kanapka - 6539 przepisów (strona:368/436)

Twarożek z rzodkiewką i rzeżuchą 127

Prosty do zrobienia i smaczny twarożek.. 20 dkg twarogu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego kilka rzodkiewek  rzeżucha sól, pieprz Twaróg połączyć z jogurtem naturalnym

Moje domowe kucharzenie
Syrop z mniszka i wanilii 168

roku przyszła pora na zrobienie takiego syropu..tym razem pomysł na dodanie wanilii podpatrzyłam tutaj. Polecam..miodek pięknie pachnie i smakuje wyśmienicie..taki miodek można używać do ciast, na kanapki ..a zimą jako lekarstwo .. 350-400 dużych, rozwiniętych kwiatów mniszka (bez łodyżek)  1 litr wody  2 cytryny  ziarenka z laski wanilii  1 kg cukru  Kwiatki

Moje domowe kucharzenie
Rogalomania 156

już rośnie..tak więc niedługo będę "bawić " się swoim nowym gadżetem..a potem zajadać się rogalikami.. Genialne narzędzie , które pozwoli Ci szybko i łatwo przygotować domowe rogaliki i kanapki tak, by ciepłe i chrupiące rozpływały się w ustach. Dwustronna forma pozwala przygotować 16 małych rogalików lub 8 większych. Krawędzie ułatwiają perfekcyjne wykrojenie trójkątów na rogaliki. Otwory na każdym trójkącie

Moje domowe kucharzenie
Boczek z szynkowaru 152

Kolejne pyszne mięsko z szynkowaru .Takie urządzenie to naprawdę świetna sprawa ..polecam zakup takiego szynkowaru...a nie pożałujecie..Wiadomo..co swojskie wyroby to najlepsze...tym razem

Moje domowe kucharzenie
Odrywany chlebek 188

jeden na drugim i tak powstały pasek pokroić w poprzek na kilka jednakowych części. Ułożyć wszystkie części jedna na drugiej i taką wieżę przełożyć do formy, tak by kanapki stały dość luźno na sztorc. Posypać serem.Ułożone ciasto zostawić na 20 - 30 minut w ciepłym miejscu do podrośnięcia.Piec w rozgrzanym do 180 °C piekarniku 30 - 35 minut

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie czerwca 162

dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów.. Najbardziej oglądalne wpisy w czerwcu: Kompot z truskawek Schabowy wg Magdy Gessler Bounty Placki ala pizza Pieczone ziemniaki Mięsko na kanapki Surówka -2 kolory Gofry bez mleka Szaszłyki

Moje domowe kucharzenie
Niedzielne śniadanie 155

oliwą, posypujemy bazylią i oregano. Obieramy pieczarkę i kroimy w plasterki, następnie układamy na chlebku. Przykrywamy całość plastrami szynki i wsadzamy do piekarnika na 10 minut w 150C.  Kanapki możemy polać ulubionymi sosami

Emcia Pichci
Omlet z krakowską ;) 127

Ostatnim produktem od firmy Pekpol jest kiełbasa krakowska. Osobiście nigdy nie przepadałam, ale ta okazała się bardzo smacznym dodatkiem nie tylko do omletu, ale również do kanapek i koreczków.  Składniki: 5 plastrów krakowskiej firmy Pekpol 2 łyżki kukurydzy 1/2 cebuli 1 łyżka słonecznika 2 jajka 50ml mleka 1 łyżka bułki tartej Sól, pieprz Przepis: Cebulę drobno siekamy w kostkę

Emcia Pichci
Jajecznica 114

ludzi na świecie tyle rodzajów jajecznicy :) Dzisiaj przedstawiam moją idealną! Składniki na dwie osoby: 4 jajka 1 cebula 6 pieczarek 5 plasterków boczku (u mnie gotowany na kanapki) 2 plastry żółtego sera 2 łyżki oleju Sól, pieprz Przepis: Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone

Emcia Pichci
Mleczny koktajl z siemieniem lnianym 145

foliowego, witaminy B1 i B6 oraz składników mineralnych: potasu, magnezu, fosforu, żelaza, cynku i wapnia. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do sałatek lub rozdrobnione ze szczyptą soli i posypane na kanapce. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 2115kJ (513 kcal) Białko 19,8g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 41,9g 3,7g  Węglowodany w tym cukry

Emcia Pichci
Surówka z młodych warzyw z rukolą 195

mnie zastępuje bazylię za którą raczej nie przepadam. Za to rukolę uwielbiam. Dodaję ją do wszelkich past kanapkowych, makaronowych, do zielonych zup, no i oczywiście całą kopą na kanapki. Surówka, którą chcę Wam zaprezentować powstała z młodych warzyw. Tak się składa, że wszystkie warzywa są młode, delikatne i kruche. Główny składnik stanowi kapusta, ale dodałam również młodą marchew, cukinię, paprykę

Czerwień i błękit
Focaccia 167

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia to drożdżowe pieczywo pochodzące z kuchni włoskiej. Po przekrojeniu idealna na kanapki z ulubionymi dodatkami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste. Można wykonać również wersję dodając na wierzch ciasta oliwki, koktajlowe lub suszone pomidory itp. W takiej formie idealna jako przystawka, pieczywo na piknik czy grilla

Marta Gotuje
Pasta z makreli i jajek 220

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pasta z makreli i jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam. Post Pasta z makreli i jajek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Bułeczki z suszonymi pomidorami 116

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Aromatyczne, pyszne bułeczki z dodatkiem suszonych pomidorów. Doskonałe na kanapki z ulubionymi dodatkami. Smaczniejsze niż te napompowane leżące na sklepowych półkach. Polecam jeszcze ciepłe na kolację lub śniadanie Post Bułeczki z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pikle w musztardzie ( ogórki w musztardzie ) 958

kiszonymi i konserwowymi ogórkami człowiek żyje ! U mnie w domu wszelkie inne formy przetworów ogórkowych są spożywane z wielką chęcią.  Pikle to wyrób o wielu zastosowaniach. Dobre do kanapki, dobre jako samodzielna przekąska, np na imprezkę ;) Wielką zaletą pikli jest to, ze do ich przygotowania możemy wykorzystać ogórki, których nigdzie indziej już nie zużyjemy, tj. ogórki przerośnięte, a nawet

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania