kakao - 6140 przepisów (strona:308/410)

Ciasteczka zimowe 324

dzisiaj pierwszy snieg...no to ciasteczka zimowe. Te ciasteczka to świetny zamiennik batoników. Idealne na tą porę roku. Można je jeść w towarzystwie kakao lub mleka. ratują nam życie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego;)  Składniki; 100 g masła, 4 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 szklanki płatków owsianych

Anioły w kuchni
BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW 178

mieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. Studzimy RADA: Jeśli chcemy mieć ciemny biszkopt, razem z mąką mieszamy 3 lub nawet 4 łyżki ciemnego kakao

Z Majeczką w kuchni
SZYBKIE CIASTO 715

przygotowanie zajmuje 10 minut, z pieczeniem równo godzina :)   Składniki: 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 2 łyżki przyprawy do dań słodkich Kamis 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 2 szkl mleka 2 jajka słoiczek dżemu- ja użyłam agrest  z kiwi Owocowej Rozkoszy 1/2 szklanki oleju Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Dodajemy mleko, jajka, dżem

Z Majeczką w kuchni
ROLADA WAFLOWA 5521

Składniki: 1 opakowanie wafli 1 galaretka-u mnie truskawkowa 1.5 kostki margaryny 1 opakowanie herbatników 6 łyżek wiórek kokosowych 4 łyzki kandyzowanej skórki pomarańczowej pół szklanki rodzynek 3 łyzki kakao 3/4 szklanki cukru Wykonanie: W garnuszku rozpuszczamy margarynę,kiedy sie rozpuści dodajemy cukier,kakao.Mieszamy,dodajemy galaretkę rozpuszczoną w szklance wody.2 wafle,herbatniki kruszymy,dodajemy do masy.Wsypujemy rownież wiórki,rodzynki

Z Majeczką w kuchni
BAJECZNY PIERNIK 3552

ciasto.  Składniki: ciasto: 2 szkl.mąki 3 jajka 1/2 słoiczka dżemu 1 szklanka cukru 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 1 łyżka cynamonu 1 łyżka sody 1 łyzka kakao 1 op. cukru waniliowego masa: 1 duzy budyń na 3/4 l mleka śmietankowy 1/2 l mleka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 kostka masła 6 łyżek cukru

Z Majeczką w kuchni
Miodownik za słonecznikiem 205

słonecznika 3 łyżki miodu 15 dag cukru 10 dag masła Wszystko razem króciutko przesmażyć. Masa do przełożenia: 25 dag margaryny 3/4 szklanki cukru 6 łyżek wody 2 duże łyżki kakao 10 łyżek mleka w proszku Wszystkie składniki oprócz mleka chwilę gotować na małym ogniu. Gdy masa przestygnie dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Wystudzić. Przekładać ciasto gdy masa zacznie gęstnieć

Praktyczna pl
Tort bezowy z kawowym kremem 185

misce ubijamy na sztywno śmietankę, pod koniec dodajemy cukier puder.  Dodajemy po łyżce mascarpone, delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kawę. Blaty przekładamy masą. Wierzch dekorujemy kakao

Kulinarne przygody Gatity
PIERNIK Z DOMOWYM POWIDŁEM ŚLIWKOWYM I IMBIROWĄ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ /Bezglutenowy. 188

mimo pokaźnego zaopatrzenia latem i wczesną jesienią) zaczyna się opróżniać.  W pierniku wylądowała również gorąca czekolada. My sięgnęłyśmy po "Nastrojowy wieczór" a więc mieszankę składającą się z:  - Kakao 70%, - Cukier wanilinowy, - Skórka cytrynowa, - Skórka pomarańczowa, - Cynamon, - Goździki, - Mielona herbata, - Mielona wanilia, - Sól, - Aromat identyczny z naturalnym. Wyszło genialnie! Dodało jeszcze więcej korzennego smaku i nuty czekolady. Czekoladę możecie

Wypisz Wymaluj
Pan de Nata - ciasto śmietankowe 338

pomarańczy można zastosować skórkę z  cytryn, limonek, mandarynek, można użyć ekstrakt waniliowy, cynamon, można dodać rodzynki, siekane orzechy - co przyjdzie do głowy. Można też do połowy ciasta dodać kakao i zrobić ciasto marmurkowe. No i na koniec historia z ciotką Hankitą: Teresa, abyśmy nie zjedli wszystkiego od razu, ciasto z jednej foremki postawiła na krześle stojącym w rogu. Ciotka

Grahamka, weka i kajzerka
Domowa przyprawa korzenna i piernikowa owsianka, czyli pierwsze świąteczne akcenty 182

imbiru mielonego 10g gałki muszkatołowej mielonej 10g goździków całych 10g mielonego kardamonu płaska łyżeczka pieprzu czarnego 3g ziarenek ziela angielskiego- 1 łyżka 3g ziarenek kolendry- 1 łyżka 10g kakao- 1 łyżka Wszystkie składniki dokładnie mielimy, mieszamy i nasza domowa przyprawa korzenna gotowa. Bez żadnych zbędnych dodatków, cukru i o wiele bardziej aromatyczna niż sklepowe mieszanki. Wydawać by się mogło

peanutbuttermonster
Pierniczki 193

cukru pudru  100 g masła, roztopionego i lekko przestudzonego  100 g łagodnego miodu np. akacjowego  1 łyżka przyprawy do piernika  1 łyżka kakao  1 łyżeczka sody oczyszczonej  Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić (można mikserem). Ciasto może być klejące, ale nie dodawać mąki.Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm (nie cieniej), podsypując

Moje domowe kucharzenie
Ciasto mocno czekoladowe z malinami 189

zwykłego, białego cukru 2 szklanki mleka 2% 95 g masła 82% + 2 jajka L (najlepiej z wolnego wybiegu) 2 i 1/4 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej NaHCO3 2 czubate łyżki kakao 3 łyżeczki dżemu porzeczkowego lub malinowego Owoce: ok. 350 g malin, można więcej Przygotowanie: Oprócz masła wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy na początku na wolnych obrotach miksera stopniowo

Eat Shrimps
Strzępiaki 175

całkowicie drzwiczki piekarnika i trochę wysuwamy kratkę/podkładkę z foremkami. Zostawiamy. Krem czekoladowy: 200 ml śmietany kremówki 30% Saszetka rozpuszczalnej czekolady do picia 25 g lub spora łyżka kakao 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 3 łyżkach zimnej wody cukier puder do smaku (według upodobań) szczypta soli Przygotowanie kremu czekoladowego: Ubij śmietanę kremówkę na sztywno, dodając na początku małą szczyptę

Eat Shrimps
Bezy 182

ubijamy białek zbyt długo, gdyż piana może stać się za bardzo płynna. Do masy bezowej możemy dodać ziarenka laski z prawdziwej wanilii, zmieloną kawę, startą czekoladę lub odrobinkę kakao. Ewentualnie barwników w proszku (niezbyt zdrowa wersja, nie polecam) Bezy pieczemy zaraz po przygotowaniu masy, gdyż piana szybko się rozdziela i opada. Proporcje pieczenia bezy są zazwyczaj 1 białko

Eat Shrimps

Proponowane wyszukiwania