kanapki - 13123 przepisów (strona:644/875)

Kurczakburgery McDonald 1028

Kurczakburger to obecnie jedna z najpopularniejszych kanapek z sieci restauracji McDonald's. Soczyste, chrupiące i pikantne mięsko z kurczaka w delikatnej bułeczce wraz z ostrym sosem i sałatą lodow ą  do propozycja dla fanów fast food' ó w w nieco łagodniejszej wersji. Na szczęście mając

Słodka Strona
Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek 260

Urocze pingwinki można bardzo prosto przygotować z mozzarelli, oliwek i marchewki. Pięknie prezentują się jako dodatek na półmiskach, odrębna przekąska, a także jako dekoracja np. kanapki lub sałatki. Zachwycą się nimi szczególnie dzieci, a możliwe, że i dorośli nie przejdą obok nich obojętnie. Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Składniki: opakowanie mini mozzarelli marchewka czarne oliwki ponadto: wykałaczki Pingwinki z Mozzarelli

Słodka Strona
Biedronki z Pomidorków Koktajlowych (Dla dzieci) 249

Biedroneczki mogą posłużyć jako dekoracja na półmiski, dodatek do sałatki lub jako zwieńczenie kanapek. Z pewnością najwięcej fanów będą miały wśród dzieci jednak niektórym dorosłym możliwe, że również przypadną do gustu. Biedronki z Pomidorków Koktajlowych - Składniki: ok. 250 g pomidorków koktajlowych ok. pół słoiczka czarnych oliwek łyżeczka majonezu sałata do dekoracji (opcjonalnie) Biedronki z Pomidorków Koktajlowych - Sposób przygotowania: Każdego pomidorka

Słodka Strona
Domowy Zinger KFC 1622

Zinger to jedna z popularniejszych kanapek, które spotkamy w KFC. Zinger to rodzaj burgera z chrupiącą, soczystą, pikantną polędwiczką, świeżą sałatą oraz dodatkiem majonezu. Klasycznego Zingera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, a poza tym mamy pewność, że wiemy co jemy.  Bułeczki do Zinger'ów możemy upiec z poniższego

Słodka Strona
Parówkowy KusKus 149

razem przed wami danie nie z kurczakiem, wołowiną czy kaczka,a ze zwykłą wędzona parówką :). My w domciu parówki lubimy, gotowane, smażone i nawet na kanapki, więc to tyle słowem wstępu.  Składniki: opakowanie parówek 3 czerwone papryki 3 sztuki wszędobylskiej cebuli łyżeczka oliwy do podsmażania 2 łyżki przecieru pomidorowego sól/pieprz 2 szklanki kaszy kuskus Wykonanie: Parówki kroimy

Moje pyszne gotowanie
Proziaki (chlebek sodowy) 148

naleśników, i smażyć po 2 minutki z każdej strony. Przekładać na talerzyk. Smacznego :) Jak widać "chlebek sodowy", można zjadać sam, na słodko z dżemem , oraz jako chlebek pod kanapkę. Pasuję fantastycznie do wszystkiego :). *Informacje na temat placuszków zaciągnięte z Wikipedii :) *Ta łyżka cukru niech was nie odstrasza, bo nie jest w ogóle wyczuwalna Biorę udział w tej akcji

Moje pyszne gotowanie
Pasta jajeczna z tuńczykiem 140

moja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna! Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 4 jajka szczypiorek 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka gotujemy na twardo, a następnie gdy przestygną należy je pokroić w kosteczkę. Do jajek dodajemy tuńczyka z puszki (olej odlewamy), szczypiorek kroimy

upichcic
Pudding z chałki 149

mleka 3,2% ok. 1 łyżki mielonego imbiru  Sposób przyrządzenia: Na początek kroimy chałkę na kromki, każdą smarujemy masłem i dżemem. 2 kromki składamy tak jak kanapki, a następnie dzielimy je na pół i dość przylegle układamy w naczyniu żaroodpornym.  Do osobnej miski wlewamy kremówkę i mleko, wbijamy jajko i żółtka oraz 2 łyżki cukru. Całość roztrzepujemy

