kakao - 6140 przepisów (strona:323/410)

Stokrotka 126

Bułeczki drożdżowe w formie stokrotki. Słodkie i puszyste. Tym razem z czekoladą. Można je nadziewać ulubionymi dodatkami np. marmoladą, serem, budyniem.Polecam do filiżanki kakao. Składniki ciasta: ok. 50 dag mąki 2 jajka 200 ml jogurtu naturalnego                1 opakowanie suchych drożdży 7 łyżek cukru 1/3 szklanki

Praktyczna pl
Awaryjne ciasto "kanapka z dżemem" 246

łyżka oleju 1 łyżka wody Do przełożenia: Dobry dżem truskawkowy (użyłam dżemu domowej roboty) ok. 350 ml Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody Ponadto: kilka łyżek płatków kukurydzianych Jajka zmiksować z cukrem na puch. Pod koniec miksowania dodać olej i wodę. Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać

Praktyczna pl
Czekoladowo- cynamonowe naleśniki z musem malinowym 216

ktos z was nie kocha malin? albo naleśników ? ;) kochani zapraszam na naleśniki mocno malinowe składniki: Ciasto naleśnikowe: 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 1,5 szklanka mleka 1,5 szklanka wody gazowanej jajko cukier cynamonowy Nadzienie: serek homogenizowany naturalny 0% tł. mus malinowy lub truskawkowy masa kajmakowa Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać, gdyby cisto wyszło za rzadkie dodajemy maki

NaKońcuJęzyka
Czekoladowy Omlet z truskawkami... 191

śniadaniowe lub do przyrządzenia na kolację, dodatkowo bezglutenowe i dosłownie z zegarkiem w ręku w 10 min.   Składniki: 1 porcja 2 jajka 2 łyżki maki gryczanej 2 łyżki kakao 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru mały pojemnik jogurtu naturalnego lub swój ulubiony smak truskawki ilość dowolna ;)    Wszystkie składniki na omlet przekładamy do miski, miksujemy

NaKońcuJęzyka
Mini tarty czekoladowe z powidłami śliwkowymi i bezą 145

Dzisiaj nie za słodko ale pysznie, do kawy w sam raz. Składniki: ciasto 2 szklanki mąki pszennej 180 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 50 g kakao szczypta soli 1/4 szklanki mleka  nadzienie powidła śliwkowe bez cukru KROKUS  beza 4 białka (jajka L) szklanka cukru Przygotowanie: Składniki na ciasto wyrabiamy na gładką

Niezły Młynek
Tydzień w moim telefonie XXXXXII 145

gruszki i późne maliny. Tak sielsko, anielsko gdy ma się wolne dni. Dzisiaj szybko przechodzę do zdjęć, bo praca na mnie czeka : * idealny kubeczek na kawkę * jesień idzie, będzie kakao z piankami  * w gazecie też byłam, przepis na burgery znajdziecie tutaj   * sałatka w nowych miseczkach gruszkach * pyszna kawa z S :*  * chyba już ostatnie kwiaty cukinii - były pyszne

Magiczne Życie Marty
Praliny czekoladowo-rumowe 142

pani Ady z Wiednia :) Składniki na około 25 sztuk: 100 g masła 200 g ciemnej czekolady 100 g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego 2 żółtka 2 łyżeczki kakao 2-3 łyżeczki rumu Masło i czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Gdy masa będzie już gładka, dodać pozostałe składniki i całość ponownie wymieszać.  Wstawić do zimnego miejsca

wyzwania kuchenne
Miętowe tartaletki z musem czekoladowym i truskawkami 175

Resztę śmietanki ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Stale ubijając, powoli wlewać przestudzoną czekoladę. Masę nałożyć do przestudzonych tartaletek. Udekorować pokrojonymi w plasterki truskawkami i miętą, delikatnie oprószyć kakao. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowe z solonymi migdałami i karmelem 167

tutaj pojawić prędzej czy później, jako że jestem jej absolutnie i dozgonnie oddaną fanką. Niby to nie jest właściwie prawdziwa czekolada, bo nie zawiera ani grama nawet najbardziej podłego kakao, jednak intensywnie słodki i zdecydowany smak jest właśnie największą jej zaletą. W połączeniu z słonymi dodatkami komponuje się idealnie! Ciasto tabliczka białej czekolady pół szklanki śmietanki 18% pół kostki masła

sama złodycz
Tarta z kremem marshmallow i polewą z białej czekolady 211

pianki marshmallow można wykorzystać do czegoś innego niż uzupełnienie gorącego kakao czy kawy? Wychodzi na to, że tak :) Eksperymentalny krem do ciasta z ich dodatkiem wyszedł przepysznie i z pewnością nieraz jeszcze do niego wrócę! Kruche ciasto: 250 g mąki 80 g cukru pudru 150 g masła jajko opakowanie cukru waniliowego 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem

sama złodycz
Tort czekoladowo - smietanowy 127

klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.html Masa czekoladowa  250 g smietany ubijamy  Do miski wrzucamy serek mascarpone (250g) i mieszmy go z 3 lyzkami cukru pudru i 2 lyzkami kakao  Do serka kakaowego wrzucamy ubita smietane i laczymy wszystko razem powoli mieszajac mikserem  Na jedna warstwe biszkoptu kladziemy mase czekoladowa, przykrywamy druga warstwa biszkoptu i kladziemy biala mase, rowniez obkladamy

Klaudynkowa kuchnia
Placek amerykański 146

dominujące i dodatkowo smak cynamonu, dodaje mu tego niepowtarzalnego smaku i zapachu. Czego potrzebujemy 5 jaj 4,5 szklanki maki 1,5 szklanki oleju 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki sody garść orzechów włoskich garść rodzynek 2 kg. jabłek Wykonanie Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo olej i dalej cukier. Do gotowej masy wsypujemy mąkę z sypkimi dodatkami

W kuchennym oknie Ewy
Świąteczne pierniczki 258

Lukier możemy barwić domowymi sposobami bez chemii, np. na brązowo dodając kakao, lub na różowo - sokiem malinowym. Lukier jest też  oczywiście "klejem" dla wszelkich posypek, cukierków itp. Gotowe pierniki wkładamy do metalowej puszki wraz z kilkoma kawałkami jabłka (które wymieniamy co kilka dni). Wtedy pierniczki szybko robią się miękkie - parę dni i gotowe !!! Jeśli włożymy dużo jabłek - zmiękną nawet

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik z czekoladą 121

Prosty sernik z czekoladą czyli przepis na sernik , który nie może się nie udać :) SKŁADNIKI (na foremkę 10x25 cm) Spód sernika: 100g mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 4 łyżki miękkiego masła 3 łyżki brązowego cukru Masa: 450g twarogu śmietankowego 2 jaja 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady   PRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
PĄCZKI BANANOWO-KOKOSOWE – 1,70 zł 275

pączki, więc jeśli Wasze pączki przypominają niezidentyfikowane formy z wieloma odnóżami – nie martwcie się, my mamy tak samo. Najważniejszy jest smak, nie kształt. 6. PODANIE: ciepłe pączki posypujemy mieszanką kakao z cukrem pudrem i natychmiast podajemy, ponieważ ciepłe są najlepsze (ale nie gorące! – wtedy może rozboleć Was brzuch, ponieważ ciasto zawiera proszek do pieczenia). OM NOM NOM! Post PĄCZKI

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania