ubij na sztywną pianę. Żółtko połącz z resztą składników i dokładnie wymieszaj. Wmieszaj delikatnie białko i smaż na rozgrzanej patelni. Syrop kawowy: łyżeczka kawy rozpuszczalnej płaska łyżeczka kakaa łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta cynamonu Składniki łącze ze sobą, umieszczam w małej patelni/garnuszku i podgrzewam, często mieszając do czasu, aż syrop zgęstnieje
More food, love and dreamsbananowa owsianka z sosem kajmakowym i czekoladowym*, orzeszkami ziemnymi i truskawkami *gorzka czekolada, kakao, cukier puder Owsianka gdzieś tam jest pod tą warstwą sosów *.* Następny tydzień... wróć kilka tygodni będzie okropne... chce wakacji. I ta miła wiadomość od pani na poczcie pod koniec dnia, oo tym, żeby nauczyć się poprzednich tematów bo pyta, cudownie
More food, love and dreamscoś jeszcze, ale nie pamiętam) lody banan-nektarynka& banan-nektarynka-masło orzechowe lody banan-masło orzechowe lody banan-mleczko kokosowe mrożony koktajl banan-borówki-kakao-szpinak-(możliwe, że coś jeszcze) mrożony koktajl banan-morela mrożony koktajl banan-szpinak nie mam pojęcia mrożony koktajl banan-malina...mleczko koksowe? coś jeszcze było
More food, love and dreamstaki upiekłam i wcale mnie to nie dziwi, że dzisiaj nie ma już po nim śladu (tak, tak, ja wiem ta skromność xd) ;) Tort bezowy (blaty bezowe z kakao i kawą, przełożone kawowym kremem z mascarpone polane sosem czekoladowo-kawowym, posypane borówkami i granatem ) Czasami najprostsze rzeczy sprawiają najwięcej przyjemności, zwykłe słowa, gesty są lepsze od miliona prezentów
More food, love and dreamsjedzenie ich sprawia mi zawsze ogromną przyjemność. Przygotowanie ich jest również bardzo proste, a ja uwielbiam proste, szybkie i smaczne :D. Składniki: 350 g płatków owsianych 30 g kakao 200 g masła (roztopione) 3 łyżeczki koniaku 50 g cukru trzcinowego 3 łyżki miodu 100 g posiekanej pistacji 4 łyżki kawy espresso 100 g mąki 2 jajka Przygotowanie: Umieść wszystkie
Niezły Młynekdzisiaj pierwszy snieg...no to ciasteczka zimowe. Te ciasteczka to świetny zamiennik batoników. Idealne na tą porę roku. Można je jeść w towarzystwie kakao lub mleka. ratują nam życie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego;) Składniki; 100 g masła, 4 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 szklanki płatków owsianych
Anioły w kuchnimieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. Studzimy RADA: Jeśli chcemy mieć ciemny biszkopt, razem z mąką mieszamy 3 lub nawet 4 łyżki ciemnego kakao
Z Majeczką w kuchniprzygotowanie zajmuje 10 minut, z pieczeniem równo godzina :) Składniki: 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 2 łyżki przyprawy do dań słodkich Kamis 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 2 szkl mleka 2 jajka słoiczek dżemu- ja użyłam agrest z kiwi Owocowej Rozkoszy 1/2 szklanki oleju Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Dodajemy mleko, jajka, dżem
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 1 opakowanie wafli 1 galaretka-u mnie truskawkowa 1.5 kostki margaryny 1 opakowanie herbatników 6 łyżek wiórek kokosowych 4 łyzki kandyzowanej skórki pomarańczowej pół szklanki rodzynek 3 łyzki kakao 3/4 szklanki cukru Wykonanie: W garnuszku rozpuszczamy margarynę,kiedy sie rozpuści dodajemy cukier,kakao.Mieszamy,dodajemy galaretkę rozpuszczoną w szklance wody.2 wafle,herbatniki kruszymy,dodajemy do masy.Wsypujemy rownież wiórki,rodzynki
Z Majeczką w kuchniciasto. Składniki: ciasto: 2 szkl.mąki 3 jajka 1/2 słoiczka dżemu 1 szklanka cukru 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 1 łyżka cynamonu 1 łyżka sody 1 łyzka kakao 1 op. cukru waniliowego masa: 1 duzy budyń na 3/4 l mleka śmietankowy 1/2 l mleka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 kostka masła 6 łyżek cukru
Z Majeczką w kuchnisłonecznika 3 łyżki miodu 15 dag cukru 10 dag masła Wszystko razem króciutko przesmażyć. Masa do przełożenia: 25 dag margaryny 3/4 szklanki cukru 6 łyżek wody 2 duże łyżki kakao 10 łyżek mleka w proszku Wszystkie składniki oprócz mleka chwilę gotować na małym ogniu. Gdy masa przestygnie dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Wystudzić. Przekładać ciasto gdy masa zacznie gęstnieć
Praktyczna plmisce ubijamy na sztywno śmietankę, pod koniec dodajemy cukier puder. Dodajemy po łyżce mascarpone, delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kawę. Blaty przekładamy masą. Wierzch dekorujemy kakao
Kulinarne przygody Gatitymimo pokaźnego zaopatrzenia latem i wczesną jesienią) zaczyna się opróżniać. W pierniku wylądowała również gorąca czekolada. My sięgnęłyśmy po "Nastrojowy wieczór" a więc mieszankę składającą się z: - Kakao 70%, - Cukier wanilinowy, - Skórka cytrynowa, - Skórka pomarańczowa, - Cynamon, - Goździki, - Mielona herbata, - Mielona wanilia, - Sól, - Aromat identyczny z naturalnym. Wyszło genialnie! Dodało jeszcze więcej korzennego smaku i nuty czekolady. Czekoladę możecie
Wypisz Wymalujpomarańczy można zastosować skórkę z cytryn, limonek, mandarynek, można użyć ekstrakt waniliowy, cynamon, można dodać rodzynki, siekane orzechy - co przyjdzie do głowy. Można też do połowy ciasta dodać kakao i zrobić ciasto marmurkowe. No i na koniec historia z ciotką Hankitą: Teresa, abyśmy nie zjedli wszystkiego od razu, ciasto z jednej foremki postawiła na krześle stojącym w rogu. Ciotka
Grahamka, weka i kajzerkaimbiru mielonego 10g gałki muszkatołowej mielonej 10g goździków całych 10g mielonego kardamonu płaska łyżeczka pieprzu czarnego 3g ziarenek ziela angielskiego- 1 łyżka 3g ziarenek kolendry- 1 łyżka 10g kakao- 1 łyżka Wszystkie składniki dokładnie mielimy, mieszamy i nasza domowa przyprawa korzenna gotowa. Bez żadnych zbędnych dodatków, cukru i o wiele bardziej aromatyczna niż sklepowe mieszanki. Wydawać by się mogło
peanutbuttermonster