będą jeszcze pasteryzowane. Gotowe powidła nałożyć do przygotowanych słoiczków. zakręcić i spasteryzować. Więcej o procesie smażenia powideł i pasteryzacji zamieściłam tutaj . Tak przygotowane powidła są idealne jako dodatek do kanapek, ciast ale również do zajadania same, samo zdrowie. :-) Smacznego
Smaczne Zdroweziaren. Piotrek lubi posypać pokrojone pomidory siekaną cebulką zamiast ziaren. Sałatka jest gotowa. Prosta, ale bardzo smaczna. Takie pomidory można położyć też chlebie posmarowanym masłem i mamy proste letnie kanapki. Polecam też letnią sałatkę z pomidorów oraz inne moje przepisy na proste sałatki: Sałatka z buraka à la caprese Sałatka à la caprese Orzeźwiająca sałatka z pomarańczami Sałatka z jajkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnastępnego dnia znów zagotowujemy całość i parzymy schab przez kolejne 5 minut, zostawiamy schaby aż płyn ostygnie. Wyjmujemy schaby, osuszamy ręcznikiem papierowym i wstawiamy do lodówki. Schab idealny na kanapki, jako zimna przekąska z zimnymi sosami, chrzanem, buraczkami, czy borówkami. Pokrojone plastry schabu można zalać klarowaną galaretką. The post Schab peklowany parzony appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Powidła śliwkowe z czekoladą zwane również czekośliwką lub nutellą śliwkową to odpowiednik znanych czekoladowych smarowideł na kanapki sprzedawanych w sklepach. W takiej wersji są zdrowsze i o wiele smaczniejsze. Nutella śliwkowa jest tak pyszna, że można ją wyjadać łyżką z słoika. Świetnie się sprawdza jako dodatek
Marta Gotujejest zrobiony z pieczonych warzyw. Muszę przyznać, że jest wyśmienity!;) Można użyć go jako bazę sosów paprykowych, jako dodatek do mięs z grilla lub po prostu do kanapek. Przepis pochodzi z bloga OlgaSmile , ale zmniejszyłam proporcje o połowę. Wyszło mi 4 nieduże słoiczki (po około 200-300 ml). Składniki: 1 kg papryki czerwonej 1 duży bakłażan 3 pomidory
Czerwona Porzeczkamój starty, sprawdzony przepis na pyszne ciasto szczególnie uwielbiane przez dzieci:)) Ciemny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem mleka w proszku. Ciasto smakiem i wyglądem bardzo przypomina popularne batoniki Mleczna kanapka, stąd też jego nazwa. Ogromnym plusem jest to jak łatwo i szybko można je zrobić. A minusem, że jeszcze o wiele szybciej znika ze stołu:) Biszkopt: 6 jajek
Z miłości do słodkościwspaniała przekąska, doskonała jako dodatek do mięs, kanapek, czy jako element sałatki. W takiej postaci kapusta czerwona zyskuje całkiem inny wymiar. Czas przetworów to najlepszy okres żeby ją zrobić na zimę. Zapraszam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPoniżej przedstawiam przepis, który idealnie odzwierciedla wszystko, co niezdrowe i tuczące. Każdy lubi czasem pogrzeszyć ... Oczywiście w granicach rozsądku ;) Składniki (na 1-go Big Maca): 1
My Culinary Artmozzarella ucieramy na tarce o grubych oczkach. Prosciutto rwiemy na małe kawałki. 2. Czosnek mieszamy z oliwą i szczyptą oregano i nakładamy po łyżeczce na kromki. Następnie posypujemy kanapki serem a na wierzch kładziemy kawałki prosciutto. 3. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy rukolą. Gotowe
My Culinary ArtSkładniki (na 7-8 rogalików): 1 gotowe ciasto francuskie 1 jajko 2 plasterki szynki 2 plasterki sera żółtego 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa
My Culinary ArtSkładniki: 4 kromki pieczywa tostowego 2 plastry łososia wędzonego lub pasta z łososia serek śmietankowy świeża rukola kawior (opcjonalnie) 1 jajko 2 łyżki mleka
My Culinary ArtNadeszła pora kolacji i pojawił się problem, co by tu zjeść... Nie miałam ochoty na klasyczne kanapki, jogurty raczej jadam na śniadanie. Coś smażonego to tak trochę za ciężko na noc. Myślałam, myślałam... i wymyśliłam - Pieczone placuszki ziemniaczane. Od razu uprzedzam, że smakują trochę inaczej niż te smażone w głębokim tłuszczu, ale również są pyszne :) Można podawać z łososiem jako
My Culinary Artpolaną sosem powstałym z pieczenia, obok kładziemy Pak Choi w całości w formie "kwiatuczka" lub w listkach. Smacznego ! :) P.S. Tak przygotowana polędwica rewelacyjnie smakuje na zimno jako dodatek do kanapek
Tajskie smakiDzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować masło ziołowe. Idealnie nadaje się do kanapek, czy tostów. Nadaje im specyficzny, unikatowy bardzo ciekawy smak. Jest przepyszne i jak tylko kończy nam się jedna kostke od razu robimy następną. Wygląda przy tym niezwykle efektownie i oprócz zmysłu smaku, cieszy także oczy :) Czas przygotowania: 5 minut + pół godziny chłodzenia Ilość porcji: cała kostka Składniki: Kostka masła
Kolizje Smakówilość soli ziołowej. Szczypiorek myjemy,kroimy i dorzucamy do pasty. Całość mieszamy i nakładamy na bagietkę. Pasta nadaje się od razu do spożycia, ale świetnie sprawdzi się również w kanapkach do szkoły, czy pracy
Kolizje Smaków