upichcic
Programy kulinarne: Pyszne grillowanie 209

kulinarnego „Pyszne” Anny Starmach dotyczące grillowania. Jak zwykle Ania pokaże szybkie, często nietypowe ale proste w wykonaniu przepisy. W programie podano następujące przepisy na potrawy z grilla: kanapka z grillowanym rostbefem oraz warzywami domowy sos barbecue karkówka w dwóch odsłonach, czyli w dwóch pysznych marynatach grillowane owoce z salsą miętową

WojnaNaSmaki.pl
Marynata do mięs 123

Czasem pieczemy mięsa i podajemy jego plastry z sosem na obiad. Czasami pieczemy i zjadamy na zimno na kanapkach. Warto pokusić się i zamarynować mięso wcześniej nie tylko z suchymi przyprawami. Marynata, którą chcę dziś polecić świetnie sprawdza się do przyrządzania dziczyzny i wołowiny. Znalazłam ten przepis wiele lat temu, chyba wtedy, gdy przygotowywałam pierwsze urodziny córki. Dostałam wtedy sporo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa fasolowa babci Wiesi 181

gotowania można włożyć na chwilę kawałek boczku (nie pokrojonego), żeby się sparzył i oddał trochę swojego smaku. Po kilku minutach można go wyjąć. Po wystudzeniu można go wykorzystać na kanapki lub do jajecznicy ;) Ugotowaną fasolę lekko obsmażyć na maśle. Niech tylko się zazłoci, to wystarczy. Do wywaru dodać rozdrobnione warzywa oraz podsmażoną fasolę. Posolić do smaku i delikatnie gotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Placki na tortille 192

również owinięte ściereczką. Jak wykorzystuję je? Przygotowuję z nich na przykład tortillę... Przepis dorzucam do akcji  Odchudzamy nasze dania , gdyż jest to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Piekąc mniejsze placuszki możemy ich użyć zamiast chleba czy bułek kupionych w sklepie. Spróbujcie, na pewno Wam zasmakują takie kanapeczki :) Przygotowanie takich placków nie jest ani trudne, ani specjalnie pracochłonne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułki ze szpinakiem i fetą 118

przepadam za typowymi śniadaniami czy kolacjami. Myślę tutaj o tradycyjnych kanapkach. Wolę jakąś sałatkę zrobić albo grzanki "z czymś". Od jakiegoś czasu nie kupuję w ogóle pieczywa, lecz piekę sama w domu. Powoli dochodzę do takiej wprawy, że te bułki czy chlebki pieką się jakoś tak przy okazji i same :D No a skoro lubię własnoręcznie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułeczki a'la Diva 329

nożem. Podawać na gorąco lub na zimno, z ulubionym sosem. Nie traktujcie mojego przepisu jako coś, czego musicie się dokładnie trzymać. To jest tylko propozycja, pomysł na ciekawie podane kanapki :) Komponujcie składniki i przyprawy w dowolny sposób. No i wybaczcie jakość zdjęć :) Robiłam je już jakiś czas temu, na szybko i wieczorem :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wiosenne kolorowe ziemniaczki, czyli młode ziemniaki z twarożkiem 171

zbyt rzadki, gdyż będzie spływał z ziemniaków. Dodać posiekany szczypiorem i pokrojoną dowolnie rzodkiewkę. Wszystko razem wymieszać - nie solić.  Na upieczone ziemniaki nakładać twarożek. Można zajadać jak mini-kanapki, na gorąco i na zimno. Przygotowane z małych ziemniaków mogą być podane jako imprezowa przekąska. No to witaj wiosno! :) Smacznego! Powyższy wpis bierze udział w konkursie organizowanym przez portal

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania