Podobny krem już robiłam - przepis znajdziecie tutaj :) Tym razem proporcje były takie same, jednak dodałam jeszcze świeży sok z pomarańczy, a samą pomarańczę dodałam na wierzch mojej kanapki :) Wyszło obłędnie pysznie. Pomarańcza i czekolada to na prawdę smaczne połączenie. Polecam z Habżykami "siemię lniane i słonecznik" :) Składniki: - pół dojrzałego awokado - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka kakao
Zdrowie na języku :Pnadkwasotach i wrzodach. Siemię lniane ma szerokie zastosowanie, można go dodawać do wielu potraw i produktów. Ja często dodaje go do jogurtów, owsianek, posypuję nim potrawy obiadowe, jak i kanapki, znajduję się on także w domowym chlebie, różnych ciasteczkach. Tak, na prawdę można dodawać go do wszystkiego. Nie odznacza się jakimś szczególnym smakiem, dlatego nie należy się obawiać, że wpłynie
Zdrowie na języku :Pjego ilość jest odpowiednio dostosowana, dzięki czemu nie jest on tak intensywny, a wręcz delikatnie wyczuwalny :) To duży plus! Mieszanka Piekło-Niebo to świetny dodatek do potraw wytrawnych, sałatek, kanapek, obiadów, dań z grilla, zup, panierek. Idąc w tą myśl, przygotowałam aromatyczną pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce. I wiecie co jest w tym genialnego? Z przypraw użyłam wyłącznie soli
Zdrowie na języku :Pdodać stewię bądź ksylitol :) Odrobina agaru zagęściła lekko konsystencję powideł. Dżemik nie jest mocno gęsty ani też lejący, taki "w sam raz" :) Idealnie sprawdza się do polania twarożku na kanapce, jako dodatek do owsianki czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Pycha! Pomyślcie sobie tylko, kiedy w zimowe dni otworzycie aromatyczny słoiczek i poczujecie odrobinkę lata :) Składniki: - 3 kilogramy śliwek węgierek
Zdrowie na języku :Ppewno Wam uda się również. Jeśli go nie dosolimy i nie doprawimy innymi przyprawi wychodzi w smaku dość nijaki. Jednak nie jest to ser przeznaczony do jedzenia na kanapce, ale jako idealna białkowa wkładka do indyjskich sosów i potrawek. Składniki potrzebne do podstawowego przepisu to mleko i sok z cytryny. Ja jednak wolę ser jeszcze minimalnie przyprawić. Przedstawiam Wam więc
W kuchni wieczorembiałą fasolę kocham najmocniej spośród wszystkich strączków i zawsze mam je pod ręką. Dobrze się miksują, dając gładkie smarowidła, które chętnie łapią smaki od różnych dodatków. Kręcę pasty na kanapki, lub gdy wpadają do mnie znajomi. Często bez specjalnego przepisu, jedynie polegam na zawartości lodówki i szafek :) Ten prowansalski dip wyjątkowo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem. Jednak na imprezach, wolę
Chilli Czosnek i Oliwamusicie wiedzieć, że, jak bardzo chciałabym mieć żołądek dopasowany do narodowości, za której kuchnią aktualnie szaleję, to niestety, mój jest kompletnie i zdecydowanie polski. A na śniadanie najbardziej lubię... kanapki. Także wierzcie mi, na dni "słodkiego śniadania" czekam z niecierpliwością. I mój Marcin też. On nigdy nie pogardzi słodyczą. Wyobraźcie sobie więc, co czułam wczoraj, kiedy obudziłam się
Gotowanie to kochanienakładać je łyżeczką lub rękawem. Gotowe jajka układamy na plasterku szynki, ozdabiamy rzodkiewką i kiełkami, a całość przewiązujemy szczypiorkiem ;) A to co zostanie nadaje się idealnie jako pasta na kanapkę ;) Pyszne
Lawendowe Niebobułki 4 jajka 6 plasterków pomidora świeża bazylia przyprawy: sól morska z ziołami, pieprz kolorowy, suszona bazylia, zioła prowansalskie, koperek masło - do smażenia Przygotowanie: Bułkę kroimy na małe kanapki, smarujemy masłem i posypujemy ziołami, układamy na rozgrzanej patelni. Przewracamy na drugą stronę i smarujemy masłem oraz posypujemy przyprawami. Zdejmujemy z patelni, gdy mamy gotowe chrupiące grzanki :) Plasterki szynki podsmażamy
Lawendowe NieboCzasami dobrze jest zostawić wolną rękę w kuchni Mężowi :) Wtedy powstają takie cuda ;) Fantazyjne kanapki Składniki: bułeczki masło ser żółty salami ketchup dużo miłości Pychota
Lawendowe Nieboczas kiedy kuchnia staje się królestwem wielu ;) Wariacji na temat cukinii, odsłona kolejna. Tym razem łatwy do przygotowania domowy pasztet z cukinii. Zadowoli nawet tych, którzy nie wyobrażają sobie kanapki bez kawałka mięska... Pasztet z cukinii Składniki: 3 szklanki cukinii (średniej wielkości cukinia) 20 dag sera żółtego 3 cebule 1/2 szklanki oleju z pestek winogron 3 jajka
Lawendowe Niebociężkim dniu spędzonym na grabieniu, kopaniu i sadzeniu Potwory są głodne. Niestety nie wystarczą im kanapki z serem. Już po wyruszeniu z budowy słyszę: "Pancakes i lodu, pancakes i lody". Cóż więc robić, mięśnie bolą jak fiks po sadzeniu kwiatków, ale mus to mus... A mus jak to mus może być i truskawkowy:) Składniki: 1 i 1/2 szklanki maślanki
Magiczna kuchnia Dariiskładników. Dosmaczam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotowany al dente odlewam i odparowuję z nadmiaru wody. Dodaję do niego 2/3 pesto (resztę pesto zostawiam do kanapek :) ) i dokładnie mieszam. Rukolę układam na talerzach, na środek nakładam makaron. Całość posypuję prażonym słonecznikiem i tartym parmezanem. Ostra rukola świetnie uzupełnia łagodny smak pesto
Magiczna kuchnia Dariiamoku i zajmie się swoimi zabawkami, jesteście Paniami u siebie a koleżanki zdechną z zazdrości, że wszystko ogarniacie. Co podać, żeby koleżanki z zazdrości zzieleniały? Paluszki, krakersy i kanapki już nie robią szału. Teraz naród domaga się fingerfoodów, comfortfoodów i innych foodów o których się naczytał. To może ptysie? Mało roboty. Efektownie wglądają. Są w miarę zdrowe, bo zrobimy
ladykitchenstaram się jeść mniej kalorycznie i wyrzucić z mojej diety cukier. Dlatego też od poniedziałku moje śniadania to na przemian: kasza manna z różnymi dodatkami i pasta twarogowa na kanapki. Moja propozycja na dziś to kasza manna z malinami i pestkami granatu. Pyszne i pożywne śniadanie, które na długo stłumi uczucie głodu. Potrzebne nam: - 1,5 szklanki mleka
W poszukiwaniu inspiracji