kanapki - 13123 przepisów (strona:649/875)

Kasza jest dobra na wszystko. Bezmięsny poniedziałek #3 272

bulgur 5 smaków Kolacja Znowu bulgur. Ale może być każda inna kasza.  Tym razem w postaci pasztetu warzywnego. Albo jak kto woli zapiekanki.   Pesto. Pomidor. Muaaa! Kanapka z pasztetową

bastalena
Schab z pieczarkami i morelami 210

Schab nadziewany pieczarkami i morelami Zapraszam na pyszny schab z pieczarkami lub morelami .Takie mięsko nadaje się jako wędlinka na kanapkę lub danie obiadowe . Schab praktycznie można nadziewać wszystkim , co kto lubi  : pieczarkami , morelami  suszonymi śliwkami lub pomidorkami .  Mięsko piecze się w rękawie i dlatego jest soczyste rozpływające się w ustach . Jeśli przejadł Wam się niedzielny kurczak

Sama słodycz i szczypta chili
Korzenny pulled pork 156

czasu daniami z korzennymi aromatami? Dzisiaj prezentuję Wam korzenny pulled pork czyli długo duszoną wieprzowinę w intensywnej i aromatycznej marynacie z przyprawami, które spotkamy również w pierniku. Idealna do kanapek z warzywami, sałatą i chrzanem. Przepis na marynatę znalazłam na blogu Chillibite . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Orkisz, Tang Zhong, podmłoda i czekolada 170

gorzkiej czekolady. Jeszcze odrobina cukru, i każdy Tadek-niejadek szturmem zdobyty. Chleb jest przedni z samym masłem, albo posmarowany dżemem (moim ulubionym dyniowym). Ku mojemu zaskoczeniu bardzo smaczne są kanapki z łososiem i majonezem, albo z jakąś wędliną. Jeśli nie chce Ci się robić podmłody - nie rób jej. Składniki podmłody dodaj po prostu do przygotowywanego ciasta, zwiększając jednak ilość drożdży

Grahamka, weka i kajzerka
Normandzki chleb jabłkowy (bezcydrowy) wg Hamelmana 191

wpływ dodanie zakwasu przennego razowego i mąki orkiszowej razowej. A smak? Bardzo fajny, chleb warty repety...i mimo, że był jabłkowy (a może właśnie dlatego), największym wzięciem cieszyły się kanapki z jabłkiem :D Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach , YeastSpotting i Panissimo (#21) . Zaczyn: 15 g zakwasu pszennego razowego o hydracji 100% 80 g mąki pszennej

Grahamka, weka i kajzerka
20 najlepszych przepisów z serami! 540

zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron razowy w natce pietruszki z białą

Moja smaczna kuchnia
Przekąska pomiędzy... 145

pełna aromatów, zapachów dzieciństwa...polskiej wsi ! A to za sprawą niezwykle prostego chleba na mące z Młyn Kopytowa – znajdziecie go   T U T A J Chciałabym, aby powróciły kanapki, a zniknęły puste i bezwartościowe , ciężkie batony! Zrobimy sobie kanapeczki z dodatkiej twarożku. Składniki -twarożek aksamitny -ziarna prażone  EUFORIA  od Ziarenkowo- - odrobina euforii nie zaszkodzi nikomu prawda? -papryka

Z Kuchni Do Kuchni
Szynka pieczona w ziołach 350

niż ta kupna, naszpikowana wszelakimi wzmacniaczami, wspomagaczami, perfumami, itp. Dziś zatem moja propozycja na naturalnie aromatyczną szynkę, pieczoną w świeżych ziołach. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na kanapkach :) Taka szynka może też być smakowitą ozdobą świątecznego stołu. Smacznego :) Składniki: 80-100 dag szynki (moja miała 80 dag) 2 ząbki czosnku  6 gałązek tymianku 6 gałązek rozmarynku

Delicious Titbits
Masło orzechowe 180

przy pomocy blendera ręcznego miksujemy na gładką masę kilka-kilkanaście minut.Na koniec dodajemy cukier puder, sól i miksujemy do połączenia składników. Gotowe! :) Tak przygotowane masło możemy użyć do smarowania kanapek lub do przygotowania ciasteczek z masłem orzechowym i kawałkami czekolady . Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Budyń / Krem czekoladowy z awokado 160

Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, miód i blendujemy. Dolewamy wodę/ mleko (tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję budyniu), mieszamy i przekładamy do miseczki. Jeśli wolimy krem, którym można posmarować kanapki lub ciasteczka, po prostu nie dodajemy wody/ mleka i przekładamy do słoiczka. W zależności od upodobania do kremu możemy dodać np. cynamon, orzechy

Kuchenny Skrawek Nieba
Śniadanie po Włosku 144

trzy kanapki  - 1 kulka mozzarelli 125 g - 1 pomidor - masło lub majo , sól, kawałek poszatkowanego pora lub szczypiorku Na chleb smarujemy masło lub majonez kroimy pomidora i mozzarelle w plastry i przekładamy raz jedno raz drugie, solimy i na wierzch posypujemy porem lub szczypiorkiem a nawet bazylią. SMACZNEGO ! CMOK

Pasje Jolki
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 186

Klasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie. Składniki: 6 jajek 1 pęczek szczypiorku 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego

Oryginalny smak
Harissa 162

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością dolanej oliwy, im jej więcej, tym pasta będzie łagodniejsza. Składniki: 9 średnich suszonych papryczek chili 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka kminku oliwa

Oryginalny smak
Pasta jajeczna z białym serem i porem z parowaru 186

rozdrabniamy widelcem i dokładamy do reszty. Wszystko przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz posiekaną na drobno bazylię i  wszystko razem mieszamy.   Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i już można jeść :) Mimo bardzo małej ilości komentarzy, jak na razie:) , jak zawsze na nie czekam, oraz na wasze uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem

Parowar Faceta

Proponowane wyszukiwania