kakao - 6140 przepisów (strona:308/410)

Naleśniki na mleku sojowym, z waniliowym twarożkiem i truskawkami 134

sojowego, a do truskawek dodałam bardzo waniliowy twarożek. Wyszło słodko, owocowo i baaaardzo pysznie :) Składniki ciasta naleśnikowego: pół litra mleka sojowego czekoladowego (można użyć zwykłego z dodatkiem kakao), około 1,5 szklanki mąki pszennej - ciasto nie może być za gęste , 3 jajka , 2 łyżki cukru , 1/3 łyżeczki soli , olej do smażenia. Wszystkie składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowa babka budyniowa 183

przepis dla Was. Składniki: 1/2 kostki masła (lub ewentualnie margaryny), 5 jaj , 3/4 szklanki cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia , 5 opakowań budyniu czekoladowego , 3 łyżki ciemnego gorzkiego kakao . Do dekoracji: tabliczka czekolady , 3 łyżki słodkiej śmietanki , dowolna posypka - ja użyłam prażonych ziaren amarantusa (popping). Wykonanie jest bardzo proste i szybkie. Wszystkie składniki utrzeć mikserem na gładką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 247

wykorzystałam Czeko'lę Orzechową otrzymaną ze sklepu Anielskie Przysmaki . Czekola to krem o smaku czekoladowym - jak sama nazwa wskazuje ;)  Przyjrzałam się deklarowanemu składowi tego kremu: czekolada ciemna (53% kakao), czekolada biała, czekolada mleczna, mleko zagęszczone, mleko zwykłe, mleko w proszku pełne, cukier puder, pasta z orzechów laskowych, olej, E 202. Do czego się przyczepiłam? Do mleka w proszku, którego

Codzienna kuchnia niecodzienna
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 331

brzegach miski delikatnie łączymy z malinowym mascarpone (aby masa była puszysta). Odstawiamy do lodówki. Składniki na brownie (tortownica 23 cm średnicy) 200 g ciemnej czekolady (najlepiej taka o zwartości kakao 70%) 3/4 szklanki ciemnego cukru nierafinowanego demerara  150 g masła 3- 4 jaja 6 łyżki mąki pszennej (70-80 g) Przygotowanie Masło rozpuszczamy w garnuszku razem z czekoladą (najlepiej

Symfonia Smaków
Brownie & orzechy 201

cukrem. Wszystkie powstałe składniki łączymy i dokładnie miksujemy. Przekładamy na blachę (u nas tortownica) i pieczemy ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Gotowe ciasto możemy posypać kakao czy cynamonem, niektórzy preferują polewę. Smacznego :) Przypominamy o trwającym konkursie TUTAJ!  P.S.WeAreCrazy

WeAreCrazy
Jaglane pierniki bezglutenowe 243

Bielmar w złotym opakowaniu 5 łyżek miodu 1/2 łyżeczki mielonej wanilii, lub środek jednej laski waniliowej 4 łyżeczki przyprawy do piernika 1 jajo 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki naturalnego kakao 1. Zagniatamy ciasto z podanych składników, rozwałkowujemy podsypując mąką ryżową. Wykrawamy pierniczki. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C, czas pieczenia ok 10 minut. Lukier:    Składniki

Apetyczna babeczka
Domek Baby Jagi z piernika 201

wszystko. A co najważniejsze jest świetnym prezentem :)  Składniki: 1 kg miodu 1/4 l wody 1250 g maki pszennej  1 przyprawa do piernika 3 łyżeczki kakaa 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cynamony 30 g sody oczyszczanej 100 g pokrojonej skórki pomarańczy do dekoracji   ok 6 migdałów kolorowe cukiereczki gęsty lukier do sklejenia

Niezły Młynek
Najprostsze muffinki 126

inne bakalie                           dżem kakao nutella czekolada....i co Wam przyjdzie na myśl :) Masło/ margarynę rozpuszczam i studzę. Budyń gotuję według instrukcji na opakowaniu tylko wykorzystując ok. 350 ml mleka. Suche składniki wsypuje do miski

NA MOIM TALERZU
Ciasteczka dla Świętego Mikołaja - z masłem orzechowym i dżemem malinowym 246

wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C i pieczemy przez około 15 - 20 minut. 9. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do wystygnięcia. Najlepiej smakują popijane ciepłym mlekiem lub kakao. Smacznego! P.S. Pochwalcie się jakimi prezentami obdarował Was Święty Mikołaj

W kuchni Katie
Chleb ryżowo - gryczany ze śliwkami (bez glutenu, mleka i jajek) 272

łyżki błonnik gryczany (niekoniecznie) 2 łyżki karob mielony 3 łyżeczki cynamon 0,5 łyżeczki Zamiast mąki ryżowej można użyć kukurydzianej lub jaglanej. Karob można pominąć, lub dodać łyżeczkę kakao lub prażonej cykorii instant. Zamiast powideł śliwkowych można użyć syropu daktylowego lub łyżki brązowego cukru. Przygotowanie: Suszone śliwki zalać wrzątkiem, po kilkunastu minutach wodę odlać, śliwki pokroić na kawałki. My chyba

głodny alergik
Pierniczki - bałwanki 166

szklanki mąki 20 dag miodu 1/2 szklanki cukru pudru (lub mniej jeśli planujemy lukrować) 100g masła 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej opakowanie przyprawy do piernika 1 łyżeczka kakao 1. Miód i masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystygnięcia. 2.Suche składniki mieszamy ze sobą w misce, dodajemy wystudzony miód z masłem i zagniatamy na gładkie ciasto. 3. Za pomocą

Szefowa kuchni
Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi 600

pieczenia ½ opakowania przyprawy do piernika 2-3 łyżki miodu Polewa: ½   szklanki śmietany kremówki (30%) 40 g margaryny Palma w złotym opakowaniu 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 80 g gorzkiej czekolady szczypta soli  ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatkowo: powidła śliwkowe posypki do ozdoby, wiórki kokosowe Przygotowanie: Margarynę w temperaturze pokojowej, cukier, miód oraz ekstrakt z wanilii

Mania Gotowania
Niezwykły tort dla niezwykłej osoby 352

dodać) cukier puder do smaku sok z 1/4 cytryny (opcjonalnie) ok. 25-30 g wiórków czekoladowych lub gorzkiej czekolady startej na drobnych oczkach tarki  (ewentualnie można użyć naturalnego kakao) kilkanaście lub nawet więcej połówek orzechów włoskich żurawinę w czekoladzie lub podobnej wielkości draże czekoladowe odrobinę białej czekolady plastycznej lub zwykłej, rozpuszczonej białej czekolady do wykonania napisu (opcjonalnie) Marchew ścieramy

Ratunku obiad
Biszkopt idealny 16708

Powinien ładnie odejść od formy, jeśli nie, to delikatnie odkrawamy dookoła nożem. Gotowe! Można go teraz podzielić na blaty. Chcąc upiec biszkopt kakaowy, należy dodać około 20-30 g kakao w zamian za mąkę pszenną. *Zgodnie z prośbą podaję ilość składników przeliczoną na  szklanki  (250 ml): 150 g cukru oraz 120 g mąki pszennej to około 3/4 szklanki

Food Square
Czekoladki w kształcie robotów z pistacjowym nadzieniem 107

formie na praliny :). Składniki: 100 g zmielonych na mąkę niesolonych pistacji 50 g białej czekolady 50 ml kremówki 36% 50 g cukru pudru 150 g ciemnej czekolady o zawartości kakao minimum 70% Wykonanie: Kremówkę zagotować w rondelku. Zdjąć z palnika. Dodać posiekaną białą czekoladę. Poczekać aż się rozpuści i wymieszać. Do ciepłej jeszcze masy dodać mąkę pistacjową i cukier puder

Food Square

Proponowane wyszukiwania