zdrowych i bardziej kalorycznych pojawia sie chrupiace mlode marchewki, ogorek czy w koncu soczyste pomidory. Czekam na nie z utesknieniem, a poki co zadowalam sie ulubionym ciastem francuskim. Szybkie "kanapki" z ciasta francuskiego i parowek skladniki: opakowanie ciasta francuskiego pol czerwonej papryki kilka oliwek 6 parowek cienkich 100g tartej goudy kilka galazek tymianku opcjonalnie ketchup wykonanie: Papryke myjemy i kroimy
Przysmaki Karolkiwiosne, a szczegolnie im blizej Swiat Wielkanocnych, spozywamy zwiekszona ilosc jajek. Jemy je pod rozna postacia gotowane, smazone, sadzone itp. Faworytem jednak jest nasza ulubiona pasta jajeczna idealna do kanapek na sobotnie czy niedzielne sniadanie. Oczywiscie podstawa tej prostej, wrecz banalnej pasty sa jajka, ale juz to co doloze do nich jeszcze zalezy od mojego nastroju. Lubie za kazdym razem
Przysmaki Karolkisposób dotrzymuje danego sobie słowa :-) Tym przepisem chciałabym jakby cofnąć czas, a wszystko dlatego że na chwile przenoszę się w czasy dzieciństwa. Taką pastę z makreli często jadałam na kanapkach tyle, że była to pasta kupowana przez rodziców w Centrali Rybnej. Dziś odtwarzam jej smak. Mam nadzieje, ze i Wam posmakuje. Pasta z wędzonej makreli składniki 1 wędzona makrela
Przysmaki Karolkikochacie masło orzechowe? Jeśli tak i to nie tylko na kanapce, ale także w wypiekach proponuje wam szybkie, pyszne ciacho, brownie z masłem orzechowym. Ciasto dosłownie na jeden kęs. Przepis znalazłam na stronie u Marthy Stewart . Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDługo się zastanawiałam co najlepiej będzie smakowało z zimowym, aromatycznym smakiem piwa z limitowanej serii Książęce Korzenne. Czy to powinien być gorący, ostry gulasz, czy może
Bernika - moj kulinarny pamietnikjednej z naszych nadmorskich miejscowości porcję pysznego, bałtyckiego, wędzonego łososia. Mąż, który przepada za łososiem, w przeciwieństwie do mnie, poprosił o zrobienie z niego czegoś innego niż tylko kanapki i sałatki. Dlatego po chwili namysłu na stole pojawiła się taka oto kolorowa kolacja. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniklodowce. A nadaje sie wszystko pieczarki, papryka, oliwki, kukurydza, cukinia, pomidory suszone i co tylko wam przyjdzie do głowy. Sprawdza się zawsze na zimno i ciepłu, również do kanapek. Te kotleciki są u nas najczęstszym daniem. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy zdarzyło się Wam, że goście byli już w drodze a wy nadal nie mieliście pomysłu na to czym ich ugościć, co przygotowywać mając zaledwie na
Bernika - moj kulinarny pamietniktego wszystkiego czego mieć nie powinna. Mam nadzieję że zachęcę was do eksperymentowania z jajkami i do podania jajek w atrakcyjny sposób. Poza tym sama pasta jest idealna na kanapki. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikhamburgery w dodatku z mięsa indyczego, czyli delikatniejszego i zdrowszego dla naszych pociech, z domowym sosem jogurtowym i bułkami, które świetnie się nadają zarówno do hamburgerów jak i na kanapki, które można zrobić na grillu. Z tej proporcji wychodzi 12 sztuk. Przepis Eweliny . Bułki piekłam z innym blogerkami w ramach akcji " Wypiekanie na śniadanie ". Bułeczki dodaję także
Bernika - moj kulinarny pamietnikjest nuta przewodnia-juz pisze: Buffalo wings-chyli skrzydelka w sosie pomidorowo miodowym posypane serem, ciasto czekoladowe- czyli znane nam brownies, hamburgery, cheeseburgery, hot dogi, corndogi, fluffernutter czyli kanapka z maslem orzechowym i dzemem, macaroni i cheese, pizza, nalesniki z syropem klonowym i najwazniesze CHEESE! Wszedzie i do wszystkiego. Moj maz chcial sobie zamowic niby lepsze frytki - czyli fries gourment
Smaki EdytyPasta z jajek mozemy uzyc do kanapek, zawijasow, wrapow... Ja dzisiaj uzyje do slimaczkow :) Skladniki: 4 jajka ugotowane na twardo natka pietruszki sol, pieprz 2 lyzki majonezu Wszystko razem laczymy - blendujemy. Polecam
Smaki EdytyLubię takie mini przegryzajki. Dziś wyraźnie nie miałam ochoty na typowe śniadanie .Żadne kanapki , jajecznice , wędliny nie wchodziły w grę. Chciało mi się czegoś małego , o intensywnym smaku , najlepiej bez pieczywa .Stałam gapiąc się w otwartą lodówkę .W końcu zdecydowałam sie na ser i pomidory . A potem juz kombinowałam jak to doprawić. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniCzęsto zdarza mi się , że kupując filety z pstrąga lub innych ryb okazuje się , że po podzieleniu na porcje są one za duże. Oczywiście można by
Buniabaje w kuchniJakoś tak się przyzwyczailiśmy że rzodkiewka to do białego sera lub na kanapki. Ja już parę razy ,, odczarowywałam ją " wyprawiając w świat. Robiłam pikle z marynowanych rzodkiewek, smażyłam w sosie sojowym. Robię jarzynkę i chłodnik z liści rzodkiewki. Teraz przyszła pora na rzodkieweczkę w tajskim stylu. Czas: 10 minut Składniki: 1 pęczek rzodkiewki kilka gałązek dymki lub szczypioru sól
Buniabaje w kuchni