kaczka pieczona - 1393 przepisów (strona:67/93)

"Duck in black currant sauce with green pease puree" - Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 113

Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki miodu, a następnie odstawić do lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Porzeczkę

Coś z niczego
Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 179

Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki miodu, a następnie odstawić do lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Porzeczkę

Coś z niczego
Odświętna gęś 190

oliwy lub oleju Przygotowanie: Kaczkę doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, rozmarynem, a także pokrojonymi ząbkami czosnku , które wciskamy w nacięcia w skórze. Gęś umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem lub oliwą. Dokładamy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe i odkładamy na noc do lodówki. Gęś wyjmujemy z lodówki na ok. 30 min przed pieczeniem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym

Zakręcony Widelec
Czosnkowa marynata do karkówki 202

Sezon grillowy jest pomału się rozpoczyna. Najwyższa pora na parę przepisów na dania z grilla. Dziś będzie to czosnkowa marynata do karkówki. Nie bójcie się czosnku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Majerankowe Nogi Z Kaczki 114

ćwiartki/nogi z kaczki 2 łyżki masła lub oliwy z oliwek (może być smakowa) 2 lub 3 ząbki czosnku 2 lub 3 łyżki majeranku sól, pieprz 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni bez termoobiegu. 2. Nogi myjemy, osuszamy ręcznikiem i polewamy oliwą (jeśli używamy masła to tylko smarujemy nim naczynie w którym będą się piekły nogi) następnie nacieramy przeciśnięty przez

Gotowanie...to proste !
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 192

szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne

karmelowy
Degustaja win Valpolicella i Amarone 89

podczas kolacji z kaczką faszerowaną czerwoną kapustą i jabłkami,duszoną w cydrze – autorstwa Joanny. Ostatnim winem degustacji komentowanej było Amarone della Valpolicella DOC Classico Riserva 2006 Il Velluto. Wino o bardzo dobrej strukturze, dobrze zbalansowane, o wiśniowo – owocowym aromacie z nutami wanilii i czekolady w tle. 5 lat starzone w beczkach. Idealne do gęsi pieczonej w cydrze autorstwa Joanny

królestwo garów
Kacze nogi pieczone z jabłkami 99

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Delikatne, smaczne i wytworne danie. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole czy uroczystej kolacji. Przepis dostałam jakiś czas temu od …

My Blueberry Corner
[Notka] 3 Gardens, Langmeil, Barossa Valley, Australia 52

jeżyn oraz pieczonych śliwek. Pojawiają się również wyraźne nuty wanilii, kawy, cynamonu, pieprzu oraz nieco słabsze nuty czekolady. Usta podążają na nosem i tak samo wyczuwalne są aromaty dojrzałych czerwonych owoców wzbogacone aromatami kawy, cynamonu, wanilii, anyżu i kardamonu. Wino o wysokiej kwasowości, średniej budowie, krągłych, jedwabistych taninach i długim finiszu. Foodpairing: mięsko: pate z kaczki i króliczych wątróbek

Kate's Kitchen
3 Gardens, Langmeil, Barossa Valley, Australia 86

jeżyn oraz pieczonych śliwek. Pojawiają się również wyraźne nuty wanilii, kawy, cynamonu, pieprzu oraz nieco słabsze nuty czekolady. Usta podążają na nosem i tak samo wyczuwalne są aromaty dojrzałych czerwonych owoców wzbogacone aromatami kawy, cynamonu, wanilii, anyżu i kardamonu. Wino o wysokiej kwasowości, średniej budowie, krągłych, jedwabistych taninach i długim finiszu. Foodpairing: mięsko: pate z kaczki i króliczych wątróbek

Kate's Kitchen
Jean Bos i jego kuchnia 113

temperaturze (mięso pieczone w niskiej temperaturze szczerze polecam, jest miękkie, soczyste i super :) mam na blogu kilka przepisów); sos kawowy, krem ziemniaczany (z dużą ilością śmietany i masła – tak, ma mnóstwo kalorii... ale jakie dobre), marchewka, ragout z jelenia, do niego sos demi glace z daktylami (tak, dziczyzna lubi się ze słodkimi nutami owocowymi). V. Kaczka gotowana w niskiej

królestwo garów
Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week! 114

sezonowana szarpana kaczka / remulada z selera / sos z wędzoną papryką / ser ze Ślubowa / kiszone warzywa / panierowana cukinia. Danie główne rybne (Menu B) Danie główne w Menu B to wizytówka Malarskiej 25 , nagrodzona m.in. na Międzynarodowych Targach w Poznaniu w nieco odświeżonej wiosennej formie. Na talerzu dostajemy naszego poczciwego i zapomnianego już suma z lokalnych stawów. Pieczony w piecu jest

Food Square
BARSZCZ WIGILIJNY Z PIECZONYCH BURACZKÓW I JABŁEK 179

Ugotowany na esencjonalnym wywarze z dużej ilości warzyw: marchewki, pietruszki, selera i opalonej nad ogniem cebuli. Z dodatkiem startych na tarce pieczonych buraczków i jabłek oraz suszonych borowików. Doprawiony czosnkiem, majerankiem, lubczykiem i sokiem z cytryny.  Pieczenie buraków i jabłek w łupinach, wydobywa z nich intensywny, skoncentrowany aromat i lekko słodki smak, który sprawia, że odstany przez(...)święta. Doskonale sprawdzi się jako lekki obiad, a podany z krokietami, będzie idealną przekąską na każdej imprezie. Poza Wigilią polecam ugotować go na wywarze z kurczaka zagrodowego lub kaczki, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej esencjonalny. Można przygotować go kilka dni przed planowanym podaniem, na gorąco zamknąć w słoiki i po ostudzeniu wstawić do lodówki.  SKŁADNIKI/ 6 porcji

cool and minty
Pasztet z kaczki 66

Pasztet z kaczki Pasztet z drobiowy z dodatkiem suszonych śliwek w sam raz na kanapki. Składniki: • 1 pierś z kaczki • 2 udka z kaczki • ½ boczku surowego • ½ kg wątróbki drobiowej • 1 bułka zwykła • 20 g śliwek suszonych • 2 całe jajka • 1 łyżeczka gałka muszkatołowej • Pieprz sól • 1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Mięso z kaczki, wątrobę oraz boczek gotujemy do miękkości(...)mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. 3. Po zmieleniu do mięsa wbijamy jajka, doprawiamy majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą. Dokładanie mieszamy i przekładamy do foremek. 4. Pieczemy 35 minut w 180°C. 5. Pasztet po upieczeniu studzimy. 6. Smacznego

Kulinarna Chwila
Sprawdzone przepisy na grilla! 285

Szaszłyki z kaczki z jabłkami Drobiowe szaszłyki z cukinią Drobiowe szaszłyki z miodem i serem WOŁOWINA: Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla! Szisz kebab: wołowina na grilla! WIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango i cebuli Marynowana cebula – do mięs i na grilla Ketchup z cukinii Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Szaszłyki caprese Pieczone ziemniaki: spiralki

MarcinChef
Gęsina na Świętego Marcina 131

kurczakiem i kaczką, a nawet z indykiem. Sezonowe dania z gęsiny są oczywiście najlepsze. Gęś z jabłkami, czerwoną kapustą czy z grzybami przyciąga smakoszy. Gęsia wątróbka i klasyczna czernina to dania, którymi może się pochwalić niejedna restauracja. A po domowemu najlepiej upiec gęś w całości w piekarniku. Oporządzoną tuszkę należy natrzeć solą, pieprzem i majerankiem i piec w brytfance

codojedzenia
U nas nic się nie marnuje, czyli sos z wczorajszego chleba 122

Ten prosty sos idealnie nadaje się do gotowanych w wodzie lub na parze mięs, ryb czy kurczaka. My podaliśmy go do baby ziemniaczanej, na którą przepis

Marder&Marder Manufacture