kakao - 6140 przepisów (strona:320/410)

Budyniowiec z rabarbarem 353

domownicy się nim zajadają.Przygotowanie tego ciasta to sama przyjemność Budyniowiec z rabarbarem SKŁADNIKI: Ciasto żółtka jaj -5 szt cukier puder -3 łyżki mąka -500 g margaryna -1 kost kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 2 łyżeczki tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA budynie śmietankowe - 2 opak olej rzepakowy -0,5 szkl białka jaj -5 szt cukier -250 g cukier waniliowy

Kuchnia Danusi
Energia w szklance - Kawa Bananowa z czekoladą :D 138

energii. Dlatego dziś proponuję wam kawę bananową z czekoladą. ~ Kawa bananowa z czekoladą na jogurcie naturalnym ~ Składniki: 200g rzadkiego jogurtu naturalnego 1 dojrzały banan 2 łyżeczki kawy lub gorzkiego kakao(jeśli ktoś nie lubi kawy) 2 kostki czekolady można dosłodzić (opcjonalnie) Wszystkie składniki miksujemy i przelewamy do szklanki. Wypijamy lub wyjadamy łyżeczką

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasto cielak 9974

się rozpisywać za dużo, po prostu je upieczcie :) Składniki na ciemną masę: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki kakao 2 łyżki dżemu (użyłam porzeczkowego) 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na jednolitą masę. Masa twarogowa: 50 dag twarogu

Delicious Titbits
Muffinki z masłem orzechowym 125

Muffiny z masłem orzechowym w smaku są bardzo dobre, jednak dla mnie trochę za suche. Smak masła orzechowego jest dość wyraźny.  Idealnie prezentują się z gorącym kakao. Składniki: 1,5 szklanki mąki, 150 g masła orzechowego, 50 g orzechów włoskich, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 0,5 litra maślanki. Przygotowanie

Aga w kuchni
Bananowy koktajl sojowy 146

naczynia. Banany myjemy, obieramy ze skórki i wrzucamy do sojowego mleka. Miksujemy koktajl blenderem albo w malakserze. Na koniec dodajemy łyżeczkę brązowego cukru i przelewamy do szklanek. Posypujemy szczyptą kakao i podajemy ze słomką. Pyszny i zdrowy koktajl z sojowego napoju naturalnego, polecam

Aga w kuchni
Tort na śniadanie poproszę... 145

śniadania zawsze zachwycają smakiem, kolorem, uśmiechem i dają "worki" dobrej energii na cały dzień ;-). Zapraszam na prawdziwy tort z placuszków dyniowych z dżemem z czarnej porzeczki! Serwuje z prawdziwym kakao! Pięknego dnia! SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni Hokkaido - 2 jaja ekologiczne - 6 czubatych łyżek mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - miód lub słodzik - cynamon, kardamon - olej rzepakowy

SMYKWKUCHNI
Ciasto Łukasza. 4453

wszystkimi pozostałymi waflami. Studzimy w lodówce przez ok. 6 godzin.   Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( ja nie miałem składników do przygotowania polewy, dlatego po prostu posypałem ciasto kakao i cukrem pudrem) Smacznego

Kuchnia Łukasza
Biszkopt genueński 153

wysmarować masłem, dno wyłożyć krążkiem z papieru do pieczenia. Biszkopt *: Masło roztopić i ostudzić. Ubić jajka z cukrem na sztywną pianę, następnie wsypać przesianą mąkę wraz z kakao i delikatnie wymieszać, starając się jak najmniej zmniejszyć objętość piany. Wlać roztopione masło i ponownie delikatnie wymieszać . Ciasto przelać do formy i piec w środkowej części piekarnika przez 20 - 25 minut . Biszkopt

Z Kuchni Do Kuchni
Królewiec- smaczny przekładaniec 205

kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 cukry waniliowe (lub jeden duży) 250 g masła Dodatkowo: Powidła śliwkowe Stovit- u mnie Polewa: 1/3 kostki margaryny 1 łyżka wody 1 kopiasta łyżka kakao 4 łyżki cukru Dodatkowo -wiórka kokosowe od Skworcu do posypania całości Najpierw zajmujemy się miodowymi blatami . Uruchomiłam Majora i wsypałam do niego mąkę , sodę, dodałam margarynę , następnie dodałam pozostałe składniki

Z Kuchni Do Kuchni
Prosty sernik malinowy 200

zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto. Użyłam foremki 25x28

Monia miesza i gotuje
Różowy kogel-mogel zapiekany z truskawkami 247

także kogel mogel . Klasyczny kogel-mogel robi się z dwóch żółtek kurzych jaj i trzech łyżeczek cukru, dokładnie razem utartych. Alternatywne dodatki to między innymi miód, rum, bita śmietana, kakao, rodzynki lub sok z cytryny. W innej wersji deseru białko oddzielone od żółtka jest ubite i dodane do masy z żółtka i cukru ( źródło ). Składniki (na 2 porcje): 3 żółtka

My Culinary Art
Co jeść jesienią na śniadanie? - migawki ze Slow Food Festival 136

kuchni jesienne śniadanie powinno opierać się przede wszystkim na kaszach, ziarnach i sezonowych owocach. Pierwsze danie przygotowane przez blogerkę Rudej Gotowanie składało się ze śliwek duszonych na maśle z kakao (tzw. czekośliwka) z chrupiącą posypką. Zapach czekolady był nieziemski, a ja nie mogłam się doczekać, aż będę mogła tego skosztować :) Z kolei blogerka Kasza Jaglana próbowała nas przekonać do przygotowywania

Chilli Czosnek i Oliwa
Dietetyczne ciasto dyniowe 204

szklanki nasion słonecznika 80 gram suszonych śliwek 2 łyżki oleju kokosowego (można zastąpić masłem, oliwą z oliwek) łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 70% łyżka wody Puree z dyni mieszamy z jajkami oraz płatkami owsianymi i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dodajemy mąkę, olej, jogurt naturalny, siemię lniane, otręby

Mango Papaja
93.Obiadowe, małe eksperymenty: czyli polędwiczki wieprzowe w sosie czekoladowo - winnym, mini kluseczki śląskie i pieczone 167

pieprzu oraz 1 ząbek drobno posiekanego czosnku, oliwa z oliwek, świeżo zmielona sól sos czekoladowo - winny : 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina, 1/4 szklanki płynnego miodu, 90g gorzkiej czekolady (70% kakao), 1 drobno posiekana mała cebula, 1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki, pół świeżej, posiekanej papryczki chili (ok. 5g) lub 1 łyżka suszonej - w płatkach, kilka gałązek świeżego tymianku i rozmarynu

Symfonia Smaków
Czekoladowe Muffiny Aleksa 164

ETERNO, pomysł okazał się bardzo trafny - polecam :)  Składniki suche: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 175 g cukru 2 łyżki kakao 150 g groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady (zmieszał kilka smaków czekolady) Składniki mokre: 250 ml mleka 90 ml oleju 1-2 łyżki syropu waniliowego ETERNO 1 jajko Wykonanie: Suche składniki

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania