cynamon 0,5 łyżeczki powidła śliwkowe kilka łyżek Mąkę Mix it można zastąpić inną uniwersalną mąką lub ewentualnie mąką ryżową wymieszaną 1:1 ze skrobią kukurydzianą. Karob można zastąpić kakao lub rozpuszczalną kawą typu cykoria instant. Zamiast syropu daktylowego można użyć miodu. Jeśli nie macie uczulenia na jajka to dobrze dodać 2 żółtka, lub 4 jajeczka przepiórcze. Przygotowanie: Kleik
głodny alergikrzeczywistości są małe - wycinałam kółka o średnicy mniejszej niż szklanka. Ciasteczka: 1 szklanka mąki 2 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 100g masła 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka kakao Krem: tabliczka białej czekolady 30g masła 200ml śmietanki 30% lub 36% Polewa: 3 łyżki masła 1/2 gorzkiej czekolady 1. Ciasto: Do miski przekładamy: 2 żółtka, 1 szklankę mąki, łyżeczkę proszku
Szefowa kuchniEkologiczna mąka kukurydziana 5. Ekologiczna fasola adzuki 6. Ekologiczna mąka pszenna typ 500 7. Ekologiczna kasza jaglana 8. Orzechy nerkowca 100% organic 9. Cukier trzcinowy Demerata 100% organic 10. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 100% organic 11. Ekologiczny sok malinowy 100%, bez cukru 12. Ekologiczny koncentrat pomidorowy, bez dodatku cukru 13. Ekologiczne powidła śliwkowe 14. Ekologiczny dżem truskawkowy niskosłodzony
Szefowa kuchnicukrowymi ozdobami halloweenowymi (dzięki Ewcia:). W sam raz na dziecięce halloweenowe przyjęcie:) Polecam! SKŁADNIKI na 12 babeczek: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 szklanka mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 tabliczka czekolady (ja dałam 100 g gorzkiej) 1/3 szklanki
Słodko-Słony Świat Ilonywersji crunchy , gdyż lubię czuć maleńkie chrupiące kawałeczki orzeszków, ale Wy możecie wypróbować wersję smooth , czyli zmielić orzechy całkowicie na gładko. Możecie popróbować i dodać Waszej ulubionej czekolady lub kakao. W przepisie nie ma ani odrobiny oleju, ponieważ ze zmielonych orzechów olej sam sie wytwarza. Jeśli nie używacie orzeszków solonych, koniecznie dodajcie sól! Słodko-słone domowe masło orzechowe - pyszne
Słodko-Słony Świat Ilonypolecam! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 250 g herbatników (użyłam Petitki) 100 g masła (najlepiej niesolonego, ale może być tez zwykłe) 100 g mlecznej czekolady z orzechami 2 łyżeczki ciemnego kakao SKŁADNIKI NA MASĘ MLECZNA: 200 ml mleka 3/2 % 100 ml śmietany kremówki 36% 450 g mleka w proszku 250 g masła 220 g cukru pudru SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki na ciasto: 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao opakowanie budyniu śmietankowego 2 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju płaska łyżka proszku do pieczenia 2 jajka płaska łyżka przyprawy do piernika Składniki na masę: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 20 dag margaryny Kasia 20 dag wiórków kokosowych Składniki
Świat CiastaSkładniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki na masę śmietanową: 1 litr śmietany kremówki 5 łyżek cukru 4 małe opakowania Śmietan-Fix Poncz do nasączenia tortu: 1 szklanka mocnej herbaty expresowej 30 kropli aromatu rumowego 2 łyżeczki cukru Masa wiśniowa
Świat CiastaSkładniki na ciasto: 25 dag mąki 10 dag masła 10 dag cukru pudru 1 jajko 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1,5 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 opakowanie twarogu aksamitnego dr. Oetkera (1 kg) Sernix (dodatek ulepszający do sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 125 g margaryny 5 jajek
Świat CiastaSkładniki na 12 muffinek: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 165 g cukru mały cukier waniliowy 140 g masła 2 całe jajka 170 ml mleka 100 g czekolady mlecznej Składniki na krem: 4 łyżki mąki 200 g miękkiego masła 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego
Świat Ciastawyjątkowo pachną świętami. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto kakaowe: 540 g mąki pszennej 3 żółtka 220 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g kakao 1 kostka margaryny 4 łyżki kwaśnej śmietany kilka kropel aromatu rumowego Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Końcówką do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części (jedna odrobinę większa
Made By Mom And Sonłyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika lub domowej przyprawy do piernika Polewa: 2 łyżki kakao 8 łyżeczek cukru 2 łyżeczki masła 2 łyżki mleka Wykonanie: Margarynę rozpuszczamy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy wystudzoną margarynę, marchewkę, przesianą mąkę wraz z przyprawami i suszone owoce
Kulinarne przygody Gatitydżemu - pół kostki margaryny - 2,5 szklanki mąki - 1 szklanka mleka - 2 łyżeczki sody ( lub proszku do pieczenia) Sposób przygotowania: 1. Cukier, jajko, dżem,kakao oraz margarynę utrzeć ze sobą do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać mleko, mąkę i sodę cały czas miksując. 2. Całą masę wylać do przygotowanej formy (najlepiej podłużna) . Piec przez
Gotuj Z Muzykąmąki pszennej -1 szklanka cukru -2 żółtka - 1 całe jajko -pół szklanki śmietany -1 cukier waniliowy - 2 łyżeczki sody - na posypkę,dekoracje : cukier puder, kakao, sos czekoladowy lub inny itp. - do smażenia: 2-3 kostki smalcu , obrany ziemniak przekrojony na 3 części Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki zagniatać ręcznie w misce. Gdy powstanie już jednolita
Gotuj Z Muzykąpomieszałam miód lipowy z miodem malinowym :)) 70g masła 1/2 szklanki białego cukru 1 średnie jajko 2 i 1/4 mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cynamonu Przygotowanie: W garnuszku podgrzewamy miód z masłem. NIE doprowadzamy do wrzenia. Gdy się połączą, odstawiamy do przestygnięcia. Do miski wrzucamy wszystkie suche
Kitchens Alphabet