kaczka piersi - 524 przepisów (strona:23/35)

Kaczka pieczona w pomarańczach. 121

pyszna, podałam z pampuchami . Zawsze robię w standardowy sposób i uwielbiam tak przygotowaną kaczkę – zobacz Kaczka pieczona w całości Pomarańcze sparzyć we wrzącej wodzie. Kaczkę umyć, oczyścić i osuszyć. U góry na piersiach zrobić nacięcia w odległości co 1 cm. Natrzeć solą, czarnym pieprzem i majerankiem. Włożyć kaczkę do żaroodpornego naczynia i polać sokiem z 1,5 pomarańczy. Najlepiej

Kuchnia Pokoleń
ROZMARYNOWE PIERSI Z KURCZAKA W PLASTRACH BOCZKU 310

Pyszne, soczyste piersi, otulone chrupiącymi plastrami boczku ... do tego aromat rozmarynu ...  Czy może być smaczniejsze zestawienie? Prosto, szybko i smacznie :)Składniki: (na

Walijskie Pichcenie
Pieczona kaczka z pszennymi placuszkami 175

wypływa bezbarwny sok, wtedy kaczka jest gotowa.Po wyjęciu jej z piecyka daję jej "odpocząć" przez około 5 minut i dopiero wtedy ją kroję.noga, kawałek piersi, placuszki i buraczki :)Jako dodatek do kaczki przygotowałam pszenne placuszki:Do miski wlać szklankę wrzącej wody i łyżkę oleju oraz wsypać łyżeczkę soli. Mieszając cały czas dodawać mąkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rosół z kaczki 121

jeden z najtłuściejszych. Można się skusić na taki syty i gorący mięsno-warzywny rosół, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Rozgrzewa, wspaniale smakuje. Składniki: 1 porcja rosołowa kaczki: korpus, szyja, skrzydła + udka lub piersi 3 litry wody 4 marchewki 2 pietruszki połowa korzenia selera 1 łodyga selera naciowego średni por 2 cebule gałązka lubczyku lub suszony do smaku pęczek natki

Zasmakuj Kuchni
Go West – Odkryj wina Kalifornii. 111

producentami już wyobrażaliśmy sobie jak smakowałyby w połączeniu z jedzeniem.    Do Cabernet Sauvignon pieczona jagnięcina, cielęcina, dziczyzna, grillowana wołowina lub krojona w plastry kacza pierś. Do Merlota idealna byłaby grillowana kaczka, udziec barani, żeberka jagnięce, sarnina lub polędwica wołowa. Do Ponot Noir zjedlibyśmy polędwicę wieprzową, delikatną dziczyznę oraz pieczony lub grillowany drób (kurczak , kaczka, indyk, bażant, przepiórka) Zinnfandel

królestwo garów
Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim 199

nagrzanego do 200"C piekarnika. pieczemy około 30 minut podajemy z fasolką szparagową lub pure z ziemniaków i selera Smacznego!! P.S. Zamiast całej kaczki, możecie użyć tylko udek lub piersi:) będą tak samo pyszne

Luźna Kuchnia
Gęsie piersi pieczone z jabłkami 204

Kupiłam sporą pierś z gęsi. Pewnie we wcześniejszych latach upiekła bym ją w całości i nie było by problemu, ale dziś przeraziła mnie jej wielość , choć

Buniabaje w kuchni
Pierś z gęsi pieczona w sosie pieprzowo-wiśniowym 206

Wykorzystuję połówkę piersi którą upiekłam wcześniej (Gęsie piersi pieczone z jabłkami ). Tak to już u mnie jest , że muszę kombinować co by tu zrobić

Buniabaje w kuchni
Królik w białym winie i czosnku 167

wołowina. Drób jest lekkostrawny i dlatego jest polecany do jedzenia w wielu dietach. Na przykład 100 gramów piersi z indyka to tylko 84 kilokalorii, tuż obok plasuje się kurczak, którego pierś to 100 kilokalorii. Nieco więcej kalorii posiadają kaczka i gęś, maja one także większa zawartość cholesterolu. Natomiast zawierają więcej żelaza niż kurczak i indyk. W białym mięsie znajdziemy

Kulinarne przygody Gatity
Rosół z gęsi i kaczki 232

Kiedy ostygł, zdjęłam z niego większość tłuszczu, ale mimo tego zachował swój aromat. Mięso, tak jak wspomniałam, zużyłam do przygotowania farszu na pierogi. Składniki: 2 piersi z gęsi ze skórą 2 nogi z kaczki 2 marchewki 1 duży seler 1 pietruszka 1/2 pora kawałek włoskiej kapusty 3 ziemniaki 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów

Czerwień i błękit
Piersi kacze z pomarańczą. 121

Wiele osób obawia się kaczki, a zwłaszcza jej najszlachetniejszej części czyli piersi. Podawane na eleganckich przyjęciach, wytwornych kolacjach, uchodzi za mięso trudne i  że dobrze zrobiona może wyjść tylko spod ręki doświadczonego fachowca. Nic bardziej mylnego, robi się prosto i szybko. Jest jedno ale...to jest mięso dla osób lubiących krwiste steki i tatar. 2 kacze piersi

Dieta moja pasja
Pieczona kaczka z jabłkami 130

Pozostałymi jabłkami obkładamy kaczkę. Pozostawiamy do zamarynowania ( możemy nawet pozostawić na noc w lodówce ). Pieczemy w temperaturze 190 o  C przez tyle czasu ile waży kaczka 1 kg=1 godzina. Najpierw pieczemy piersią do góry, gdy się zarumieni odwracamy. Rumienimy z drugiej strony. Ponownie przewracamy i przez pozostały czas pieczemy pod przykryciem. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Kaczka z jabłkami 228

mielonego imbiru. Przygotowanie: Obrane jabłka mieszamy z rozmrożonymi śliwkami, doprawiamy imbirem, cynamonem, szczyptą soli i pieprzu, po czym odstawiamy do marynowania i przygotowujemy kaczkę. Kaczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Między skórą a mięsem na piersi robimy nacięcie i delikatnie oddzielamy skórę od mięsa, w tą przestrzeń upychamy masło. Przyprawy, musztardę, czosnek i cukier rozcieramy w moździerzu lub blenderze. Powstałą(...)mieszanką nacieramy dokładnie kaczkę i odstawiamy na 2-3 h. Do kupra kaczki wkładamy trochę jabłek ze śliwkami i możemy piec. Ja do pieczenia kaczki użyłam blachy ze stelażem. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, kaczkę kładziemy na stelaż i wlewamy do foremki szklankę wody. Pieczemy 90 min. Co 30 min polewamy płynem, który mamy w brytfance. Po 60 minutach dokładamy

ladykitchen
Pieczona kaczka 155

wyjmujemy ptaka z lodówki przynajmniej na 2 godziny przed planowanym pieczeniem. Piekarnik rozgrzewamy do 140 stopni. Jabłko wydrążamy i wkładamy w całości do środka kaczki. Oba otwory spinamy dokładnie wykałaczkami. Ptaka układamy na kratce (piersią do góry) a pod spód wkładamy blachę, aby mógł na nią spływać wytapiający się podczas pieczenia tłuszcz*. Do smarowania: 1/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka

My simple kitchen
Kaczka pomarańczowa. 214

miażdżymy nożem lub za pomocą praski. Następnie do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i odrobinę rozmaryny. Marynatą niecieramy kaczkę i odstawiamy na 24 godziny pod przykryciem w chłodne miejsce.  Pierś smażymy od strony skóry do tego czasu, dopóki nie wytopi się wszystek tłuszcz. 2 pomarańcze obieramy i krojimy w plastry. Z pozostałych pomarańcz wyciskamy

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania