śmietany 18%polewa1 tabliczka gorzkiej czekolady1 szklanka cukru pudru70g masła2 łyżki mleka1 łyżeczka mioduSposób przygotowania:W mikserze utrzeć miękkie masło z cukrem pudrem. Dodać jajka. Następnie wszystkie sypkie składniki: kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Na koniec śmietanę. Wymieszać na gładką masę.Formę do pieczenia posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niego ciasto i piec
W kuchni wieczoremoliwie do zrumienienia i odłożyć na papierowy ręcznik.Na patelnie wrzucić boczek i cebulę i smażyć do zarumienienia boczku. Dodać masło i mąkę i podsmażać ją aż uzyska kolor kakao. Dodać wino i bulion, do sosu dodać odłożone wcześniej klopsiki i dusić 15 minut. Po 10 minutach dodać korniszona i kapary.Podawać z ugotowanym makaronem. Można go wstawić, kiedy
W kuchni wieczoremgórę! ;-)Zapraszam!Składniki:- 3 dojrzałe banany- 150 g chałwy czekoladowej- 120 g masła lub margaryny- 150 g mąki pszennej- 2 jaja- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 4 łyżki kakao- -120 g cukru drobno zmielonegoNa krem:- 250 ml śmietany 36%- 4 czubate łyżki kremu czekoladowego np. Nutlella- groszki czekoladoweWykonanie:- W rondelku rozpuść margarynę, chałwę i cukier. Wystudź masę, dodaj jajka
SMYKWKUCHNImiód, wszystko bardzo dokładnie połącz. Przelej masę do 3/4 głębokości foremek na muffinki, piecz je w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku, około 10 minut. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Śniadanie-wypchaj się! Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało
Gotowanie to kochaniechętnych zapraszam do udziału! " Składniki : 150 g miękkiej margaryny niepełna szklanka cukru 4 łyżki cukru waniliowego 2 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao garść żurawiny 50 g posiekanej na drobno czekolady mlecznej/gorzkiej garść drobno poszatkowanych orzechów włoskich - około 40g Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzać do 180`C. Masło utrzeć na gładką masę razem z cukrem
Słodkie Przyjemnościorzechów laskowych, bez skórek 50 g orzechów włoskich, najlepiej bez skórek 2 słoiki gruszek w syropie ( u mnie domowe) troszkę imbiru 200 g ciemnej czekolady (o zawartości minimum 70% kakao) 400 ml kremówki 50 g przesianego cukru pudru nasionka z jednej laski wanilii skórka otarta z jednej pomarańczy - u mnie kandyzowana 2 garście świeżej żurawiny Sposób przygotowania: Nagrzewamy
Słodkie Przyjemnościpieczenia pół szklanki połamanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy rozpuszczone espresso, cukier puder , czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy kakao i ponownie mieszamy. Jajka miksujemy na najwyższych obrotach, gdy powstanie piana dodajemy ostudzoną masę czekoladową i lekko mieszamy (najlepiej łopatką, albo łyżką). Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia
Słodkie Przyjemnościowskiego smakołyku stał się dla mnie dosyć dziwny. Niewiele myśląc, gdy tylko miałam chwile wolnego ( t.j. w środę ) postanowiłam go przygotować. Wertowałam wiele przepisów, ale fakt zjedzenia masła z kakao nie rokował dla mnie zbyt dobrze. Postanowiłam zrobić swoją propozycję. Skoro miał być to przepis na blok CZEKOLADOWY, to postanowiłam użyć do sporządzenia mojej receptury owej czekolady. Wiem
Słodkie Przyjemnościsię już tej wiosny, oj chciałoby się. Ale dopóki jej nie ma, to będę sobie spędzać wieczory słodko, nie każde oczywiście, ale w niektóre nie odmówię ciasteczka z ciepłym kakao. Takiego jak to, z mlecznym kremem, malutkiego, słodkiego, idealnego domowego ciastka. Składniki : 200 g masła 2 jajka 140 g cukru 200 g mąki pszennej 100 g maki kukurydzianej płaska
Słodkie Przyjemnościbabeczki z karobem. Składniki : 2 jajka szklanka mleka 100 ml oleju rzepakowego 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka proszku z chleba świętojańskiego (można zamienić na kakao) 180 g startej marchewki (2 średniej wielkości) 100 g cukru 60 g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej i wlewamy mleko - mieszamy. W drugiej misce łączymy
Słodkie Przyjemnościszklanki mleka 0,5 szklanki soku z malin (można użyć przecieru) 100 g mąki kukurydzianej 70 g mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 czubate łyżeczki kakao 40 g gorzkiej czekolady 60 g białej czekolady Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy żółtka, dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania puszystej masy. Następnie dolewamy
Słodkie Przyjemnościzachwycicie. Składniki: 300 g mąki (można użyć 150 pszennej i 150 kukurydzianej) 200 g masła 2 żółtka 100 g cukru trzcinowego ziarenka z połowy laski wanilii szczypta kakao 2 banany 100 g serka naturalnego szklanka truskawek Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy mąkę, dodajemy masło pokrojone na małe kawałki, żółtka wymieszane z cukrem trzcinowym (kogiel mogiel). Dodajemy ziarenka wanilii
Słodkie Przyjemnościnajważniejsze, zawsze wychodzą smaczne. Może skusicie się, by je wypróbować? Składniki : 280 g mąki 100 g cukru 100 g czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej jajko 1/3 szklanki oleju Sposób przygotowania: Jajko z cukrem ucieramy, dodajemy olej. W oddzielnym naczyniu łączymy sypkie składniki. Czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z suchymi składnikami
Słodkie PrzyjemnościWszystko zależy od Was, kiedy nadejdzie ochota na jego przygotowanie. Może dziś? Składniki : 4 jajka szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 150 g cukru 2 łyżki kakao łyżeczka ekstraktu waniliowego 250 g serka naturalnego - gęstego 400 ml śmietanki 36% Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy - gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy ekstrakt waniliowy
Słodkie Przyjemności