kanapki - 13123 przepisów (strona:643/875)

Pasta jajeczna z tuńczykiem 145

moja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna! Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 4 jajka szczypiorek 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka gotujemy na twardo, a następnie gdy przestygną należy je pokroić w kosteczkę. Do jajek dodajemy tuńczyka z puszki (olej odlewamy), szczypiorek kroimy

upichcic
Pudding z chałki 155

mleka 3,2% ok. 1 łyżki mielonego imbiru  Sposób przyrządzenia: Na początek kroimy chałkę na kromki, każdą smarujemy masłem i dżemem. 2 kromki składamy tak jak kanapki, a następnie dzielimy je na pół i dość przylegle układamy w naczyniu żaroodpornym.  Do osobnej miski wlewamy kremówkę i mleko, wbijamy jajko i żółtka oraz 2 łyżki cukru. Całość roztrzepujemy

upichcic
Programy kulinarne: Pyszne grillowanie 213

kulinarnego „Pyszne” Anny Starmach dotyczące grillowania. Jak zwykle Ania pokaże szybkie, często nietypowe ale proste w wykonaniu przepisy. W programie podano następujące przepisy na potrawy z grilla: kanapka z grillowanym rostbefem oraz warzywami domowy sos barbecue karkówka w dwóch odsłonach, czyli w dwóch pysznych marynatach grillowane owoce z salsą miętową

WojnaNaSmaki.pl
Marynata do mięs 130

Czasem pieczemy mięsa i podajemy jego plastry z sosem na obiad. Czasami pieczemy i zjadamy na zimno na kanapkach. Warto pokusić się i zamarynować mięso wcześniej nie tylko z suchymi przyprawami. Marynata, którą chcę dziś polecić świetnie sprawdza się do przyrządzania dziczyzny i wołowiny. Znalazłam ten przepis wiele lat temu, chyba wtedy, gdy przygotowywałam pierwsze urodziny córki. Dostałam wtedy sporo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa fasolowa babci Wiesi 184

gotowania można włożyć na chwilę kawałek boczku (nie pokrojonego), żeby się sparzył i oddał trochę swojego smaku. Po kilku minutach można go wyjąć. Po wystudzeniu można go wykorzystać na kanapki lub do jajecznicy ;) Ugotowaną fasolę lekko obsmażyć na maśle. Niech tylko się zazłoci, to wystarczy. Do wywaru dodać rozdrobnione warzywa oraz podsmażoną fasolę. Posolić do smaku i delikatnie gotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Placki na tortille 195

również owinięte ściereczką. Jak wykorzystuję je? Przygotowuję z nich na przykład tortillę... Przepis dorzucam do akcji  Odchudzamy nasze dania , gdyż jest to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Piekąc mniejsze placuszki możemy ich użyć zamiast chleba czy bułek kupionych w sklepie. Spróbujcie, na pewno Wam zasmakują takie kanapeczki :) Przygotowanie takich placków nie jest ani trudne, ani specjalnie pracochłonne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułki ze szpinakiem i fetą 123

przepadam za typowymi śniadaniami czy kolacjami. Myślę tutaj o tradycyjnych kanapkach. Wolę jakąś sałatkę zrobić albo grzanki "z czymś". Od jakiegoś czasu nie kupuję w ogóle pieczywa, lecz piekę sama w domu. Powoli dochodzę do takiej wprawy, że te bułki czy chlebki pieką się jakoś tak przy okazji i same :D No a skoro lubię własnoręcznie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułeczki a'la Diva 334

nożem. Podawać na gorąco lub na zimno, z ulubionym sosem. Nie traktujcie mojego przepisu jako coś, czego musicie się dokładnie trzymać. To jest tylko propozycja, pomysł na ciekawie podane kanapki :) Komponujcie składniki i przyprawy w dowolny sposób. No i wybaczcie jakość zdjęć :) Robiłam je już jakiś czas temu, na szybko i wieczorem :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wiosenne kolorowe ziemniaczki, czyli młode ziemniaki z twarożkiem 177

zbyt rzadki, gdyż będzie spływał z ziemniaków. Dodać posiekany szczypiorem i pokrojoną dowolnie rzodkiewkę. Wszystko razem wymieszać - nie solić.  Na upieczone ziemniaki nakładać twarożek. Można zajadać jak mini-kanapki, na gorąco i na zimno. Przygotowane z małych ziemniaków mogą być podane jako imprezowa przekąska. No to witaj wiosno! :) Smacznego! Powyższy wpis bierze udział w konkursie organizowanym przez portal

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowy chlebek pita 230

dłużej. Pyszne, delikatne w strukturze placuszki, które można zjadać "suche" jak i z dodatkami. W moim domu często zastępują klasyczny chleb, kiedy mam ochotę na oryginalną kanapkę. Przygotowanie chlebków pita nie jest trudne, ani bardzo pracochłonne, więc polecam Wam taki pachnący zamiennik klasycznego chleba. Dzisiejsze moje chlebki pita przygotowałam z przepisu Liski - oryginał znajdziecie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wytrawny keks z oliwkami, bazylią i suszonymi pomidorami 179

być bazą do wielu kombinacji smakowych. Wiem, że zagości u mnie na dłużej, bo wykorzystać je można nie tylko na słony podwieczorek czy jako klasyczny chlebek na kanapkę do pracy. Można też go podać do zupy-krem, to będzie smaczna i sycąca alternatywa dla zwyczajnej pajdy chleba czy bułki. Dobór dodatków to zabawa smakami. Zachęcam Was do eksperymentowania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i jajkiem 178

Standardowo na śniadania w przeciętnym polskim domu jada się kanapki. Tak już się przyjęło w naszej kulturze, że bez chleba ani rusz. Ale nawet zwyczajny chleb można podawać w niebanalny sposób, kolorowo, sycąco i smacznie. Zapraszam Was zatem na grzankę ze szpinakiem. Można ją podać nie tylko na śniadanie, na kolację również

Codzienna kuchnia niecodzienna
Aksamitny dżem jeżynowo - porzeczkowy 184

tyle, co tego lata. Piwnica zapełnia się różnymi kolorami i smakami. Będzie smaczna zima ;) Dżemy jada się chyba w każdym domu. Jeśli nie na kanapkach, to z naleśnikami czy przekładając ciasta: od kruchych tart po torty. Własny dżem jest przede wszystkim zdrowy, bo wiadomo, że nie ma w nim chemii, a do przygotowania użyliśmy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wytrawne drożdżówki z serem, cebulą i ziołami 260

ciepło :) Z podanej porcji wychodzi sporo takich drożdżówek. Można je przechowywać jak tradycyjne pieczywo przez kilka dni - o ile tyle przetrwają ;) Polecam je zamiast tradycyjnej kanapki do szkoły czy pracy. Wspaniale komponują się z zupami krem jako dodatek. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet wieprzowy z czerwoną fasolą 151

Ustawić grubsze sitko, żeby nie zmieliło się na miazgę, powinny być wyczuwalne grudki. Masę przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Taki pasztet można podawać bez zapiekania jako pastę do kanapek, ale można też ułożyć w foremce, wierzch przykryć na przykład plastrami boczku i zapiec w piekarniku. Jest doskonały również jako farsz do pierogów (tak tak) czy to tart :) Polecam :) Mała

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania