kaczki - 2575 przepisów (strona:84/172)

Coleslaw z białą rzepą 90

formie surowej. Surówka Coleslaw z rzepą jest super dodatkiem do poniższych dań mięsnych: pieczona karkówka gulasz z serc wieprzowych pikantne udka z kurczaka pieczone podudzia kurczaka w boczku kaczka pieczona z jabłkami Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na surówkę Coleslaw z białą rzepą i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Coleslaw

MeCooks
Czy fretka i tchórzofretka to to samo? 68

wymagają one odpowiedniej opieki i uwagi. Fretki są mięsożerne i potrzebują diety bogatej w białko. Ich dieta powinna składać się głównie z mięsa, takiego jak kurczak, indyk czy kaczka. Tchórzofretka Tchórzofretka (Mustela putorius) jest dzikim gatunkiem łasicowatego, który występuje w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Jest nieco większa od fretki, osiągając długość ciała od 40 do 60 centymetrów. Jej futro

Żyję by jeść
Bigos 62

kiszonej kapusty 500 g surowego boczku 500 g łopatki wieprzowej 500 g szynki wieprzowej 400 g kiełbasy podwawelskiej 100 g pieczonego boczku 2 duże cebule 2 łyżki smalcu z kaczki 30 g suszonych grzybów 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 5 ziaren ziela angielskiego 5 liści laurowych 1 łyżka mielonego kminku 2-3 suszone śliwki 150 g koncentratu pomidorowego sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Domowa chińszczyzna z indykiem i makaronem 63

Domowa chińszczyzna jest łatwa i szybka, jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a smak zadowoli każde podniebienie. Można przygotować chińszczyznę z indykiem, kurczakiem (np filetem lub mięsem z udek), kaczką, z polędwiczka wieprzową lub wołowiną. Jeśli nie macie jakiegoś warzywa - żaden problem, tu można śmiało improwizować;) Przygotowując to danie nie warzyłam dokładnie wszystkich składników, a warzywa dodawałam takie, jakie akurat

Obiad gotowy
Kotlety z fasoli mung 59

Składniki : ok.30 dag zmielonego mięsa wcześniej ugotowanego ( u mnie udko z kaczki z rosołu) ok. 30 dag fasoli mung ok.15 dag ugotowanych zmielonych ziemniaków 4 jajka sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula tłuszcz do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Dzień przed zrobieniem kotletów namaczamy fasolę, a dnia następnego dopiero ją mielimy- inaczej jest bardzo twarda Jeśli dysponujemy mięsem

Proste Potrawy
Francuska sałatka warzywna 74

orzech kokosowy itp. -Sos winegret : olej, ocet, musztarda, miód, sól, pieprz, zioła, czosnek, cebula itp. Można też dodać do sałatki macédoine salade inne składniki, takie jak: -Mięso : kurczak, indyk, kaczka, gęś, wołowina, wieprzowina, baranina, cielęcina, królik, szynka, bekon, salami, kiełbasa, mortadela, szparagi, wątróbka, pasztet itp. -Ryba : tuńczyk, łosoś, dorsz, makrela, sardynka, śledź, halibut, sola, pstrąg, łosoś, karp, sum, węgorz, ośmiornica

RafalCook
Jak nie przytyć w święta? 5 prostych rad, które pomogą utrzymać formę 68

obżarstwa. Czy Wam też trudno oprzeć się pokusom, które czekają przy wigilijnym stole i podczas dwóch kolejnych dni tradycyjnego, rodzinnego biesiadowania? Ciasteczka, pierniki, makowiec, barszcz z uszkami, karp, kaczka, bigos, pierogi - lista pyszności jest dłuuuga i kusząca. Nic dziwnego, że po świętach wielu z nas ma problem z zamknięciem spodni i zrzuceniem zbędnych kilogramów (zwłaszcza, jeśli nie udało się

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sos żurawinowy do mięs 80

pokombinowałam trochę po swojemu i mamy to. Mamy pyszny słodko-kwaśny sos, który będzie jak znalazł do mięs na najbliższe święta. Kiedy go spróbowałam od razu pomyślałam o pieczonej kaczce, gęsi, potem napatoczył się schab i karkówka. Na dodatek pomyślałam, że ten sos będzie pasował do pieczonych mięs, które zjemy na ciepło i na zimno. Nie wiem

Kardamonovy
Rosół pieczony 65

taki sposób przygotowania rosołu i nie żałuję. Smakuje niesamowicie! Składniki: kilka gatunków mięsa, u mnie skrzydło z indyka, szponder wołowy i skrzydełka z kurczaka, ale można też dodać kawałek kaczki, udko lub ćwiartkę z kurczaka, szyja z indyka czy żeberko wołowe lub wieprzowe 2-3 marchewki 1-2 pietruszki kilka ząbków czosnku (przynajmniej 2) 1 mały pomidor - u mnie lima

Kuchnia domowa Ani
Potrawka z kurczaka 57

zwłaszcza witaminy A, co sprawia, że danie staje się bardziej odżywcze. Potrawka drobiowa Potrawka z kurczaka jest jednym z wielu rodzajów potrawek drobiowych. Możesz także przygotować potrawkę z indyka, kaczki czy kurczaka z dodatkiem warzyw, takich jak groszek czy kukurydza. Wybór zależy od Twojego gustu i dostępności składników. Jak zrobić potrawkę z rosołu? Jeśli masz gotowy rosół, możesz wykorzystać

Ania i Marcin gotują
Wino z Biedronki – Merlot/Touriga Nacional, Tejo, Portugalia 83

towarzyszem dla lokalnej kuchni, która jest bogata w ryby, mięso, sery i oliwki. Niektóre z typowych potraw to sopa da pedra (zupa z kamieniem), arroz de pato (ryż z kaczką) i queijo de figo (ser z figami). A teraz przejdziemy do analizy tytułowego wina. Analiza wzrokowa kolor rubinowy o głębokiej intensywności barwy Analiza węchowa Nos ogólnie przyjemny o średniej intensywności

Kate's Kitchen
Kaczka z sosem z żurawiną 68

Nasza polska kuchnia to skarbnica wyjątkowych smaków i aromatów. Dzisiaj... Artykuł Kaczka z sosem z żurawiną pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Czerwona kapusta duszona 77

Czerwona kapusta duszona to danie bezmięsne na ciepło, które świetnie komponuje się z niemalże każdym rodzajem mięsa. Fenomenalnie sprawdza się podana na obiad jako dodatek do rolad wołowych, pieczonej kaczki, pieczonej karkówki oraz całego mnóstwa innych dań mięsnych. Przepis na czerwoną kapustę duszoną , którym dzielę się poniżej, to przepis na prostą do przygotowania kapustę z jabłkiem, cebulą i żurawiną

MeCooks
Czerwona kapusta na ciepło do obiadu 60

Czerwona kapusta na ciepło z jabłkiem i octem, to prosty w przygotowaniu dodatek do rodzinnego obiadu lub pieczonej kaczki. Ta kapusta czerwona z jabłkami, to prawie klasyczny słodko – kwaśny przepis, który jest idealnym uzupełnieniem nie tylko niedzielnych pieczeni, ale też jednym z dań tradycyjnego, wigilijnego stołu. Wynika to z przypraw, które okolicznościowo dodaje się do czerwonej kapusty. Oprócz świeżej

Kuchnia Na Wypasie
Czy gęś nadaje się na rosół 87

sobie najpierw na pytanie czym jest rosół? To zupa powstała przez powolne gotowanie mięsa i warzyw, czysta, niezabielana. Rosół najczęściej przygotowuje się z takich mięs jak drób ( kura, indyk, kaczka, parliczka a więc i gęś) lub wołowiny, baraniny. Zatem odpowiedz brzmi TAK w kuchni polskiej jak najbardziej istnieje tradycja gotowania rosołu z gęsi. Rosół z gęsi jest bardziej esencjonalny, trochę

Dorota Smakuje