jogurtowe - 4574 przepisów (strona:137/305)

Sos chrzanowy 91

domowy ), 2 -3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany, sól, cukier, kilka kropel soku z cytryny, Białka jajek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem i rozetrzeć z chrzanem. Dodać jogurt. Dzięki jogurtowi (śmietanie) otrzymamy pożądaną przez nas gęstość. Doprawić do smaku solą, cukrem i ewentualnie sokiem z cytryny

królestwo garów
Środa: Błyskawiczne burgery wegetariańskie 118

wolnym ogniu po 5-6 minut z każdej strony. Podawaj jak klasycznego burgera z bułką i dodatkami lub z sałatką. Możesz do burgerów zrobić prosty sos pomidorowy lub jogurtowy, ale nie jest to konieczne. Burger świetnie smakuje odgrzany z garścią świeżej rukoli. Smacznego! Na blogu znajdziecie więcej przepisów na burgery wegetariańskie i z mięsem: ZDROWE BURGERY TOMA KERRIDGE’A NAJPROSTSZY

Niedzielny kucharz
Ciasto kakaowe z sezamem 98

dodatkiem kakao i jasnego sezamu. Proste, w kilka chwil, puszyste, delikatne, nie za słodkie, idealne na to słoneczne popołudnie. Smacznego Polecam także: Ciasto z dekoracją mleczną od HELIO Jogurtowe kukurydziane z sezamem Ciasto z siemieniem lnianym i powidłami bez jajek Łaciate ciasto kakaowe z morwą białą SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli czubata

Zasmakuj Kuchni
Babka drożdżowa nadziana rodzynkami 123

Babka to wypiek obowiązkowy na wielkanocnym stole. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na babki (np. piaskową, jogurtową czy galaretkową). Dzisiaj prezentuje przepis na tradycyjną babkę drożdżową nadzianą rodzynkami. Obowiązkowo przed podaniem należy ją polukrować lukrem, ponieważ do samego ciasta jest dodana bardzo mała ilość cukru. Babka z poniższego przepisu jest miękka, puszysta i długo zachowuje świeżość.  Składniki na dwie

Ugotować
Sosy sałatkowe w dwóch odsłonach 117

staje się bardzo smakowita. Vinegrette klasyczny 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu zioła prowansalskie sól, pieprz ząbek czosnku Vinegrette balsamiczno jogurtowy 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu kopiasta łyżka jogurtu greckiego ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie: Najlepszą metodą łączenia składników sosów jest włożenie

Życie zaczyna się w kuchni
Pulpeciki z łososia i ziemniaków (Polpettine di salmone e patate) 150

chrupiące na zewnątrz. Pulpeciki idealnie wpasowują si ę  w ma ł ą  rączkę naszych pociech. Pulpeciki podaj ę  zazwyczaj z ziemniaczanym puree i sosem jogurtowo-koperkowym. Mam nadziej ę , że dzisiejszy przepis przypadnie do gustu małym łakomczuchom ;)  SKŁADNIKI Pulpeciki 500 g łososia 2 ziemniaki 2 jajka 4 łyżki startego parmezanu

La grande e la piccola cuoca
Wielkanocna babka jogurtowo-malinowa 99

Witam Kochani Wielkanoc tuż tuż chcę Wam dziś zaproponować pyszną babkę wielkanocną. Wilgotną jogurtowo-malinową. Zapraszam Składniki *przepis na dużą blaszkę (forma o górnej średnicy 23cm) -4 jajka -0,5 szkl cukru -300g jogurtu naturalnego -2 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -5 łyżek wody -5 łyżek oleju -3 płaskie łyżeczki kisielu malinowego -2 płaskie łyżki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jaglane kotleciki z miętą 165

Jaglane kotleciki z miętą były tak smaczne, że muszę się z Wami natychmiast podzielić przepisem. Można zrobić je na obiad, kolacje, podać z sosem jogurtowo-miętowym lub pomidorowym. Zajadać bez zbędnych dodatków, za to z dużą ilością surówki. Na zimno, na ciepło, są pyszne. Pomysł na kotleciki jaglane przyszedł spontanicznie. Bardzo lubię warzywne kotleciki. Na blogu były już kulki

dolcevitainmykitchen
Najlepsze ciasta na wielkanoc 124

makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka

Cynamonowe szczęście
Truskawkowe szaleństwo z Braćmi Koral 207

Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Moją miłością jest… sałata 113

winnego i sałatka gotowa Roszponka, której małe liście i delikatny smak sprawiają, że wystarczy ją umyć… i można wcinać Sałata lodowa, która świeża jest nawet chrupiąca. Pasuje do sosów jogurtowych Sałata rzymska, która jest krucha i słodka. Pasuje do sosów na bazie majonezu, czyli takich cięższych Sałata karbowana, której odmiany mogą być nawet bordowe. Idealnie pasuje do winegret i sosów

Fleksitarianizm.pl
Jogurtowy Deser z Bananami i Kiwi 77

smaka szybki i prosty deser jogurtowy z kiwi i bananem <3 SKŁADNIKI: (na 2 sztuki) 2 banany 1 kiwi 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki miodu 260g jogurtu naturalnego WYKONANIE: 1. Na dno dajemy około160g jogurtu, Następnie układamy banana pokrojonego w talarki. 2. Na banana układamy kiwi pokrojone w kostkę, na kiwi nakładamy pozostały jogurt. 3. Na jogurt układamy

Dziś Ja gotuje
Placuszki jogurtowo-owsiane 140

Niedzielne śniadanie na słodko - placuszki jogurtowo-owsiano-budyniowe    🌿2 jajka  🌿200 ml jogurtu naturalnego 🌿 1 bardzo dojrzały banan  🌿3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych Kupiec 🌿1 budyń czekoladowy 40g  🌿2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej  🌿pół łyżeczki proszku do pieczenia  🌿 olej kokosowy do smażenia  🌿domowa konfitura z dyni i pomarańczy 🌿plasterki banana do przybrania

Kolorowa kuchnia Elki
Śledzie w sosie jogurtowym 108

Zapraszam na smaczne filety z matiasa z suszoną żurawiną, czerwoną cebulką i korniszonami. Takie połączenie smakuje świetnie. Śledzie w sosie jogurtowym mogą być pyszną przystawką lub kolacją. Składniki: 2 płaty śledziowe 200 ml jogurtu naturalnego 10 mini korniszonów garść czerwonej żurawiny 1 czerwona cebula Przygotowanie: Śledzie przekładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie osuszamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne