Kaczka z chrupiącą skórką. Serwuję z pieczoną marchewką i białą rzepą. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link). MIEJSCE 5 – Kaczka po pekińsku Pozostałe potrawy znajdziecie
BullioPyszny rosół z kaczki to sycąca i rozgrzewająca zupa, którą pamiętam z dzieciństwa. Moja babcia często gotowała taki rosół, a … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pyszny <span>rosół z kaczki</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSzybkie i proste danie obiadowe, zwłaszcza gdy jest się w posiadaniu wcześniej ugotowanego bulionu. Keto ramen z kaczki to wierna imitacja zupy, która szturmem podbiła japońskie (i nie tylko) stoły. Pełna smaku i wartości odżywczych stanowi pełnowartościowy posiłek. Artykuł Keto ramen z kaczki (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave GirlSoczysta kaczka w sosie winnym podana na sałacie, polana wybornym sosem z czerwonego wina z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane piersi można podać nie tylko do sałaty. Można wykorzystać je do przygotowania pysznych kanapek, a z dodatkiem ryżu lub smażonych ziemniaków będą solidnym daniem obiadowym. Sos przygotowałam z czerwonego wina z lekko słodkimi szarotkami i żurawiną, to... Read More Artykuł Kaczka
SprawdzonaKuchnia.plKolejna wersja przepysznej wietnamskiej zupy pho. Tym razem zrobiłam ją na pieczonej kaczce i pieczonych warzywach oraz porcji wołowiny. Wywar tradycyjne powstał w wolnowarze, ale oczywiście poniżej wersja dla tych którzy wolnowaru nie posiadają. Zupa wyszła przepyszna jak zawsze, a dodatek delikatnej piersi z kaczki lub pieczonego udka był idealnym zwieńczeniem każdej miseczki zupy. Za niewielkie pieniądze można mieć rewelacyjny
Bernika - moj kulinarny pamietnikInna propozycja na piersi z kaczki. Zachęcam do poznawania innych smaków. Zdjąć skórę z piersi kaczych. Piersi pokroić w plasterki o grubości 1 cm, następnie przekroić na pół. Do miski wlać olej, wsypać chińską przyprawę pięć smaków, sok z pomarańczy oraz skórkę. Wcześniej trzeba sparzyć pomarańczę, następnie zetrzeć skórkę. Uważajcie żeby nie zebrać białą część. Dodać mięso, wymieszać. Wstawić(...)lodówki na 30 minut. Dynię obrać ze skóry i wyciąć nasionka i błonki. Pokroić dynię w drobną kostkę. Woka rozgrzać, na rozgrzany wok wrzucić skóry z kaczki. Smażyć aż stopi się z nich tłuszcz. Następnie skóry wyrzucić. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić dynię, wymieszać. Po chwili wlać wodę i gotować aż dynia będzie miękka. Zdjąć wszystko z patelni. Na patelnię wlać
Kuchnia PokoleńJutro niedziela i kolejny problem... a mianowicie co smacznego przygotować jutro na obiad?! już pędzę z pomocą. Zapraszam na pierś z kaczki ze świeżą kapustą i młodymi ziemniakami. Zapraszam! S kładniki; 3 piersi z kaczki sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki suszonej bazylii Skworcu Kapusta; 1 mała główka średniej kapusty 2 parówki 1 cebula
Radość kipiąca uśmiechem.Robiąc kaczkę konfitowaną , przygotowane w ten sposób udka wykorzystaliśmy do zrobienia rillettes , czyli francuskiego smalcu . Pomysł na to smarowidło do pieczywa poznaliśmy, uczestnicząc w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Łukasza Konika i przekazaliśmy go dalej częstując nim Koleżanki z pracy. Gdy ktoś nie ma czasu na konfitowanie kaczki, może użyć mięsa pozostałego z pieczenia i zalać go wytopionym tłuszczem – sposób
niecodziennikparyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin W naszym domu pieczona kaczka z jabłkami to klasyk na każdym rodzinnym spotkaniu. Dlatego jest idealną opcją na niedzielny czy świąteczny obiad. The post Pieczona kaczka z jabłkami appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyKacze udka confit z sosem pomarańczowym Kacze udka confit to wyborna klasyka kuchni francuskiej . Ideał sztuki kulinarnej . Tak przyrządzona kaczka , pozostaje soczysta , mięciutka ,a do tego mimo iż gotuje się w tłuszczu , wcale tłusta nie jest . Metoda confitowania mięsa to stara tradycja , można w ten sposób przyrządzać wiele gatunków ze znakomitym efektem . Sos pomarańczowy to równie genialny element dania , podkreśla(...)powoli to cała tajemnica . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Confitujemy do czasu , aż mięso po nakłuciu widelcem będzie odchodzić od kości . Trwa to różnie w zależności od wielkości udek , wieku użytej kaczki itp. , od godziny do nawet dwóch . Czas na sos pomarańczowy . W rondelku rozpuszczamy cukier i lekko karmelizujemy , ma być złocisty . Powoli dolewamy do niego sok pomarańczowy , cały czas mieszając
Ogrodnik w podróżyKonfitowane kacze udka w azjatyckim sosie pomarańczowym K olejna propozycja na pyszny i nieco odświętny obiad. Konfitowana kaczka jest świetnym rozwiązaniem na przyjęcia, gdyż mięso można przygotować nawet kilka dni wcześniej i jedynie podpiec je przez kilkanaście minut przed podaniem. Biorąc pod uwagę fakt, iż sos też nadaje się do przygotowania z wyprzedzeniem danie to jest więc idealne zawsze wtedy(...)kiedy chcemy podać coś imponującego i bezstresowego Składniki na 4 porcje: 4 kacze udka 1 szkl bulionu drobiowego (najlepiej z kaczki ale może być też z kurczaka) 1 szkl soku pomarańczowego, niesłodzonego 2 cm świeżego imbiru, pokrojonego w cienkie plasterki 5-6 kawałków imbiru marynowanego ze słoiczka (takiego jak do sushi) 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kawałek cynamonu
olalacookingPyszne, sycące pierogi przygotowane z kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka(...)rozgrzanego do 190ºC na 30 – 35 minut. DIP ŻURAWINOWY Żurawinę wcześniej namaczamy w wodzie. Odcedzoną łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy przy pomocy blendera. Artykuł Pieczone pierożki z farszem z kaczki pochodzi z serwisu KieruneKuchnia
Kierunekuchniasycący obiad dla całej rodziny. Zawsze porcje wychodzą porządne, a makaronowa zapiekanka po odgrzaniu smakuje zazwyczaj jeszcze lepiej. Dziś proponuję zapiekany makaron z mięsem (akurat miałam pod ręką pieczoną kaczkę), szparagami, grzybami i dużą ilością sera Wszystko to zatopione w pysznym sosie serowym, cudo! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z mięsem i szparagami (6 porcji) Składniki(...)pieczona pierś z kurczaka lub kaczki, pokrojona w kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 200 g pieczarek pokrojonych w plasterki 1 pęczek (500 g) szparagów, z odciętymi końcami i pokrojone w 2 cm kawałki 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki oliwy z oliwek 400 g ulubionego makaronu, ugotowanego al dente 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 200 g sera, startego
karmelowyJeśli chce podać moim gościom lub domownikom coś pysznego ,sięgam po kaczkę. Wszyscy bardzo lubimy udka , więc tym razem zrezygnowałam z pieczenia całej kaczuszki, na rzecz przygotowania tylko jej nóżek. W towarzystwie cytrusów mięsko wyszło, że palce lizać. Składniki: 1,5 kg nóżek z kaczki sól,pieprz świeże gałązki rozmarynu 1 cytryna 3 pomarańcze 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku
Z Majeczką w kuchnidojrzałych śliwek i świeżych żurawin z miodem i odrobiną soku z cytryny, idealny do dań z kaczką , ale również świetnie smakuje np. jako dodatek do naleśników z serem. Sos ze śliwek i żurawin przygotowuje się bardzo szybko. Na rozgrzanej patelni rozpuszcza się miód, wrzuca owoce i smaży, aż owoce puszczą sok i wszystko zacznie lekko gęstnieć. Następnie zawartość patelni przekłada(...)się do blendera, miksuje i przelewa do rondelka, najlepiej przez sito, które wyłapie nam wszystkie niezmiksowane skórki. The post Sos ze śliwek i żurawin – sos do kaczki appeared first on Moja Delicja
Moja Delicja