kaczki - 2523 przepisów (strona:79/169)

Rosół z kaczki 121

Dostałam kawałek kaczki. Już sama nie wiedziałam co mam z nią zrobić- miałam tysiąc pomysłów i musiałabym mieć...całe stado , żeby je ogarnąć. Stanęło na klasyce- rosołek. Składniki rosołku są oczywiście moje, ale dobrze wiemy wszyscy, że każdy ma swój smaczek, prawda? Składniki -kaczucha lub kawałek kaczuchy- ta jeszcze niedawno biegala sobie po ogródku u pewnej pani

Z Kuchni Do Kuchni
93.Obiadowe, małe eksperymenty: czyli polędwiczki wieprzowe w sosie czekoladowo - winnym, mini kluseczki śląskie i pieczone 167

żądnych czegoś nowego na swoich talerzach! Nigdy nie bójcie się eksperymentować w kuchni, sos czekoladowo - winny jest wspaniałym komponentem również do innych gatunków mięs tj. wołowiny (polędwicy) czy drobiu (kaczki), nie przekonacie się jeśli nie spróbujecie (;  Zapraszamy: Składniki: ok.0,5kg polędwiczki wieprzowej 200g śliwek  pół łyżeczki przyprawy do piernika mini kluski śląskie : ok.1 kg ugotowanych ziemniaków, niepełna

Symfonia Smaków
Roladki z mięsa dzika 176

podlewamy wodą i dodajemy przyprawy do dziczyzny. Można dodać wina czerwonego, wytrawnego, liścia laurowego, 2-3 ziarnka ziela angielskiego. Doprawić do smaku solą , ewentualnie szczyptą cynamonu. Podobno mięso z kaczki może w pewnym sensie zastąpić mięso z dzika

Proste Potrawy
Sałatka z pomidorów i brzoskwiń z grillowanym kurczakiem 180

kwaśnego (kolejność nieprzypadkowa), zaś owoce jem, albo w deserach, albo świeże na śniadanie. Dotąd udało mi się przekonać jedynie do kurczaka z ananasem (sławny kurczak po hawajsku) i kaczki z jabłkami (pycha mojej Mamy :)), ale wołowina z truskawkami lub wieprzowina z sosem porzeczkowym - w życiu! Jednak od czasu do czasu staram się przełamywać moje uprzedzenia kulinarne i spróbować czegoś

Chilli Czosnek i Oliwa
Przetwory. Sałatka z czerwonej kapusty z kukurydzą i jabłkami 190

będę miała tylko dla siebie i ew. gości. Razem z kukurydzą czerwona kapusta wygląda bardzo ładnie a sałatka jest słodko kwaśna i wyrazista. Będzie świetnym dodatkiem np. do pieczonej kaczki. Zobacz inne przepisy na proste i pyszne przetwory domowe ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Kurczak pieczony z majerankiem i papryką 254

stopni (na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą), po godzinie kurczaka obracamy, zwiększamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy kolejne 30 minut. (czas pieczenia kurczaka podobnie jak pieczenie kaczki zależy od wagi drobiu). Smacznego! The post Kurczak pieczony z majerankiem i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pieczony z rozmarynem 167

rozmarynie oraz wiele innych dań z kurczaka w roli głównej Kurczaka pieczonego z rozmarynem będę przygotowywać częściej ze wzgl. na swoje walory smakowe. Czas pieczenia kurczaka podobnie jak pieczenie kaczki zależy od wagi drobiu.   The post Kurczak pieczony z rozmarynem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pieczony w pikantnej marynacie 366

stopni (na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą), po godzinie kurczaka obracamy, zwiększamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy kolejne 30 minut. (czas pieczenia kurczaka podobnie jak pieczenie kaczki zależy od wagi drobiu). Piotrek powiedział, że ten pieczony kurczak jest lepszy od jego kurczaka pieczonego na butelce . Wg mnie to było super danie, kurczak pieczony może i wyglądał

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich 378

oraz wiele innych dań z kurczaka w roli głównej Kurczaka pieczonego w ziołach prowansalskich będę przygotowywać częściej ze względu na swoje walory smakowe. Czas pieczenia kurczaka podobnie jak pieczenie kaczki zależy od wagi drobiu. The post Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Urodziny Julii Child i Boeuf Bourguignon - przypomnienie. 151

Dziś urodziny Julii Child  - marzyło mi się przygotowanie na tę okazję kaczki według jej przepisu, ale niestety brakło mi czasu.  Dlatego też postanowiłam przypomnieć przepis, który jest już na blogu, a mianowicie: Boeuf bourguignon. Polecam Wam go z całego serca. Troszkę trzeba się napracować, ale efekt jest wart poświęcenia. Wołowina w sosie z czerwonego wina. Składniki

Miksturownik
Przystawka z przegrzebkow i kalafiora 142

podobnie jak inne morskie stwory i znana na calym swiecie foie gras. Ta ostatnia jakos nie podbila mego serca, ani podniebienia, a to przez jak dla mnie niehumanitarne traktowanie kaczek i gesi w celu uzyskania najlepszej jakosci watrobek. Za kazdym razem gdy mam sprobowac tego specjalu mam w gardle wielka kluche. Ale zyjatka morskie i owszem lubie, nie wszystkie

Przysmaki Karolki
Sałatka z selerem, kukurydzą i ananasem 274

prosta i pyszna sałatka towarzyszy nam zawsze podczas świąt do pieczonej kaczki albo gęsi. Inaczej rzadko ją robimy a szkoda bo smakuje wyśmienicie, karnawałowo, jako dodatek do mięs nadaje się idealnie. Myślałam, że jest za prosta, żeby pokazywać ją na blogu, ale uznałam że wielu z was szuka przepisów na proste sałatki idealne na obiad czy imprezę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Smażony makaron z warzywami 786

się mówi potrzeba matka wynalazków.. a ja potrzebowałam czegoś prostego, pysznego, szybkiego na obiad jako dodatek do kaczki po pekińsku . I nie mógł to być ryż ani placki mandaryńskie. Co prawda nie wymyśliłam niczego, co by już nie było wcześniej wymyślone, ale taki smażony makaron z tym co akurat miałam w lodówce wyszedł idealnie jako uzupełnienie mojego niedzielnego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chleb nasz powszedni. PSZENNY DROŻDZOWY NA MAŚLANCE. 140

mieszkanie,działa kojąco, relaksująco. Od razu moja wyobraźnia intensywnie zaczyna pracować. W głowie pojawiają się sielskie obrazy. Wieś, piękna i czysta, nie dotknięta ludzką obłudą. Biegające wolno kury i kaczki. Zielone łąki, złote od zbóż pola i pracujący na nich rolnicy. Wyobrażam sobie, jak promienie słońca kłują mnie delikatnie, jak letni wiatr bawi się moimi włosami. Słyszę muczenie krów

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 158

kolacja, podczas której podawano piwo dobrane do potrawy. Piwa pochodziły z Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior (tłum.: Wielka Niedźwiedzica), a swoją obecnością zaszczyciła nas sama założycielka. Menu kolacji: - filet kaczki z caviar d’aubergine, orzechowym winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym - zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania