Pyszna jest. I nóżki ma takie piękne, ładnie zbudowane. Tylko zęby w nie wbić Kiedyś już gościła u nas na blogu. Ale wtedy piersi były grane. Oczywiście piersi z kaczki i w dodatku przyrządzone przez mistrzów kuchni wietnamskiej … Czytaj dalej
slodkokwasnaplPierogi z kaczką i figami (około 20-25 pierogów) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki Puszysta Poznańska Lubelli 1 szklanka wrzątku 1/2 łyżeczki soli Składniki na nadzienie: 1 pierś z kaczki, pokrojona na kawałki 2 łyżki pietruszki, posiekanej 100 g pora, posiekanego 100 g kiełbasy pokrojonej w drobną kostkę 1 duża suszona figa (lub 2 mniejsze), pokrojona w drobną kostkę
karmelowyzamarynujemy w pomarańczy. Pamiętajcie że borówka to przyjaciółka waszych wspaniałych oczu, ponieważ zawiera dość sporo cennej luteiny. Dla 1 osoby Czas przygotowania: Marynowanie + 1,5 godziny Składniki: Pierś z kaczki Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy 100ml 100g świeżej borówki amerykańskiej 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki cukru bądź ksylitolu pół łyżeczki mielonych ziaren kolendry odrobina świeżego rozmarynu
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: pierś z kaczki 2 sztuki, udka z kaczki 2 sztuki, majeranek 2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, kapusta czerwona 1 mała, śliwki suszone 6 sztuk, gruszki 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, ząbki czosnku 2 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 łyżeczka, cukier 2 łyżeczki(...)kapusty piersi i udka naciąć na skórze, matrzeć kucharkiem, pieprzem, majerankiem i na mocno gorącym oleju zrumienić z każdej strony, przełozyć na talerz do szybkowara 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" wsypać kapustę, pokrojone jabłka, gruszki, czosnek, śliwki wędzone i wymieszać wszystko z cukrem, przyprawą do piernika, octem, majerankiem, kucharkiem, wlać tłuszcz po smażeniu kaczki i wymieszać
W Mojej Kuchni Lubiępomidorów 2 czubate łyżki kaparów 3 łyżki zielonych oliwek 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżka octu Ciemny makaron spaghetti Grillowana pierś z kaczki - kupiłam już panierowaną w Lidlu z tej serii Grill&Fun. Olej mieszamy z czosnkiem i octem po czym zalewamy pozostałe składniki, mieszamy
ClauditteMissCookingczosnku 2 cm świeżego imbiru 10 g grzybów mun (paski) 75 g ryżu thaibonnet mielona kozieradka natka pietruszki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pierś z kaczki smażymy na suchej patelni. Najpierw od strony skóry (do momentu, kiedy tłuszcz się wytopi), później odwracamy i smażymy kilka minut. Kroimy na plasterki. Tłuszczu nie wylewamy. Na tłuszczu smażymy
R'n'G Kitchentofu smakuje z nią świetnie. Nie ma zdjąć z tofu, gdyż nie posmarowałam tofu olejem i przywarło. Więc polecam zanim zaczniecie tofu grillować posmarować lekko olejem. 2 piersi z kaczki / opakowanie naturalnego tofu 2 cm siekanego drobno świeżego imbiru opakowanie szpinaku baby dymka świeża kolendra ( dużo) sos: z z limonki i połówki pomarańczy 2 łyżki sosu rybnego
AZgotuj!piersi perliczki (może być kaczka lub kurczak), 200 ml bulionu, 2 łyżki masła, imbir mielony, sól, 4 łyżki kaparów, 50 g słoniny, 1/2 łyżki mąki, Piersi perliczki oprószyć solą, natrzeć grubo imbirem. Podsmażyć na maśle w rondlu z grubym dnem, wlać bulion i dusić około 20 minut. Piersi wyjąć i trzymać w cieple. Słoninę pokroić w drobna
królestwo garówcytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kolendry mielonej ½ łyżeczki imbiru w proszku 1 ząbek czosnku 50 g orzeszków ziemnych (najlepiej niesolonych) 2 łyżki oleju Przygotowanie: Pierś z kaczki pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju do miękkości. Dodać mrożone warzywa. Chwilę smażyć, gdy warzywa puszczą wodę dodać miód, ocet jabłkowy, sos sojowy i przyprawy (imbir, kolendra, papryka) oraz posiekany
Fabryka pomysłówpodprażone, aby wydobyć ich smak. To pyszna propozycja nie tylko na elegancką kolację dla dwojga ale też wspaniały lunch do pracy. Porcja na dwie głodne osoby: - 1 duża pierś z kaczki ze skórą - sól, pieprz Skórę kaczki naciąć na krzyż. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Ułożyć filet skórą do dołu na suchej i zimnej patelni. Smażyć na średniej
kawawszklancemoim wykonaniu, mam nadzieje, że Was zaciekawię i tak jak ja odważycie się piec kacze mięso. Do przygotowania całego dania dla 3 osób potrzebne będzie nam: 3 piersi z kaczki około pół kg młodych ziemniaków rozmaryn 5-6 ząbków czosnku 2 łyżki masła oliwa pół pęczka kopru 1 cebulka dymka sól pieprz kolorowy bazylia świeża i suszona(...)szkoły kulinarne polecają piec ją w piekarniku, jednak ja wolę to robić na patelni, mam większą kontrolę nad mięsem. Lubię kaczkę gdy jest wypieczona lecz nie wysuszona. Pachnie nieziemsko w całym domu! Po około 30 minutach do naszej kaczki wciskamy, wgniatamy, wsypujemy co byśmy nie robili ma się do niej dostać pół granatu. Zwiększamy gaz i redukujemy
Kuba Gotujepiersi. W piekarniku pod rusztem ustawić głęboką i dosyć dużą brytfankę w której będzie gromadził się wypływający z kaczki tłuszcz. Piekarnik nagrzać do 80 st.C. Ułożyć kaczkę na ruszcie piersiami do góry i piec ok 8 godzin. Po ok 6 godzinach zwiększyć temperaturę do 100 st. C. Można też kaczkę co jakiś czas podlać piwem i dodatkowo ptaszka ponakłuwać(...)Pięknie upiekła się ze wszystkich stron. Jedliśmy jako bardzo późną kolację, z kiszoną kapustą i kluskami kartoflanymi. Smacznego!Uwagi: Kaczka wyszła bardzo soczysta! Mięso upieczone tak jak trzeba - żadnych niedopieczonych kawałków. Tłuszcz wytopił się niemal idealnie, chociaż były miejsca (przy piersiach i udkach) gdzie jeszcze trochę go zostało. Skórka pięknie się zbrązowiła. Myślę , że gdybym trzymała ją w piekarniku
Stare Garyfynsterbrecie 4 Już skōńcza te fandzolynie 5 i biera sie za warzynie… – i zajś te rymy… Co potrza? pierś ze kaczki 1 keliszek biołego wytrawnego wina łotartoł skōra ze jednyj citrōłny zaft 6 ze jednyj citrōłny połra gałōnzek rozmarynu (choć żech i kajś znod, że sie na niego gołdo tyż rozmaryjon) ździebko soli i pieprzu
Chop w kuchninajłatwiejszych nie należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami.SKŁADNIKI NA FARSZ:- 1 kg udźca z indyka,- 2x pierś z kaczki,- tacka warzyw,- przyprawy:* pieprz czarny, (łyżka)* pieprz ziołowy, (opakowanie całe),* vegeta (najlepiej domowa, do smaku),- cebula - 75 dag- masło, dużo masła.Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który świetnie nadaje się
Wypisz Wymalujjakby stworzonym dla blogerek które będą, oczywiście, pstrykać tysiące zdjęć Pan Grzegorz zaproponował nam napoje:woda, wino, soki itd oraz po chwili podał amuse-bouche w postaci rolady z kaczki z sałatką z ogórka, kawiorem z tapioki oraz grzanką. Całość bardzo lekka i dzięki sałatce z ogórka orzeźwiająca - naprawdę rozbudziło nasze kubki smakowe i pozostało nam tylko czekać na dalszą(...)mimo to zjadłabym ją jeszcze raz tylko już teraz późną jesienią lub w zimie. Zupa była bardzo syta a do zjedzenia pozostało nam jeszcze drugie danie główne czyli pierś z kaczki z puree jabłkowo- żurawinowym, rabarbarowym sosem z przyprawami korzennymi oraz obsmażonymi na maśle kładzionymi kluseczkami. Dodatki przepyszne - rabarbar był po prostu cudowny i chyba wszystkie zjadłyśmy go od razu
sierotka maRysia w kuchni