kanapki - 13623 przepisów (strona:661/909)

Orkisz, Tang Zhong, podmłoda i czekolada 207

gorzkiej czekolady. Jeszcze odrobina cukru, i każdy Tadek-niejadek szturmem zdobyty. Chleb jest przedni z samym masłem, albo posmarowany dżemem (moim ulubionym dyniowym). Ku mojemu zaskoczeniu bardzo smaczne są kanapki z łososiem i majonezem, albo z jakąś wędliną. Jeśli nie chce Ci się robić podmłody - nie rób jej. Składniki podmłody dodaj po prostu do przygotowywanego ciasta, zwiększając jednak ilość drożdży

Grahamka, weka i kajzerka
Normandzki chleb jabłkowy (bezcydrowy) wg Hamelmana 234

wpływ dodanie zakwasu przennego razowego i mąki orkiszowej razowej. A smak? Bardzo fajny, chleb warty repety...i mimo, że był jabłkowy (a może właśnie dlatego), największym wzięciem cieszyły się kanapki z jabłkiem :D Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach , YeastSpotting i Panissimo (#21) . Zaczyn: 15 g zakwasu pszennego razowego o hydracji 100% 80 g mąki pszennej

Grahamka, weka i kajzerka
20 najlepszych przepisów z serami! 565

zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron razowy w natce pietruszki z białą

Moja smaczna kuchnia
Przekąska pomiędzy... 171

pełna aromatów, zapachów dzieciństwa...polskiej wsi ! A to za sprawą niezwykle prostego chleba na mące z Młyn Kopytowa – znajdziecie go   T U T A J Chciałabym, aby powróciły kanapki, a zniknęły puste i bezwartościowe , ciężkie batony! Zrobimy sobie kanapeczki z dodatkiej twarożku. Składniki -twarożek aksamitny -ziarna prażone  EUFORIA  od Ziarenkowo- - odrobina euforii nie zaszkodzi nikomu prawda? -papryka

Z Kuchni Do Kuchni
Szynka pieczona w ziołach 383

niż ta kupna, naszpikowana wszelakimi wzmacniaczami, wspomagaczami, perfumami, itp. Dziś zatem moja propozycja na naturalnie aromatyczną szynkę, pieczoną w świeżych ziołach. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na kanapkach :) Taka szynka może też być smakowitą ozdobą świątecznego stołu. Smacznego :) Składniki: 80-100 dag szynki (moja miała 80 dag) 2 ząbki czosnku  6 gałązek tymianku 6 gałązek rozmarynku

Delicious Titbits
Masło orzechowe 215

przy pomocy blendera ręcznego miksujemy na gładką masę kilka-kilkanaście minut.Na koniec dodajemy cukier puder, sól i miksujemy do połączenia składników. Gotowe! :) Tak przygotowane masło możemy użyć do smarowania kanapek lub do przygotowania ciasteczek z masłem orzechowym i kawałkami czekolady . Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Budyń / Krem czekoladowy z awokado 204

Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, miód i blendujemy. Dolewamy wodę/ mleko (tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję budyniu), mieszamy i przekładamy do miseczki. Jeśli wolimy krem, którym można posmarować kanapki lub ciasteczka, po prostu nie dodajemy wody/ mleka i przekładamy do słoiczka. W zależności od upodobania do kremu możemy dodać np. cynamon, orzechy

Kuchenny Skrawek Nieba
Śniadanie po Włosku 176

trzy kanapki  - 1 kulka mozzarelli 125 g - 1 pomidor - masło lub majo , sól, kawałek poszatkowanego pora lub szczypiorku Na chleb smarujemy masło lub majonez kroimy pomidora i mozzarelle w plastry i przekładamy raz jedno raz drugie, solimy i na wierzch posypujemy porem lub szczypiorkiem a nawet bazylią. SMACZNEGO ! CMOK

Pasje Jolki
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 223

Klasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie. Składniki: 6 jajek 1 pęczek szczypiorku 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego

Oryginalny smak
Harissa 206

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością dolanej oliwy, im jej więcej, tym pasta będzie łagodniejsza. Składniki: 9 średnich suszonych papryczek chili 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka kminku oliwa

Oryginalny smak
Pasta jajeczna z białym serem i porem z parowaru 222

rozdrabniamy widelcem i dokładamy do reszty. Wszystko przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz posiekaną na drobno bazylię i  wszystko razem mieszamy.   Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i już można jeść :) Mimo bardzo małej ilości komentarzy, jak na razie:) , jak zawsze na nie czekam, oraz na wasze uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem

Parowar Faceta
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z PIECZARKAMI 403

zimnej wodzie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok.45 minut (piekłam na termoobiegu. Podajemy schłodzony, pokrojony w plastry. Idealnie smakuje zarówno sam np. z chrzanem, jak i na kanapce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Coś na śniadanie 158

opcjonalnie 1 tabletkę), aromatu i osobiście zmniejszałam ilość jajek do 1 ;) I na tak powstałą bułeczkę kładziemy co tylko chcemy (drobiowa wędlina, warzywa,ser ze szczypiorkiem) i mamy kanapkę

charlotte gotuje
Simit - tureckie bajgle 198

przyszedł czas i na nie, przeszukałam swój folder z przepisami i znalazłam te które mi odpowiadały i ... nie zawiodłam się :) Przepis od mojepasjekrakow :) Te bułki nadają się na zwykłe kanapki,  następnym razem zrobię słodkie sezamowe bajgle, bo i takie za mną "chodzą" :)  Składniki na ciasto : 650 g mąki pszennej 250 ml letniego mleka 25 g świeżych drożdży

charlotte gotuje

Proponowane wyszukiwania