domowy ), 2 -3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany, sól, cukier, kilka kropel soku z cytryny, Białka jajek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem i rozetrzeć z chrzanem. Dodać jogurt. Dzięki jogurtowi (śmietanie) otrzymamy pożądaną przez nas gęstość. Doprawić do smaku solą, cukrem i ewentualnie sokiem z cytryny
królestwo garówwolnym ogniu po 5-6 minut z każdej strony. Podawaj jak klasycznego burgera z bułką i dodatkami lub z sałatką. Możesz do burgerów zrobić prosty sos pomidorowy lub jogurtowy, ale nie jest to konieczne. Burger świetnie smakuje odgrzany z garścią świeżej rukoli. Smacznego! Na blogu znajdziecie więcej przepisów na burgery wegetariańskie i z mięsem: ZDROWE BURGERY TOMA KERRIDGE’A NAJPROSTSZY
Niedzielny kucharzdodatkiem kakao i jasnego sezamu. Proste, w kilka chwil, puszyste, delikatne, nie za słodkie, idealne na to słoneczne popołudnie. Smacznego Polecam także: Ciasto z dekoracją mleczną od HELIO Jogurtowe kukurydziane z sezamem Ciasto z siemieniem lnianym i powidłami bez jajek Łaciate ciasto kakaowe z morwą białą SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli czubata
Zasmakuj KuchniBabka to wypiek obowiązkowy na wielkanocnym stole. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na babki (np. piaskową, jogurtową czy galaretkową). Dzisiaj prezentuje przepis na tradycyjną babkę drożdżową nadzianą rodzynkami. Obowiązkowo przed podaniem należy ją polukrować lukrem, ponieważ do samego ciasta jest dodana bardzo mała ilość cukru. Babka z poniższego przepisu jest miękka, puszysta i długo zachowuje świeżość. Składniki na dwie
Ugotowaćstaje się bardzo smakowita. Vinegrette klasyczny 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu zioła prowansalskie sól, pieprz ząbek czosnku Vinegrette balsamiczno jogurtowy 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu kopiasta łyżka jogurtu greckiego ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie: Najlepszą metodą łączenia składników sosów jest włożenie
Życie zaczyna się w kuchnichrupiące na zewnątrz. Pulpeciki idealnie wpasowują si ę w ma ł ą rączkę naszych pociech. Pulpeciki podaj ę zazwyczaj z ziemniaczanym puree i sosem jogurtowo-koperkowym. Mam nadziej ę , że dzisiejszy przepis przypadnie do gustu małym łakomczuchom ;) SKŁADNIKI Pulpeciki 500 g łososia 2 ziemniaki 2 jajka 4 łyżki startego parmezanu
La grande e la piccola cuocaWitam Kochani Wielkanoc tuż tuż chcę Wam dziś zaproponować pyszną babkę wielkanocną. Wilgotną jogurtowo-malinową. Zapraszam Składniki *przepis na dużą blaszkę (forma o górnej średnicy 23cm) -4 jajka -0,5 szkl cukru -300g jogurtu naturalnego -2 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -5 łyżek wody -5 łyżek oleju -3 płaskie łyżeczki kisielu malinowego -2 płaskie łyżki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuJaglane kotleciki z miętą były tak smaczne, że muszę się z Wami natychmiast podzielić przepisem. Można zrobić je na obiad, kolacje, podać z sosem jogurtowo-miętowym lub pomidorowym. Zajadać bez zbędnych dodatków, za to z dużą ilością surówki. Na zimno, na ciepło, są pyszne. Pomysł na kotleciki jaglane przyszedł spontanicznie. Bardzo lubię warzywne kotleciki. Na blogu były już kulki
dolcevitainmykitchenmakowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka
Cynamonowe szczęścieUwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!winnego i sałatka gotowa Roszponka, której małe liście i delikatny smak sprawiają, że wystarczy ją umyć… i można wcinać Sałata lodowa, która świeża jest nawet chrupiąca. Pasuje do sosów jogurtowych Sałata rzymska, która jest krucha i słodka. Pasuje do sosów na bazie majonezu, czyli takich cięższych Sałata karbowana, której odmiany mogą być nawet bordowe. Idealnie pasuje do winegret i sosów
Fleksitarianizm.plsmaka szybki i prosty deser jogurtowy z kiwi i bananem <3 SKŁADNIKI: (na 2 sztuki) 2 banany 1 kiwi 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki miodu 260g jogurtu naturalnego WYKONANIE: 1. Na dno dajemy około160g jogurtu, Następnie układamy banana pokrojonego w talarki. 2. Na banana układamy kiwi pokrojone w kostkę, na kiwi nakładamy pozostały jogurt. 3. Na jogurt układamy
Dziś Ja gotujeNiedzielne śniadanie na słodko - placuszki jogurtowo-owsiano-budyniowe 🌿2 jajka 🌿200 ml jogurtu naturalnego 🌿 1 bardzo dojrzały banan 🌿3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych Kupiec 🌿1 budyń czekoladowy 40g 🌿2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 🌿pół łyżeczki proszku do pieczenia 🌿 olej kokosowy do smażenia 🌿domowa konfitura z dyni i pomarańczy 🌿plasterki banana do przybrania
Kolorowa kuchnia ElkiZapraszam na smaczne filety z matiasa z suszoną żurawiną, czerwoną cebulką i korniszonami. Takie połączenie smakuje świetnie. Śledzie w sosie jogurtowym mogą być pyszną przystawką lub kolacją. Składniki: 2 płaty śledziowe 200 ml jogurtu naturalnego 10 mini korniszonów garść czerwonej żurawiny 1 czerwona cebula Przygotowanie: Śledzie przekładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie osuszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarne