pościeli :) Zrobiłam szablon odrysowałam go na tkaninie i zabrałam się za szycie. Nie są doskonałe, ale wyszły z moich rąk. Najbardziej podobały się mojej córci, która nazwała jej kaczkami :) mąż też pochwalił :) Ptaki .... .... i inne cudaki Ciąg dalszy z pewnością nastąpi
Delicious Titbitssposób wszyscy są szczęśliwie najedzeni. Do tych udek pasują kluski śląskie i jakaś „mokra” sałatka, np. z buraczków lub czerwonej kapusty. Mniam… Składniki: ? 4 udka z kaczki ? 3 pomarańcze ? 5 łyżek sosu sojowego ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: Marynata ? Wycisnąć sok z 2 pomarańczy, zeskrobać ze skórki miąższ i połączyć z sosem sojowym. ? Udka natrzeć solą
To co kochamlodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. KROK 3: Udka włóż do rękawa, zalej resztką zalewy oraz piwem, dorzuć dwa całe ząbki czosnku i włóż do piekarnika. Kaczkę pieczemy w rękawie około 90 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Ok 20 minut przed końcem pieczenia, rozcinamy rękaw aby udka nieco się przypiekły. Czas przygotowania: około 2 godziny
Związek na patelniPierś kacza marynowana w czosnku, miodzie i soku z pomarańczy. Wykwintne danie na domową kolację.… Czytaj dalej Kaczka zapiekana w burakach i gruszkach
Pij soki wyciskanesprawić, by kaczka była soczysta i miękka? Zdradzę Wam rodzinny przepis na wyśmienite kacze udka z jabłkami. Artykuł Kacze udka z jabłkami – prosty, wykwintny obiad pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaPomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Confit z kaczki to tradycyjna potrawa francuska, a zarazem najprostszy i najlepszy sposób na przyrządzanie kaczych udek. Mięso nacieramy solą i przyprawami, odstawiamy do zamarynowania, a następnie długo pieczemy w niskiej temperaturze lub gotujemy w kaczym tłuszczu. Na koniec można ustawić funkcję grill lub temperaturę 220 stopni C i w kilka minut zrumieniać skórkę. Za każdym razem otrzymujemy miękkie
cool and mintyboczku Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana owocami Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów
Karo in the KitchenBanalne, chrupiące, idealne. Chyba trudno sobie wyobrazić coś prostszego. W zasadzie nie potrzeba nic – nogi z kaczki, sól, pieprz i wykałaczka. Czosnek można również dodać i odrobinę majeranku… Nogi ponakłuwać wykałaczką, gęsto, posolić, popieprzyć (natrzeć czosnkiem i majerankiem, jeśli mają być użyte). Wstawić na 1,5 godziny do piekarnika nagrznego do 160°C. Cała filozofia
stajnia gołębie od kuchniKaczka jest u nas od święta, ale czasami też bez specjalnej okazji. Ostatnio kupiłam ją po to by wypróbować jak wychodzi pieczona w wolnowarze. I wychodzi dobrze. Była miękka, delikatna i ładnie przyrumieniona. Idealna. I nie musiałam ją po raz pierwszy w ogóle pilnować. I to duży plus. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdnia zimne plastry też są super. Polecam! Inspiracja BBC Good Food składniki 2 kacze piersi sól, pieprz przygotowanie Piekarnik nagrzać do 180 st C. Piersi kaczki umyć i osuszyć. Ostrym nożem ponacinać skórę w kratkę, tak aby nie uszkodzić mięsa. Piersi posypać z obu stron solą i pieprzem. Ułożyć skórą do dołu na rozgrzanej, nieprzywierającej
Stare GaryKaczka nie gości na moim stole zbyt często, przyznaję i karnie biję się za to w pierś, własną, nie kaczą :) Kiedy jednak się pojawia, to zawsze jest duże kulinarne święto, nawet jeśli jest to zwykły obiad w środku tygodnia. Choć muszę przyznać, że każdy nasz wspólny posiłek jest wyjątkowy i wcale nie dlatego, że zdarza się to rzadko. Codziennie jemy
Pichceniomanialubi prawdziwe schabowe, takie z kostką, to polubi też kacze nogi panierowane smażone :) 2 nogi kaczki, 1 jajko, 2 – 3 łyżki mąki pszennej, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (najlepiej kaczy lub gęsi) Jajko rozbełtać. Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią
królestwo garówaromatyczne, delikatne, a zarazem wyraziste. Pomieszane aromaty i przyprawy. Kacze udka marynowały się w marynacie z oleju i przypraw cała noc. Polecam Wam taką marynatę i taki sposób przyrządzenia kaczki, dlatego gdyż jest bardzo soczysta i pięknie pachnie przyprawami. Takie kacze udka podaję z ziemniakami w różnej postaci: klasycznymi z wody, puree, kluskami śląskimi, kopytkami, pyzami ziemniaczanymi i surówką
Zasmakuj Kuchni