Bażant duszony w czerwonym winie

Bażant duszony w czerwonym winie

Bażant duszony w czerwonym winie

Proste i pyszne danie z bażanta . bażant , sól, pieprz, trawa żubrowa suszona mielona, tłuszcz (u mnie gęsi), 2 -3 owoce jałowca, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, 200 ml bulionu drobiowego (u mnie z kaczki), Bażanta oczyścić, pokroić na pół lub na 4 części (zależy od wielkości ptaka), oprószyć solą i trawą żubrową. W garnku z grubym dnem, na rozgrzanym tłuszczu, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Zalać winem i bulionem. Dodać owoce jałowca, pieprz. Dusić do miękkości pod przykryciem. Podałam z piec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.