kakao - 6140 przepisów (strona:303/410)

Pierniczki śmietankowe 420

pszennej * 1,5 szklanki miodu * 3/4 szklanki cukru * 2 jaja * 1 żółtko * 1/3 szklanki słodkiej śmietanki * 1 płaska łyżeczka amoniaku * 2-3 łyżeczki przyprawy korzennej * opcjonalnie 1-2 łyżeczki kakao ( dla uzyskania ciemniejszego koloru pierniczków ) Wykonanie: W rondelku podgrzać miód, dodać cukier - rozpuścić. Do rozpuszczonego syropu miodowo-cukrowego dodać jaja - szybko zmiksować, ażeby jajka się nie ugotowały. W śmietance rozmieszać

kolorowotorcikowo
Czekoladowe ciasto z masą pomarańczową i bezami 262

sztuki *cukier puder- 100g + skórka pomarańczowa i czekolada do ozdobienia Spód: W garnuszku z grubym dnem roztopić czekoladę z masłem. Ostudzić. Białka oddzielić od żółtek, żółtka zmiksować z kakao i przelać do ostudzonej czekolady, a białka ubijamy- na sztywną pianę- z cukrem, który dodajemy stopniowo. Ubite białka pomału mieszamy z czekoladową masą. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto serowe z wiśniami, wanilią i budyniem 249

około 700 g Masa budyniowa: * budyń śmietankowy- 2 opakowania* * mleko- 700 ml * wanilia- pół laski  * cukier trzcinowy- 5 łyżek (jeżeli budyń jest z dodatkiem cukru, to pominąć) Dodatkowo: * kakao- do oprószenia Ciasto serowe: Ser odsączyć, lekko wycisnąć i zmielić 2-3 x (aż będzie gładki). Ser przełożyć do miski i dokładnie utrzeć z cukrem, jajkami, olejem, mlekiem i szczyptą

Kraina Miodem Płynąca
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 134

przełożony gęstym kremem z dodatkiem adwokatu oraz aromatycznej skórki pomarańczowej.  Na pewno będzie Wam smakował, na pewno! :) Biszkopt: * jajka- 5 szt. * mąka pszenna- 80 g * cukier- 140 g * kakao- 30 g Krem: * śmietanka 36%- 200 g * mascarpone- 250 g * cukier- 1/2 szklanki * adwokat- 150 ml * skórka z pomarańczy- 1 łyżka Dodatkowo: * starta gorzka czekolada- 2 kostki * skórka z pomarańczy

Kraina Miodem Płynąca
Zakręcone serowo-czekoladowe pączusie 141

sodą do mski, dodać resztę składników i wymieszać łyżką do połączenia. Następnie ręką wyrobić na gładkie ciasto i podzielić je na dwie równe części. Do jednej dosypać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Stolnicę oprószyć mąką, i rozwałkować jedną częśc ciasta na placek o grubości około 0,5 cm, odłożyć na bok. Drugą połowę ciasta również rozwałkować

Kraina Miodem Płynąca
Piernik na prażonej mące żytniej 125

Piernik : * mąka żytnia 720- 3 szklanki * cukier- 1/4 szklanki * jajka- 2 szt. * miód- szklanka * masło- 100 g * przyprawa do pierników- 2 czubate łyżki * proszek do pieczenia- 1 czubata łyżeczka * kakao- 1 łyżka (opcjonalnie- dla 'głębszego' koloru) * szczypta soli Dodatkowo: * masa marcepanowa- 200 g * czekolada mleczna- 100 g * powidła śliwkowe- cały słoiczek * olej- 1 łyżka Piernik: Piekarnik nagrzać do 180 stopni

Kraina Miodem Płynąca
Orzechowe ciasteczka na święta 267

kostka masła 10 dag orzechów włoskich 10 dag cukru pudru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy kokos masło (do posmarowania formy) + składniki na czekoladę PRZEPIS  (masło, mleko, cukier, kakao) WYKONANIE: Najlepiej na samym początku zmielić orzechy. Następnie przesiać mąkę, dodać masło i zmielone orzechy - dokładnie połączyć. Do połączonych składników dodać cukier puder i żółtka (bez białek). Wyrobić ciasto na jednolitą

Serce zamknięte w formie pyszności
UCIERANE Z MASĄ MAKOWĄ 187

albo np. takiego jak dziś! Niesamowicie puszyste … delikatne … miękkie ciasto ucierane z fantastyczną masą makową jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta! Do kawy … do kakao … do ciepłej herbatki – gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie do dokładkę! Albo i dwie! SKŁADNIKI: * jajko – 4 szt * cukier – 150 g * mąka pszenna – 250 g * olej

Ostra na Słodko
Dominosteine - słodkie domino w czekoladzie 166

świąteczną tradycję. :) Piernik: 220 g mąki pszennej   50 g masła   120 g miodu 1 łyżka cukru 100 g czekolady deserowej (lub 50 g masła i 2 łyżki kakao) 1 jajko   1 łyżeczka sody oczyszczonej   2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika   szczypta soli Do przełożenia: 300 g masy marcepanowej   400 g powideł śliwkowych 1 łyżka

Food Square
Kwiatuszki piernikowe z dżemem 159

duże jajka  13 dkg cukru pudru  10 dkg masła [roztopić i lekko przestudzić]  10 dkg miodu 1 łyżka przyprawy do piernika  1 łyżka kakao  1 łyżeczka sody oczyszczonej  Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić.Ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Układać je na blaszce w niewielkich odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około

Moje domowe kucharzenie
ŚMIETANOWE CIASTO Z MALINOWYM MUSEM 233

mnie jednak takie nie przesłodzone ciasta to strzał w 10-tkę :)) Biszkopt: (na tortownicę 22cm) 7 jaj 250 g cukru 160 g mąki pszennej 3 łyżeczki  kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do uzyskania sztywnej piany. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy

Walijskie Pichcenie
Czekoladowo-krówkowe babeczki! 142

Dziś postanowiłam zrobić meeega czekoladowe i słodkie babeczki, które zostały pochłonięte w 2 dni! Składniki (12 muffinów) 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao szczypta soli 1 łyżka sody 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanka oleju 1/2 tabliczki czekolady 2 cukierki "Krówki" Przygotowanie: Nastawiamy piekarnik

Kitchens Alphabet
Marchewkowy piernik 184

szklanki oleju - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 3 łyżeczki przyprawy do piernika - szczypta soli polewa: - 1/2 kostki margaryny - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy olej, mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oraz przyprawę do piernika. Mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Amerykany na Halloween 170

jaja L lub 3-M 1 lyzka cukru waniliowego 1,5-2 lyzeczek amoniaku spozywczego szczypta soli Lukier: 200g cukru pudru,2 lyzki soku z cytryny,1 lyzka kakao Wykonanie: Maslo utrzec na puszysta mase,dodac cukier i cukier waniliowy,potem jajka i ucierac nadal. Amoniak rozpuscic w mleku. Do utartego na puszysta mase ciasta wsypac make i wlac mleko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marcepanki vel talarki marcepanowe-pyszne 208

cukru pudru Skladniki na polewe czekoladowa: 70-100 g gorzkiej czekolady (45 % kakao) 1 lyzki mleka+ 2 lyzki amaretto lub rumu Wykonanie: Wszystkie skladniki na kruche ciasto z posiekanym ,twardym maslem zagniesc dosc szybko.Gdy jest scisle i gladkie uformowac kule,zawinac  w folie spozywcza i odlozyc do lodowki przynajmniej na 1 godzine. Ciasto rozwalkowac i przy pomocy foremki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania