego pysznego sosu.     Chutney to sos słodko - kwaśny, który idealnie nadaje się do mięs, kiełbas, wędlin. Można zastąpić go również jako dodatek do makaronu, kanapek czy wykwintnych tart. Ja lubię go tak bardzo, że czasem sięgam po niego łyżeczką prosto ze słoiczka.  Chuney'e są ciekawą alternatywą dla dżemów, które są słodkie i nie posiadają

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania