rewelacyjnie się nim dekoruje i co ważne krem zachowuje swój kształt. Kto nie robił tego kremu niech nie zwleka bo na prawdę jest pyszny. Krem wykorzystałam do dekoracji babeczek jogurtowo-cytrynowych. Składniki: Krem truflowy: 200 ml kremówki 36% 180 g cukierków trufli 60 g czekolady gorzkiej 80 g mascarpone Przygotowanie: Krem truflowy: Dzień wcześniej podgrzać kremówkę wsypać drobno pokrojone
Ala piecze i gotujeinne przepisy ze śledziem w roli głównej: Śledzie z koperkiem Ruloniki śledziowe Śledzie z kurkami marynowanymi Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem Śledzie po japońsku Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym Śledzie bazyliowo czosnkowe z pieczonymi ziemniakami w mundurkach Śledzie w oleju Barszcz śledziowy Śledzik Wydrukuj przepis The post Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoChrupiące nuggetsy z indyka Delikatne i soczyste mięso z indyka zanurzone w chrupiącym cieście jogurtowym. Pyszna przekąska, która z pewnością zasmakuje wszystkim, a szczególnie dzieciom. Nuggetsy możemy podać z frytkami i surówką. Składniki: ok 0,5 kg filetu z indyka Ciasto: 150g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki mąki Przyprawy: 1 łyżeczka soli, 0,5 łyżeczki pieprzu
Blog z ApetytemPyszna jogurtowa pianka o cytrusowo-kokosowym smaku poleca się na długi weekend :) Składniki: - 400 g jogurtu naturalnego - 3 łyżeczki żelatyny - 3 jajka - 100 g cukru - 1 cytryna - 4 łyżeczki wiórków kokosowych - 1 pomarańcza Przygotowanie: Zelatynę mieszamy w niewielkiej ilości wody. Oddzielamy żółtka od białek a z pomarańczy i cytryny wyciskamy sok. Zółtka ubijamy z cukrem na parze, stopniowo wlewając
Zainspirowana w kuchniSurówki z białej kapusty należą do moich ulubionych dodatków do obiadu. Łatwe do przygotowania, pasują do niemal wszystkiego. Tym razem prezentuję wersję z sosem jogurtowo-majonezowym. Kapustę drobno pokroić. Przesypać
Bulliosmaku Małe ogórki pokrój w grubsze plasterki. Duży ogórek pokrój na cienkie plasterki. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Ułóż warzywa na półmisku i posyp pokrojonymi ziołami. Zmiksuj składniki na jogurtowy dressing i polej sałatkę. Sałatkę można wymieszać z dressingiem tuż przed podaniem. Smacznego! The post Kto lubi ogórki ręka do góry! appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniafont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sos grecki jogurtowy 3 łyżki jogurtu greckiego 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz opcjonalnie: mięta Czosnek przecisnąć przez praskę
Obiad gotowymasę serową. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik twarogowo-jogurtowy jest bardzo aksamitny, delikatny, wilgotny, na cieście babkowym smakuje idealnie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSmaczna, wilgotna babka cytrynowo-jogurtowa może być ozdobą stołu wielkanocnego. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 2 op. budyniu śmietankowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia starta skórka z cytryny sok z jednej cytryny Jajka ubijamy na jasną i puszystą masę, stopniowo dodając cukier
Pyszności Słodkościbułce tartej. Na patelnię wylewamy olej do smażenia. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na małym ogniu z każdej strony. Podajemy jako dodatek do obiadu np. z dipem jogurtowym
Moja smaczna kuchniaCiasto tak banalne, że z przygotowaniem poradzi sobie nawet przedszkolak. Wiem co mówię, ponieważ ostatnio pokazywałam Wam na Instagramie jak moja pięciolatka samodzielnie przygotowała ciasto jogurtowe z jagodami :) Babka jest na bazie tamtego przepisu. Zamieniłam jedynie jogurt na kefir i owoce dodałam do środka. Użyłam borówek, które nie puszczają dużo soku i nie ma szans, aby zrobił się zakalec
Mienta blogchili, gałkę muszkatołową oraz sól. Mieszamy. Naczynie żaroodporne (lub formę do tarty) wykładamy zrumienionymi wcześniej plastrami batatów, tak aby przykryły szczelnie dno oraz jego boki. Na bataty wykładamy masę jogurtowo szpinakową. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 40 minut (do momentu aż zapiekanka będzie rumiana i zwarta). Podajemy na ciepło
Qchnia po prostuczekoladą i malinami Pyszne jogurtowe ciasto „na bogato”. Puszyste i wilgotne. Kwaskowy smak malin fantastycznie przełamuje czekoladowy smak. Ciasto: 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodziwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 50 g oleju 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej
Kucharzyca