przez UE ( inf. ze strony http://tatar.suempol.pl/ ) MOJA OCENA: * Fajne , eleganckie opakowanie kryje w środku 100 g świeżego, niesamowicie delikatnego i aksamitnego łososia. * Świetnie nadaje się do przygotowywania kanapek , imprezowych przekąsek , naleśników , roladek , sushi … czy tak jak u mnie placuszków z jego dodatkiem. * Są świetnym pomysłem na przystawkę przed eleganckim obiadem! * Mięso jest niesamowicie smaczne!!! * Delikatne , świeże , niezwykle
Ostra na Słodkonigdy nie mam go dosyć! Połączenie przepysznych śliwek węgierek z czekoladą i wanilią tworzy fantastyczną całość, która zachwyca przy każdym kęsie! „Czekośliwkę” można zajadać na kanapki … do naleśników … do ciast i deserów. Smakuje obłędnie! SKŁADNIKI: * śliwki węgierki – 2 kg * cukier – ok. 200 g * czekolada deserowa – 100 g * kakao – 3 łyżki * woda
Ostra na Słodkoczasu do czasu lubię zjeść coś tak porządnego. Zwłaszcza w takim wydaniu. Boczek pieczony z ziołami , czosnkiem , musztardą i cebulką jest świetnym pomysłem zarówno do obiadu , jak i na kanapki. Smakuje fantastycznie! Polecam! SKŁADNIKI: * boczek surowy bez kości – ok. 1 kg * cebula – 3 szt * czosnek – 1,5 główki * rozmaryn świeży – 1 łyżka * tymianek świeży
Ostra na Słodkotygodnia była już podsuszona, pięknie pachniała, nadawała się do spożycia. A jaki ma smak ta kiełbasa? – podobny nieco do suszonego schabu . Doskonale nadaję się jako obkład na kanapki lub podgryzana solo, pokrojona w cienkie plasterki. Można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Polecam! The post Kiełbasa suszona dojrzewająca. Kiełbasa palcówka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDomowe wędliny przygotowuję nie tylko od święta, Na co dzień staram się, aby na naszych kanapkach były wędliny czy przetwory mięsne zrobione w domu. Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić przepisem na domowy baleron. Do jego przygotowania nie potrzebujemy żadnych specjalnych urządzeń, wystarczy rękaw foliowy do pieczenia i garnek. Inspiracja Cincin.cc . Na blogu
Kulinarne przygody Gatitydość często. Kiedy zabraknie masła, albo zbyt późno jest wyjęte z lodówki i trudno je rozsmarować, wtedy często sięgamy własnie po majonez. Oczywiście, do kanapki z powidłami nie będzie on pasował ;) Ale do wędlin, pasztetów czy pomidora jest rewelacyjny. Najprościej jest otworzyć słoik kupionego majonezu, ale to pójście na skróty, prawda? A w naszej kuchni
Codzienna kuchnia niecodziennaMozzarellę ostatnio dodaję do wszystkiego, kanapek, sosów i mięs. Tym razem połączyłam ją z makaronem i świeżymi pomidorami. Całość obowiązkowo z bazylią. Szybki i pyszny sposób na obiad czy ciepłą kolację. Składniki : * 200g dowolnego makaronu - u mnie muszelki * 300g świeżych pomidorów rzymskich * 2 łyżki oliwy z oliwek * ząbek czosnku * kulka mozzarelli * świeża bazylia * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Makaron
Magiczne Życie Martykawałka pizzy bez ściekającego z niej gęstego i pachnącego dipu czosnkowego. Co więcej jest on również idealny jako dodatek do potraw z grilla, fast foodów, sałatek czy też kanapek. Sos Czosnkowy - Składniki: 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu (używam Kieleckiego) 4 łyżki śmietany 18% oregano bazylia majeranek czosnek w proszku pieprz odrobina soli Sos Czosnkowy - Sposób przygotowania : Czosnek
Słodka StronaRoladki z łososia wędzonego to efektowna i smaczna przekąska. Do tego pięknie prezentuje się na stole i ozdobi każde przyjęcie. Można je podawać na mini kanapkach lub jako oddzielną przystawkę. Roladki z Łososia Wędzonego - Składniki: 200 g łososia wędzonego opakowanie kremowego serka (ok. 200 g) przyprawy: koperek suszony, gorczyca w proszku, sól, pieprz, słodka papryka 2 łyżki musztardy łyżka majonezu
Słodka StronaKurczakburger to obecnie jedna z najpopularniejszych kanapek z sieci restauracji McDonald's. Soczyste, chrupiące i pikantne mięsko z kurczaka w delikatnej bułeczce wraz z ostrym sosem i sałatą lodow ą do propozycja dla fanów fast food' ó w w nieco łagodniejszej wersji. Na szczęście mając
Słodka StronaUrocze pingwinki można bardzo prosto przygotować z mozzarelli, oliwek i marchewki. Pięknie prezentują się jako dodatek na półmiskach, odrębna przekąska, a także jako dekoracja np. kanapki lub sałatki. Zachwycą się nimi szczególnie dzieci, a możliwe, że i dorośli nie przejdą obok nich obojętnie. Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Składniki: opakowanie mini mozzarelli marchewka czarne oliwki ponadto: wykałaczki Pingwinki z Mozzarelli
Słodka StronaBiedroneczki mogą posłużyć jako dekoracja na półmiski, dodatek do sałatki lub jako zwieńczenie kanapek. Z pewnością najwięcej fanów będą miały wśród dzieci jednak niektórym dorosłym możliwe, że również przypadną do gustu. Biedronki z Pomidorków Koktajlowych - Składniki: ok. 250 g pomidorków koktajlowych ok. pół słoiczka czarnych oliwek łyżeczka majonezu sałata do dekoracji (opcjonalnie) Biedronki z Pomidorków Koktajlowych - Sposób przygotowania: Każdego pomidorka
Słodka StronaZinger to jedna z popularniejszych kanapek, które spotkamy w KFC. Zinger to rodzaj burgera z chrupiącą, soczystą, pikantną polędwiczką, świeżą sałatą oraz dodatkiem majonezu. Klasycznego Zingera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, a poza tym mamy pewność, że wiemy co jemy. Bułeczki do Zinger'ów możemy upiec z poniższego
Słodka Stronarazem przed wami danie nie z kurczakiem, wołowiną czy kaczka,a ze zwykłą wędzona parówką :). My w domciu parówki lubimy, gotowane, smażone i nawet na kanapki, więc to tyle słowem wstępu. Składniki: opakowanie parówek 3 czerwone papryki 3 sztuki wszędobylskiej cebuli łyżeczka oliwy do podsmażania 2 łyżki przecieru pomidorowego sól/pieprz 2 szklanki kaszy kuskus Wykonanie: Parówki kroimy
Moje pyszne gotowanienaleśników, i smażyć po 2 minutki z każdej strony. Przekładać na talerzyk. Smacznego :) Jak widać "chlebek sodowy", można zjadać sam, na słodko z dżemem , oraz jako chlebek pod kanapkę. Pasuję fantastycznie do wszystkiego :). *Informacje na temat placuszków zaciągnięte z Wikipedii :) *Ta łyżka cukru niech was nie odstrasza, bo nie jest w ogóle wyczuwalna Biorę udział w tej akcji
Moje pyszne gotowanie